Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość placownicka

kończy się umowa o prace-kto powinien pamiętać o jej przedłużeniu?

Polecane posty

Gość placownicka

miałam umowę o pracę na czas określony- 6 miesięcy. Umowa się skończyła 11 września. Pracodawca mówi tak:przecież pracownik powinien tego pilnować! Jak jest naprawdę, przecież jakaś księgowa w tej firmie jest, ona chyba powinna tego pilnować, czy jednak jest inaczej?

Gość Pan Biznesmen x64 KUTAFONv4
czyli byłaś darmowym murzynem :)

Gość placownicka
Nie o to chodzi, na nic ogólnie narzekać nie mogę, ale chodzi mi o to , jak to wygląda, ja powinnam faktycznie tego pilnować, czy to leży w obowiązku księgowej

Gość gfdfgdgdgfd
oczywiscie ze ty powinnas tego pilnowac. chyba to tobie zalezy by ci przedłuzyli no nie? pracodawcy nie musi na tym zalezec. ty powinnas o tym myslec. czemu myslisz ze ktos ma za ciebie myslec. ty powinnas o tym pamietac.

Gość placownicka
oczywiście, że zależy, ale czasem mozna przeoczyć pewne terminy, szczególnie przy intensywnym trybie zycia (nie chodzi mi tu o zadne imprezy-dla jasności)

Gość gfdfgdgdgfd
co zalezy? Twiom OBOWIAZKIEM jets tego pilnowac a nie kadrowej czy ksiegowej.

Gość placownicka
to od czego są kadrowe?

Gość festycyd
ale ty wiedziałaś, że ta umowa ci się kończy czy nie? nie zainteresowałaś się swoim dalszym losem? oczywiście pilnowanie umów to obowiązek pracodawcy, przecież po zakończeniu umowy może cię zwolnić lub zatrzymać. to była twoja pierwsza umowa na czas określony u tego pracodawcy?

Gość pracodawca powinien
pilnowac!!! Wychodzi na to, ze obecnie zatrudnia pracownika na czarno, wiec to w jego interesie aby pilnowal. A pracownik swoja droga powinien rowniez zainteresowac sie dlaczego nie dostal nowej umowy skoro dalej pracuje.

Gość festycyd
dlatego pytam która to umowa na czas określony :) pracodawca przerwał ciągłość, jemu to na pewno na rękę :)