Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta28- Weronika i Izabela

Chrzest i problem z wyborem chrzestnej.

Polecane posty

Gość Marta28- Weronika i Izabela
słuchajcie nie moge czekac az tyle z chrztem. coreczka ma 5 miesiecy a do grudnia bedzie miała 7 miesiecy. mielismy ją chrzcic w lato ale sie przedłuzyło i teraz mamy termin na świeta, nie mozemy dluzej czekac.

Gość MI_zielone
mialam podobna sytuacje- na chrzestnego wzielam tylko mojego brata i koniec, ozeni sie to zona bedzie chrzestna i juz. W zyciu nigdy nic nie wiadomo.

Ja bym była sceptycznie do tego pomysłu nastawiona ;) Dlatego może że u nas była taka sytuacja ze szwagierka chodziła z chłopakiem 6 lat.Tego chłopaka siostra szukała chrzestnej pytali się jakie ma plany itd.Opowiadał że chce się oświadczyć,ma być ślub.I co? 4 miesiące po chrzcinach on od niej odszedł bo znalazł sobie inną kobietę.A ona cierpiała kiedy szła odwiedzić swojego chrzestnia,gdyż były mieszka w domu ze siostrą.Tak więc męczarnią były dla niej urodziny,dzień dziecka itd. Teraz od lipca jest szczęsliwą żoną ,ale żal ma do niego i nawet jak idzie w odwiedziny do dziecka to robi tak by jego tak nie było.

moj narzeczony byl kiedys z kobieta tez dosyc dlugo jakies 5lat . jego siostra w tym czasie urodzila i poprosila ich aby zostali chrzestnymi.. troche pozniej sie rozeszli. teraz jak mala ma urodziny czy nie dlugo przyjecie to nie jest fajnie ani dla mnie ani dla tej jego bylej i ogolnie tak to wisi w powietrzu..:) ale nie mozna odrazu powiedziec ze oni tez sie rozejda.. mozecie ryzykowac :)

moj narzeczony byl kiedys z kobieta tez dosyc dlugo jakies 5lat . jego siostra w tym czasie urodzila i poprosila ich aby zostali chrzestnymi.. troche pozniej sie rozeszli. teraz jak mala ma urodziny czy nie dlugo przyjecie to nie jest fajnie ani dla mnie ani dla tej jego bylej i ogolnie tak to wisi w powietrzu..:) ale nie mozna odrazu powiedziec ze oni tez sie rozejda.. mozecie ryzykowac :)

Ja z siostrą rodzoną zrobiłyśmy sobie podmianke :) Ja z męzem zostaliśmy chrzestnymi dziecka siostry a ona ze swoim mężem zostali chrzestnymi naszego synka. Dodam że chrzest odbył się razem naszych dzieci. Nie chciałam brać na chrzestnego nikogo z rodziny męża pomimo że ma 3 braci bo uważam że żaden się nie nadaje do tej roli (żaden nie jest blisko z moim synem a przecież o to chodzi). Teraz obydwie jesteśmy w ciąży i ja chyba znowu poproszą ją i jej męża o bycie chrzestnymi :) Aha dodam że synek siostry miał podczas chrztu roczek a mój syn ponad 5 lat (nie chciałam go chrzcić wcześniej).

Gość lolololololooo
a dlaczego nie mozesz poczekac i ochrzcic dziecka jak bedzie mialo 7 miesiecy moja siostra zostala chrzestna mojego dziecka miesiac przed swoim bierzmowaniem ksiadz nie robil problemu

trudno radzic bo roznie to bywa. moja przyjaciolka jest chrzestna swojego bylego chlopaka siostry synka. nie chodzi do niego na imprezy urodzinowe tylko idzie przed albo po z prezentem. wlasnie sobie pomyslalam ze na komunie nie bedzie chyba miala wyjscia. z bylym nie sa razem juz ponad 3 lata. w ich przypadku chybiony pomysl ale u niektorych to wypala, tak ze trudno stwierdzic co lepsze. tak naprawde rosyjska ruletka :)