Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dusza z jaśminu

Jak się zintegrować na studiach ?

Polecane posty

Gość Dusza z jaśminu

Zaczynam właśnie drugi kierunek i zastanawiam się nad tym, jak się odnaleźć w towarzystwie. Na pierwszym kierunku do dzisiaj mam opinię outsiderki i aspołecznej, nie chcę już powtarzać tego błędu.

Gość sesja zbliża ludzi
wtedy wszystkich poznasz.

Gość aafisia fisia
wypijcie wspólnie pół litra, integracja gwarantowana, serio, po wódzie ludzie są otwarci, wódka zbliża!!!!!!!

Gość zabawna mysz
sraj na nich:)

Gość sexi_lady
a po co się integrować ? Ja jestem na drugim roku i nie mam z nikim kontaktu, wole być sama niż rozmawiać z tymi ludźmi, którzy mówią jedno a myślą zupełnie o czymś innym...

Gość Dusza z jaśminu
Kiedyś też tak myślałam, ale teraz uważam, że człowiek nie powinien rezygnować z poznawania różnych ludzi. Debile pewnie zawsze się znajdą, lecz z drugiej strony mam nadzieję, że nie zabraknie tych fajnych i wartościowych. Chciałabym w końcu poznać ludzi, których będę wspominać na stare lata. Przeraża mnie myśl, że studia będą mi się kojarzyć się z samotnym siedzeniem z książką. Chcę mieć też co powspominać ;)

Gość Dusza z jaśminu
No dobrze, ale może smutno mi tak samej ? Młodość jest tylko jedna, a ja chcę mieć z niej jakies szalone wspomnienia (oczywiście w pozytywnym znaczeniu).

Gość aafisia fisia
no to mówię, umówcie się na picie wódki

Gość sexi_lady
A ja Ci powiem jak było ze mną. Na początku I roku trzymałam się z ludźmi z kierunku, pod koniec semestru zachorowałam i nie było mnie z 4 miesiące na uczelni. Nikt ze znajomych z którymi myślałam, że dość dobrze żyje nie zainteresował się co się ze mną dzieje. Po powrocie na uczelnie ludzie patrzyli na mnie jakbym była inna i jakby mnie pierwszy raz na oczy widzieli. Mam wielu znajomych poza uczelnią i to mi wystarcza, choć czasem trudno jest stać samej na korytarzu i czekać na ten wykład albo w razie jakiejś potrzeby nie ma się do kogo zwrócić no, ale trudno nie jestem pierwszym tego typu przypadkiem i zapewne nie ostatnim.

Gość alllicja_b
Czasami moze taka pomoc i integracja wpłynie najlepiej na sam zespół http://www.laurenpeso.pl/integracja/ Coraz wiecej firm własnie z czegoś takiego korzysta.

Gość cuuugler
ja bylem na studiach i nie mialem ani jednego kolegi siedzialem zawsze sam i denerwowalo mnie ze wszyscy kombinuja...

Gość Grzegorz Kleszcz
no a dziś - nas moje urodzinki - NIKT na roku (mały rok - 18 osób) nie zareagował - choć - Bogiem a prawdą - niemal każdy na roku coś mi zawdzięcza (jestem funkcyjnym :P). w dupie mam takich kolegów i koleżanki. teraz będę sami załatwiać swoje sprawy no i oczywiście nikomu nie złożę żadnych życzeń :O

Gość antoninkaaaa
zamieszkaj w akademiku - nawet na krótko - zawsze możesz po dwóch miesiącach zmienić lokum, ale to właśnie tam tworzą się prawdziwe paczki - to jest jak jeden wielki obóz

Gość darkx
Jeśli masz problemy z integracją i ogólnie komunikacją z innymi to polecam Ci jak najbardziej jakieś zajęcia, warsztaty, szkolenia, gdzie poprawisz te umiejętności. Ja np. byłem na takich: http://corelszkolenia.pl/nasza-oferta/zrozumiale-i-interesujaco Nauczyłem się dzięki temu jak mówić z taką lekkością i tak żeby było ciekawie.