Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pucusiek

czy ktoś mieszka z bliską osobą chorą na scizofrenie

Polecane posty

Gość pucusiek

i inne psychozy maniakalne? jak sobie z tym radzicie ? jest to do zniesienia czy sami się "wspomagacie" jakąś hydroksyzyną lub xanaxem?

Gość zacznij chlaććććć
po co uzależniać się od xanaxu i placic lekarzowi, kiedy mozna w aptece za rogiem kupic lekarstwo o nazwie absolwent.

Gość uhgbuhgbubgu
to jak praca na 24h/dobę mieszkałam z taką osobą półtora roku i nie dawałam rady. W tym czasie przeżyłam dwa zejścia gdzie bałam się, że mnie ciotka w nocy nożem przywita. Halucynacje, bieganie nago po ulicy, wzywanie policji, objawienia diabła i matki boskiej. No i oczywiście leków nie chciała jeść. Postawiłam warunek albo przyjmuje leki albo idzie do zakładu (tzn dzieci ją tam chciały umieścić) no i na szczęście wybrała zakład:)

Gość pucusiek
to Cie przebiłam, mieszkam już 3 lata z taką osobą która nie bierze leków i do zakładu nie pójdzie. Była w szpitalu 2 tyg gdzie a ni w nim nie brała leków ani po wyjściu z niego na własne żądanie - jestem bezsilna Już nie daje rady

Gość uhgbuhgbubgu
aha mąż mojej koleżanki miał psychozę maniakalno depresyjną. Koleżanka nie dała rady go upilnować i facet się powiesił

Gość uhgbuhgbubgu
widzisz moja ciotka była BAAAAAArdzo agresywna np wbiła mi nóż w dłoń, dusiła mnie. Napadła na męża mojej kuzynki i powiedziała, że chciał ja zgwałcić. Sądownie i po wielu staraniach udało sie ją w końcu ubezwłasnowolnić. Teraz na siłę w zakładzie dostaje leki i jak ją odwiedzam to milutka jak anioł:)

Gość pucusiek
u mnie mama o mało nie przedawkowała leków nasennych ojciec sobie zrobił z tego ogromne NIC nawet rozmowiea z psychiatrą nie pomogła i stwierdził, że problemu nie widzi.Jeszcze namawiał ją do wyjścia z psychiatryka czym jej się podlizał i to zrobiła (nie była na zamkniętym oddziale) W momencie kiedy się wtrącam i uświadamiac mu chce co z nią jest i że jest coraz gorzej słysze" jak sie nie podoba to pakowac się i wynocha, albo przyjmujesz wszyatko tak jak jest i patrzysz tylko na siebie" łatwo mówić bo on jest 4 dni w m-cu i patrzy na jej wybryki a ja non stop, teraz jeszcze prace straciłam i jest pięknie

Gość pucusiek
wiesz, z ciotką jest łatwiej postąpić i zamknąć niż z matką tymbardziej ze w sumie jestem jedna jedyna z tym problemem, nie mam rodzeństwa :( nie ma mi kto pomóc i boje się też. W dodatku swoją psychoze schizofreniczną zaczyna przerzucać na mnie i u mnie wymyśla te wizje co u siebie-ze ja mam to samo co ona, tego się słuchać nie da:(

Gość uhgbuhgbubgu
przykro mi:* wiem jakie to jest trudne, ale musisz się trzymać i za wszelką cenę się wyprowadzić. Wynajmij sobie pokój jak znajdziesz pracę