Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izabela42

Czy podołam?

Polecane posty

Mam skończone 42 lata- muszę się nauczyć jezyka angielskiego- dam radę? Poradzcie od czego zacząć? jak sie uczyć w tym wieku? będę wdzięczna za wszelkie rady.

Gość 52latka
3 lata uczylam sie niemieckiego, oczywiscie nie mowie plynnie, popelniam czasami bledy , ale i tak jestem pelna podziwu dla samej siebie, bo bylam pewna ze nigdy sie nie naucze:) takze glowa do gory dasz rade!

a w ogóle nie umiesz języka ang czy troche już coś potrafisz?;) ja proponuję kupić sobie samouczek od podstaw i tam już przez specjalistów jest opracowana trudność danego materiału i stopniowo po lekcji czy kilka lekcji sięuczyć z tą ksiązeczka płytka w środku ... przerobić ksiażkę podstawową sredniozaawansowana i zaawansowną a potem wybrać się najwyżej na jakąs lekcji do jakies nauczycelki na tak zwane korepetycje i zeby ona sprawdzila jak wygląda Twój angielski po przerobieniu tych książek ;)

Gość nie bedzie zle czytaj ang
fora, artykuly, sluchaj filmow po ang i wsomagaj sie podrecznikami

Gość komarrrr
dzasz rade! tylko ucz sie metoda konwersacyjną! jak opanujesz mowe to wtedy pisownia...

Gość Mleczna bez truskawki
dla chcacego nic trudnego ;)

Rozumiem ze systematycznosc jest podstawa? czy do wiosny przyszlego roku juz bede potrawila sie spokojnie porozumiec? oczyswiscie mowiac wolno? dziekuje wszystki za rady podpowiedzi z calego serca

Angielski to magia dla mnie ;) ale to kwestia indywidualna ;) uczyłam się ang w podst gimn i LO no ale nie podszedł mi ten język i mało potrafie ;) natomiast rosyjskiego uczyłam się tylko w szkole średniej i nawet podjełam się matury z tego języka więc wszystko jest możliwe , angielski myslę , że też . Znany język na każdym kroku się z nim stykamy jest mnóstwo książek, samouczków, stron internetowych także napewno jest szansa :) Na początek proponuję umówić się indywidualnie z jakimś nauczycielem j. angielskiego który by powiedział co jest najwżanijesze na co zwrócić uwagę a potem kupić te SAMOUCZYKI nie kosztują wiele a naprawdę niektóre są świetne ;) gramatyka, ortografia, konstrukcja zdań, przykłady, mały słowniczek :) naprawdę polecam.

do wiosny....hm.... jakieś pół roku ...hm... no myśle, że coś byś tam powiedziała... ale to naprawdę podstawy , zależy ile dziennie byś się uczyła :)

Izabella90 Planuje codziennie po 1.5 godz skontaktuje sie z nauczycielem, masz racje, powie mi od czego zaczac, i kupie samouczki:) wielkie dzieki!

Jak by ktoś mogl podac mi jakies dobre strony w internecie do nauki jezyka z lektorem bylabym b wdzieczna:) Jeszcze raz wszystkim bardzo dziekuje za odzew i podpowiedzi.