Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dusza z jaśminu

Tak strasznie denerwuję się przed wyjściem do pracy, na uczelnię...

Polecane posty

Gość Dusza z jaśminu

Każdego dnia, niezależnie od tego, czy idę do pracy czy na uczelnię, ogarnia mnie przeraźliwy strach. Dostaję biegunki, czoło oblewa zimny pot. Nie jestem w stanie się na niczym skupić, przez ciało przechodzą dreszcze. Boję się wyjść z domu. Ciągle mam przed oczami najgorsze z możliwych scenariuszy, błyskawicznie spada moje poczucie wartości, czuję się głupsza od innych itp. Szef ciągle każe mi się sprawdzać w nowych wyzwaniach, a ja tak bardzo boję się, że się skompromituję. Dlatego każdego poranka przeżywam koszmar i jak tak dalej pójdzie, to chyba skończę w psychiatryku...

Gość Dusza z jaśminu
Proszę o pomoc, o poradę...cokolwiek. To piekło mnie przerasta.

Gość pannaaanna091
ja mam to samo mimo ze biore leki

Gość Dusza z jaśminu
Leki, powiadasz ? A czy są jakieś inne środki zapobiegawcze ?

Gość Dusza z jaśminu
Jestem załamana. Dzisiaj znowu ośmieszę się przed szefem, ludźmi z pracy...

To się nazywa fobia społeczna. Też to mam. Boję się nawet wyjrzeć za okno. Ciągle mam zaciągnięte rolety. Jak muszę to wychodzę ale niechętnie i w stresie.

Ja też tak miałam zawsze, tyle tylko że u mnie ten stres ( mniej więcej od pierwszej klasy liceum) objawiał się wymiotami. Ciągnęłam tak cztery lata aż nabawiłam się refluksa i innych bardzo nie fajnych dolegliwości w moim brzuszku. Długo brałam leki. Rzuciłam nawet studia z tego względu bo po prostu bym sobie flaki wypruła jak bym jeszcze tak z rok pociągnęła. Na szczęście praca aż tak mnie nie stresuje jak szkoła. To były okropne lata! Duszo z Jaśminu, pójdź do specjalisty, może psycholog. Podłoże tych problemów może być znacznie głębiej niż ci się wydaje. Naprawdę weź się za to bo szkoda zdrowia. Pozdrawiam :)

Najbardziej mnie psychicznie dewastuje to że nie mogę znaleźć pracy. Mam kompleksy z tego powodu. Tracę pewność siebie.