Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porannazorza##

moja mama i wydawanie pieniędzy

Polecane posty

Gość porannazorza##

no więc jest taki problem, że mama jest na zasiłku a tata nie zarabia jakoś super dużo, i nasza rodzina liczy 4 osoby, rodzice, ja i brat, i tych pieniędzy nie mamy jakoś dużo a mama jeszcze je tak głupio wydaje :/ a to mojemu bratu da 5zł na picie i coś do jedzenia do szkoły, a to sobie kupi coś słodkiego i kawe, albo kupuje jakieś takie głupoty do ozdabiania mieszkania, i tata się przez to denerwuje że mama tak wydaje pieniądze,i chodzi też o to że brat ma mało ciuchów, a moje ciuchy sa maksymalnie znoszone i sa tak stare że się już dziury robią, i wiecznie nie ma kasy żebyśmy sobie kupili jakies normalne ciuchy :/ a teraz idzie zima, i ja nie mam butów na zime i brat też, w zeszłym roku w adidasach całą zime musiałam przechodzic, i mnie też to denerwuje, ja naprawdę mam tylko kilka normalnych ciuchów w które mogę się ubrać :/ i mi jest wstyd i bratu tez jest wstyd że musimy tak chodzić ubrani, czasami mam dość mamy, bo to jej wina, bo tata się stara, a ona ani nie pracuje ani nic nie robi :/

Ciesz się, że rodzice neta Ci opłacają:( Idx roznosic ulotki a mamie daj kawy sie napić:) Ech...

Gość ani wstyd ani duma
a ile macie lat>?

Gość porannazorza##
ja mam 16 a brat ma 15 lat

Gość Ryszard L.
gowniarze tylko sie nauczyli że im dawać trzeba:o a ty weź coś sama zrób a nie tylko łapy wystaawiasz

Gość tez tak mialem
w twoim wieku. Znalazlem na to prosty sposob. Wyciagalem od matki drobne na pierdoly i odkladalem je. A jak mialem 15 lat znalazlem prace chalupnicza. Dzieki temu dbalem o siebie sam.

Gość porannazorza##
no niby co mam robić??? myślisz że nie próbowałam znaleźć sobie pracy na wakacje?? tylko wszędzie mówili mi że jestem za młoda albo już mają pracowników , już w tamtym roku chciałam pracować ale mówili że od 16 lat, no to myślałam że w tym roku się uda z tą praca, i tez nic, ani do roznoszenia ulotek mnie nie chcieli, ani do zbioru owoców, na kelnerki dzieci nie przyjmują, pewnie że chciałam zarobić pieniądze, wiem jak jest z pieniędzmi u nas w domu,

Dziecinko, skoro wiesz, jakie sa trudności w znalezieniu pracy to nie obwiniaj mamy za jej brak:) Szanuj to co masz, gorzej, jakbys na chleb nie miała i głodna chodzxiła:( Poza tym rozumiem, że w tym wieku chcesz się fajnie ubrac, w modne ciuchy...ale jak sama piszesz, nie stac Was na to. Nie Ciebie jedną, trudno. Kiedys będzie lepiej- jak sama znajdziesz prace. Pozdrawiam.

ciesz sie tym co masz kasa to nie wszytsko masz przyanjmniej cieplo i milosc a ja nie ja mam kase a nie mam rodziny ;/

Gość 3eds
MÓJ mąż pochodzi z biednej rodziny,w wieku 14 lat zarabiał sam na siebie-pomagał w gospodarstwie i w warsztacie rodzicom swojego kumpla,robił co popadło:ogrodzenie pomagał stawiać,owoce w sadzie zrywał,wymalował ściany w pokojach....napisz e-mail dla tej osoby co zaproponował ci ubrania

Gość a ja sie nie dziwie dziewczyni
e ze jest zla na matke ktora bezmyslnie kase wydaje.