Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziarenko piaskuu

Ja tu, On za granicą w pracy... jak długo można tak żyć

Polecane posty

Gość ziarenko piaskuu

czy któraś z kobiet jest w podobnej sytuacji? ja juz mam dosc... jestesmy para kilka lat mamy po 20 pare lat... on juz 13 miesiecy pracuje za granica ( za oceanem) byl 4 razy w polsce od tamtego czasu... ile mozna tak zyc... w chwilach zwatpienia zastanawiam sie czy jemu w ogole zalezy na naszym zwiazku skoro nadal nie wraca... mozna pojechac na pare miesiecy zarobic pieniadze i wrocic ale to juz za dlugo trwa ja mam doscy juz... a moze jakby mnie kochal , to juz by wrocil.. mam 100 mysli w glowie

Gość przesadzasz kolezanko
co ma milosc do pracy za granica? Moze to jego marzene, jego przyszlosc zawodowa? Jak ja nie lubie takich mazgajow :-P

Gość surykatka11111
wcale nie przesadza, ja bym tego nie wytrzymala :(

Gość ziarenko piaskuu
moze nie byles/ as, nigdy w takiej sytuacji i nie wiesz co to znaczy... widywac sie raz na 100 dni... są zapewne tacy faceci ktorzy nigdy by nie zostawili swojej dziewczyny... na taki okres czasu, a oboje wiemy ze ten wyjazd niszczy nasz zwiazek..... on jest chyba bezuczuciowy

Gość dziefczę z kaf
A nie ma możliwości żebyś do niego dołączyła?

Gość ziarenko piaskuu
poza tym w zwiazku nie mozna byc egoista, i myslec tylko o swojej dupie jesli druga polowka cierpi

Gość temp58
Zainwestuj w kamerke internetowa, odpal Skype i bedziesz go mogla widziec codziennie ;)

Gość kkonopiaaa
Autorko, ja się rozwiodłem, bo u nas była podobna sytuacja. Taki związek na odległość to nie związek i jeśli on nie wykazuje chęci do powrotu, to go olej. Jak woli pracować niż być z Tobą, to już jego problem, a Ty poszukaj sobie innego ... bo albo jest się razem albo osobno - proste.

ja tak zyje od jakiegos czasu... ale wchodzac w ten zwiazek wiedzialam ze on nie chce wracac do pl... kocham go i to ze obecnie nie mozemy byc blisko siebie nie oznacza ze to koniec... ja obecnie nie moge do niego jechac...

Gość dziewczyno daj sobie z nim
spokkoj,on ma cie gdzies,jestes dla niego tylko niespalonym mostem,do ktorego moze wrocic jesli niewyjdzie mu tam... On ma tam swoje zycie,swoich znajomych,i pewnie swoja kobiete....-wierz mi,za duzo czasu spedzilam na takichh wyjazdach,i wiem co tam sie dzieje... Nie masz sie co ludzic....

ja jestem w takiej sytuacji kazdego roku przez kilka miesiecy.Trudne moze i jest , ale mozna nauczyc sie tak zyc. Nigdy bym nie zadala zmian ,jesli partner w ten sposob zarabialby na zycie i tak widzial swoja droge zawodowa. Wiele zawodow wymaga takich wyjazdow, chocby marynarze, zolnierze zawodowi, ludzie pracujacy na platormach wiertniczych i cala masa innych zawodow. Czy im nie nalezy sie zycie rodzinne(okrojone ale czy gorsze), czy nie kochaja swoich partnerow? Kamerka, skype i mozesz codzienie widziec i gadac kilka godzin.

Gość samotka żona 28
Dziewczyny ja jestem w takiej sytuacji już od ponad 6 lat. Kiedy wyjechał poraz pierwszy zostałam sama z malutkimi dziecmi na wynajętym mieszkaniu z długami . Nauczyłam się zyć bez niego i dobrze sobie radzić . W domu jest raz w miesięcu i oboje czekamy na ten dzień , kiedy wreście moze przyjechać . I nasza miłośc nic się nie zmieniała a jeżeli już to na plus. A mi w głowie ani jechać do niego.Dobrze jest tak jak jest.

Gość ziarenko piaskuu
ja nie moge do niego jechac bo tu mnie trzyma praca i studia ktore niebawem koncze.. rozmawiamy przez skype ale to nie to samo co widziec sie na zywo ... dotknac .. pocalowac.. przytulic... strasznie meczy mnie ta sytuacja... a do kogos kto wyzej napisal, ze on ma tam kobiete to wydaje mi sie ze nie ma, bo bym to wyczula ... zanim wyjechal bylismy razem prawie 3 lata , ale ciezko jesty tak zyc

Gość ziarenko piaskuu
ciezkoo mi , mowie mu to, ale on ciagle powtarza ze jeszcze nie wie kiedy wroci itd itp... grrrrr przez to robie sie dla niego oschla i niemila, bo wmawiam sobie ze nie zalezy mu na mnie grrrr

skoro studia konczysz, to moze zdobedziesz sie na taki krok i do niego dolaczysz :-P Przeciez nie mozna myslec tylko o sobie:-P A tak juz powazniej , dasz rade.Ludzie mieszkaja razem, spia w jednym lozku i czuja sie samotni. Od Was zalezy jaki ten zwiazek bedzie mimo dzielacej was odleglosc.

Gość m.k.w.z.
jak się naprawdę kocha to odległość naprawdę nie ma większego znaczenia :)

Gość ziarenko piaskuu
dzieki za slowa pocieszenia, ale chyba naleze do tych osob ktore chcą miec tą druga polowke obok siebie