Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Safari

fałszywa koleżanka ?

Polecane posty

Otóż mam pewien dylemat. W tym roku rozpoczęłam naukę w liceum. W klasie nie miałam żadnej koleżanki ani tymbardziej przyjaciółki z gimnazjum. Jednak znałam się tak z "widzenia" z pewną dziewczyną która trafila do mojej licealnej klasy. W gimnazjum pare razy z nią gadałam, ale to nie była jakaś bliska znajomość. Teraz w liceum na przerwach tak jakby przyczepiła się do mnie i praktycznie czas w szkole spędzałam z nią. Zaczęłyśmy razem chodzic do skzoły i takie tam. Wydawała mi się całkiem spoko i w ogóle . Jednak zauważyłam, że ona straszną wagę przywiązuje do ocen. Tzn. ja zawsze była dobrą uczennicą, od podstwówki miałam same świadectwa z paskiem a ona uczyła się tak pół na pół. Nie jest wybitnie zdolna. No i właśnie zauważyłam, że tak jakby ona cieszy się, gdy np mi się noga podwinie a jest zła, gdy coś mi wychodzi. Przykład: z matematyki na lkecji robilismy zadania. Ja zrobiłam wszystkie a ona tylko kilka. Wtedy nazwała mnie kujonem jeszcze z takimi pretensjami. Po drugie dostałam 1 z kartkówki, bo pomyliłam grupy. Ale mnie tego dnia, gdy oddawała facetka kartkowki, nie było. Więc moja "nowa kolezanka" poszła się spytać co dostałam. I oczywiście napisała mi pozniej smsa że dostałam pałe. A potem jeszcze zadzwoniła i takim uradowanym głosem powiedziala: wiesz, że dostałaś jedynke z kartkowki ? i nie ma poprawy" normalnie szok. moje dawne koleżanki takie nie były. na pewno w taki sposób by mi tego nie powiedziały. byłoby im przykro. A pózniej jak po szkole do mnie wpadła to taka szczęsliwa: "ale się cieszę, dostałam 3 z tej kartkowki, a w klasie to same 2 - były i 1 ". To już w ogole mnie zbiło z nóg. Normalnie nie wiem co o niej myśleć. Wcześniej tez nie wiedzialam co jest zadane z matmy to mi odpisała z łaską dopiero w ndz wieczorem. wcześniej jak byłam chora i mi dawała lekcje to nawet mi nie powiedziała że z PP będzie pytac i musiałam kropke zmarnować(a tylko jedna jest na semestr) bo się nie nauczyłam. Nie wiem co mam o niej sądzić. Mam wrażenie, że ona jest straszną egoistką. Może nie wygląda, bo nie jest ładna, a wręcz przeciwnie, ale ona cieszy się chyba z niepowodzenia innych. Kiedyś też jak mnie zapytali to ona pozniej na przerwie mi powiedziała, że odetchnęła z ulgą jak mnie wzięli do odpowiedzi a nie ją. Oczywiście powiedziała, że ona wie, że to nieładnie tak myśleć. no to jak wie że nieładnie to po chuj tak myśli i mi to mówi ? ; / ja nigdy w życiu nie cieszyłam się jak brali moje koleżanki do odpowiedzi. ja im wtedy bardzo współczułam. nie wiem co dalej robić. odsunąć się od niej i nowej koleżanki w klasie poszukać ? właściwie to z nią mam taki najbliższy kontakt .. co radzicie ?

Gość a tak powaznie? czy mozecie mi
hej ja koncze studia wiec jestem starsza a tez nie moge sie z tym pogodzic. Niestety tak jest. Radze CXi nie klocic sie z nia lecz powli odsunac by nie szczula na Ciebie i znalezc sobie ina kolezanke.

ok dzięki . chyba tak będzie najlepiej. nie wiem, to dopiero początek roku tak naprawde. powoli zaczynają się gromadzić te oceny. zobaczę jak będzie dalej. jeśli sytuacja się nie zmieni to zrobię tak jak radzisz, powoli będę się odsuwać. może przez ten czas zakoleguję się z kimś innym . mam chociaż taką nadzieję .. brakuje mi moim dawnych wspaniałych koleżanek.

Gość ogóreczek
radzę sie z nią nie zadawać, ja w liceum miałam głównie jedną koleżankę która sie do mnie przyczepiła, i była miła, zagadywała itd. Ale to mnie całkowicie odcięło od innych osób bo spędzałam czas z nią. Czuła się niepewnie, więc chciała mieć kogoś do kolegowania. A jak tylko miała lepszą passe to nagle nie ma czasu i udaje że cie nie zna. I tak w kółko.