Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sinead

Będę jeździć po restauracjach. O co pytać?

Polecane posty

Szukam restauracji na przyjęcie ślubne. Pojeżdżę po kilku ale nie wiem dokładnie o co mam pytać.

Na pewno zapytaj jakie mają menu, co wchodzi w jego skład. Czy mają swoje napoje, ciasta, alkohol (jeśli takowy w ogóle u Ciebie będzie) i no i ile życzą sobie "od talerzyka", czyli za osobę. Czy za mniejsze dzieci biorą "połówki", czy trzeb azapłacić jak za dorosłego Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to napisze:) A i najważniejsze - na wstępie zapytaj czy mają wolny taki termin jaki Ciebie interesuje:)

1. termin 2. rodzaje menu i kwoty, czy można coś zmienić (czasami można, np. wyciągają spis 40 innych potraw i sobie z nich coś można wybrać:P) 3. czy organizują poczęstunek chlebem i solą 4. na ile osób sala 5. czy kawa, herbata itp. są bezograniczeń i czy goście mogą sobie sami robić (to duże ułatwienie dla gości) 6. czy mają jakieś dodatkowe opcje np. organizacja stołu wiejskiego, płonącego prosiaka, grill itp. - to zawsze jakaś atrakcja 7. czy dekorują salę czy we własnym zakresie 8. ile zaliczki, do kiedy opłaty, czy przewidują możliwość jakichą podwyżek 9. czy wymieniają talerzyki i sztućce bo byłam na weselu gdzie goście jedli ciągle tymi samymi, co było średnio przyjemne.

do tego, co napisały dziewczyny wyżej, ja dodałabym jeszcze, że warto zapytać o to, czy alkohol, napoje i ciasto trzeba kupić u nich, czy można nabyć we własnym zakresie i dostarczyć. tak często wychodzi taniej, a dodatkowo masz takie ciasto, jakie najbardziej lubisz :) poza tym, my poszliśmy najpierw na obiad do wybranej restauracji, niejako incognito - smakowało nam i obsługa była ok, więc dopiero potem dyskutowaliśmy o weselu u nich :) moja kumpela nic nie sprawdzała wcześniej i jedzenie było, delikatnie mówiąc, takie sobie...

Gość sprawdźcie też łazienki
i wc, czy sa czyste i ilośc wystarczająca na gości i zapytajcie czy wtrakcie przyjęcia, krtś bedize kontrolował czystośc, papier toaletowy, mydło, ręczniki. Byłam ostatnio na weselu gdzie wc było jedno męskie jedno damskie była ciągle kolejka i za jakiś czas zrobiło sie niemiło brudno :/

też będę niebawem jeździć szukać sali ale na przyjęcie, max 15 osób, weseliska nie robimy czy mówić że to przyjęcie ślubne (wówczas cena za osobę może być wyższa) czy nic nie gadać? w menu ma być jakas zupa, drugie (2 zestawy mięs, może ryba), ciacho, wino i do domu

Gość kakkkakakaka
spytaj sie czy podaja zmazonego penisa

mumi, my też mieliśmy przyjęcie, tylko że na 20 osób. u nas było tak, że dostaliśmy menu z informacją, co jest na ile osób - np. półmisek drobiu pieczonego na 5 osób, cena taka i taka, więc niezależnie od ilości gości ta cena byłaby taka sama, tylko półmisków więcej. w sumie całe takie wesele (obiad, deser, kawa, kolacja + własny alkohol, napoje i ciasto) kosztowało nas ok 3000 zł (6 lat temu), ale jak się okazało, wszystkiego zamówiliśmy zdecydowanie za dużo. dodatkowo, akurat w soboty w hotelu zawsze grał dj, więc odpadło nam martwienie się o muzykę i grał w zasadzie tylko dla nas :)

dzięki Xlilox za odp strasznie dużo zapłaciliście jak na 20 osób? i to 6 lat temu?? myślałam, że my się zmieścimy w 1500 zł :P w sumie sam obiad chcemy z deserem i żadnej nasiadówki ani tańcowania nie przewidujemy ciasto sama załatwię i pójdziemy na przeszpiegi sprawdzić knajpę czy dobre żarcie tam mają, obsługa itp.

no, wyszło wtedy jakieś 150 zł na osobę, ale jedzenia zostało tyle, że jak nam je potem zapakowali, to obdarowałam gości i jeszcze wzięłam do domu :) z wódką i winem było podobnie. upatrzyliśmy sobie dosyć stylowy hotelik, ale wszystko było takie, jak sobie wymarzyliśmy :) pewnie wszystko zależy od tego, z jakiego miasta jesteś - według mnie jest szansa, że zmieścisz się w 1500, ale chyba bez alkoholu (to i tak wypada po 100 zł na osobę) my robiliśmy tu, bo restauracja miała świetny klimat: http://www.petitefleur.pl/index.php

ładne miejsce wybraliście - klimaciarskie ;) nasi goście to tubylcy więc nie mam problemu ze spaniem chcemy ich nakarmić, spić i wygonić do domu :D

dzięki! na pewno plusem takich przyjęć jest to, że nie jest się po nich zbyt zmęczonym i nikt z rodziny nie ma pretensji, bo zaprasza się tylko najbliższych: rodzice, rodzeństwo, dziadkowie, chrzestni. my sobie chwaliliśmy i nasi goście też :)

Dwie kluczowe sprawy poza tym, co napisały dziewczyny: -czy jest lodówka na alkohol (i na tort, jeśli zostanie) -jak z zasilaniem, co jeśli wysiądą korki. Byłam na weselu, gdzie 2 razy padał prąd!

Gość anetahanert
Witam, odstąpię salę weselną w Restauracji Riding Club w Radzionkowie, nie daleko Piekar Śląskich Termin: 30.07.2011 Cena: 1000zł (tyle wpłaciliśmy zaliczki za salę). Sala jest nowa, oddana do użytku około 2 lata temu -bardzo elegancka, przestronna sala do tańca -gustowna, elegancka dekoracja, którą sami możecie wybrać -Sympatyczni właściciele oraz obsługa Cena za osobę to 200 zł. W cenie: -obiad -trzy ciepłe kolacje -deser, kawa, herbata, -owoce i cukierki czekoladowe -soki owocowe, woda mineralna niegazowana z cytryna (bez ograniczeń) -toast na poczatku (szampan) -zimna płyta (sałatki, wędlinki, ryby itp) Dodatkowo gratis jest apartament dla nowożeńców oraz bezpłatny wynajem hotelu na czas przyjęcia weselnego (1 doba), gdy miniamalna liczba gości weselnych będzie wynosić 90 osób. Dodatkowo, jeżeli ktoś będzie zainteresowany do odstąpienia na ten dzień mam zespół "New mix" z Nakła Śląskiego. Jeśli ktoś zna, to wie, że jest to jeden z najlepszych zespołów. Cena 3 400 plus zaliczka 500 zł którą daliśmy. Zespół składa się z 4 osób (wokalistka, wokalista + gitara, klawiszowiec i saksofonista). Skład można zmienić, aż do 9 osób, wtedy także zmieni się cena. Proszę o kontakt pod numerem telefonu 793-196-595 Bądź e-mail aneta_ hanert@vp.pl