Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzianka123

Meny 5miesięcznego bobasa> Czy nie za mało mleka>?

Polecane posty

Czy tak może wyglądać codzienny jadłospis 5 miesięcznego dziecka karmionego mlekiem modyfikowanym?? 7.00-mleko mod. 10.00- BoboVita kaszka mleczno-ryżowa 13.00-pól słoiczka owoców albo warzyw Hippa 16.00-mleko mod. 19.00-BoboVita kaszka smaczny sen W nocy mleko mod. Czy nie za mało mleka?? Co o tym myślicie??

Moja za dwa dni konczy 6m-cy 5 - 150ml mleka z kleikiem ryzowym 9 - 150ml mleka z kleikiem ryzowym 100 ml gęstego soczku, chrupki kukurydziane 12/13 - duży słoik zupy, deserek max 1/2 słoiczka (czasami od razu a czasami godz. po zupie) 17 - 100ml gęstej kaszki owocowej, często dodaje do niej owoce dla smaku (nutramigen dziecko pije :( ) 20 - 150ml mleka z kleikiem ryzowym I ja uważam że moje dziecko mało raczej zjada. Pediatra tak samo wiec z jej zalecenia dodajemy zawsze do mleka ten kleik ryzowy.

Mi się wydaje że ok. Zobacz w siatkach centylowych czy dziecko dobrze przybiera. Jeśli tak to jest dobrze. A jak nie to idz do pediatry i rozważ tez zageszczanie czymś mleka. Nie zmusisz zeby więcej wypiło ;)

Madzianka ale cie pociesze ze moja jeszcze niedawno tez 120 piła. Ale nie pamiętam czy miała wtedy 5 czy 4. W kazdym razie wlasnie w tamtym czasie kazano nam ten kleik dosypywać. Bo moja była 70 centyl i przez miesiąc na 50ty spadła. Każde dziecko inne. Nie ważne ile zjada tylko jak się rozwija.

Gość _maly_geniusz_
http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-polskie-litery-i1272108722.html Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. W zestawie znajdują się polskie litery!!!!!!! Do sprzedania posiadam również cyferki oraz zestawy o wysokości 19,5 pytania na maila maly.geniusz@wp.pl http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1272108956.html

Jak tam czytam to znów mnie się wydaje, że mój pół roczniak je mało... Z godzinami jest różnie, to zależy o której wstanie... ale przeważnie jest tak: 7/8- Mleko modyfikowane 180 ml 11/12 - deserek lub obiadek ( jeśli 11 to deserek, jeśli bliżej 12 to obiadek) 15/16 - deserek lub jogurcik później soczek, flipsy, biszkopty 19- Mleko modyfikowane "smaczny sen" 180 ml i spać W nocy je przeważnie raz, czasem zdarza się że dwa, też po 180 ml. No ale ładnie przybiera na wadze i nie jest głodny... :P Wcześniej dawałam jeszcze kaszkę ale zawsze wieczorem bolał go brzuszek, więc zrezygnowałam z kaszki :)