Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala1982

Polski logopeda w Londynie

Polecane posty

Gość ala1982

Witam wszystkich!! Postanowiłam założyć taki temat, ponieważ przebywam już 4 lata w Londynie i miałam spory problem ze znalezieniem polskiego logopedy w Londynie. Moja córka miała ogromne problemy z mówieniem. W przychodniach usługi logopedów były niebotycznie drogie, a logopedzi prywatni (chociaż jest ich niewielu) okazywali się osobami mającymi może wiedzę, ale nie mającymi podejścia do mojej niuni. Koleżanka poleciła mi panią Małgosię. Okazało się, że świetnie potrafi zająć się moją córeczką, Karolinka za nią przepada, z chęcią chodzi na ćwiczenia i zaczyna wreszcie poprawnie mówić!!!!! Jeśli macie jakiegoś dobrego logopedę w Londynie wpisujcie! Ja gorąco polecam panią Gosię 07908120955

Gość ja bym dala
Pozpisano...logopeda pani Gosia. zenada🖐️:O

Gość mama Karolina
Kamila 075 220 817 43 Polecam!

Gość xxxxxxyyy
Ale logopeda korygujacy wymowe polska czy angielska? Z doswiadczenia widze, ze nauczenie prawidlowej polskiej wymowy dzieci mieszkajacych tu od malenkiego to niemalze walka z wiatrakami - ja ze swoimi mialam nawet roczna przerwe w Polsce, gdzie chodzili do polskiej szkoly i mieli zajecia z logopeda i byla duza poprawa, ale teraz znowu sa w Uk i ich wymowa znowu sie pogarsza -zle akcentuja, placze im sie jezyk na niektorych slowach i nawet jak robia cwiczenia logopedyczne to i tak po calym dniu w szkole ich polski nie jest krysztalowy. A najmlodsza (2,5 lat) urodzona tu to juz zupelnie porazka jesli chodzi o polski - mimo, ze w domu mowimy tylko po polsku to ona glownie po angielsku mowi - pare slow polskich i to wymiennie z angielskimi - a tak to angielski i nie bardzo wiem jak polski logopeda mialby nam tu pomoc - chyba, ze bylaby to logopeda/nianka a tak ona ma nianke z Hiszpanii i szybciej zacznie mowic po hiszpansku niz po polsku - bo po polsku do niej mowimy tylko w zasadzie my - jej najblizsza rodzina (nie mamy polskich znajomych) a po angielsku badz hiszpansku znacznie wiecej osob - czyli pewnie ona sobie tak kombinuje, ze z nami i tak sie dogada po angielsku a polski jest jej zbedy bo i tak tylko my (4 osoby) go znamy.

Gość logopeda
:-) Logopeda czy SLT jakie to znaczenie? przy małym dziecku tak naprawdę to rodzic chodzi do logopedy, a nie dziecko. Terapeuta ma pomóc rodzicom jak mówić, co mówić, jak ćwiczyć. W swojej praktyce materiał dostosowuje do rodzica. Jak się będzie chętnie bawił ćwiczeniami to i dziecko nabierze ochoty. Wtedy chętniej będzie mówić po polsku, a może i po angielsku ;-). Nie doceniamy możliwości dziecięcego umysłu jest znacznie bardziej elastyczny i chłonny. W przeciwieństwie do Nas dorosłych nie ma nic fajniejszego do roboty jak tylko uczyć się bawiąc lub bawiąc uczy. W swojej praktyce miałem przypadek dziecka które zaczęło mówi po niemiecku... bo cały dzień oglądało bajki na dvd przesyłane przez rodziców pracujących w Niemczech. W domu nikt nie mówił po niemiecku. Po polsku prawdopodobnie też nie wiele. Chłopiec utożsamiał się z postaciami z bajek i to mu było bliższe. Rodzic ma największy wpływ na dziecko, jeżeli tylko chce. Problem dwujęzyczności jest już dobrze opisany i jak pokazują badania, dziecko odpowiednio prowadzone może na tym skorzystać. Pozdrawiam

Gość gość
Pani psycholog i terapeuta wczesnej interwencji logopedycznej -Metoda Krakowska. Kontakt - 07950419052

Gość gość
Z dzieckiem ostatnio jeździmy do Tooting do polskiej pani pediatry. Sympatyczna życzliwa osoba, cała przychodnia jest dobrze zorganizowana nie czeka się w jakiś długich kolejkach, można u nich załatwić wszystko za jedną wizytą. Namiary masz na https://polski-lekarz.london/

Gość Bibi

Szukam dobrego logopedy dla dziecka 18 miesięcznego niestety podejrzewam autyzm 

dziecko nie mówi mama tata do rodziców tylko tak sobie gada bez rozumienia chodzi na paluszkach nie powtarza wyrazów lubi nawet naśladować i pokazywać różne zeczy z piosenk które słucha 

jestem babcia ja to widzę ze coś jest nie tak rodzice nie chcą nawet o tym słyszeć uważają ze ma na wszystko czas 

mozecie kogoś polecić bardzo dobrego w Londynie