vi 0 Napisano Październik 20, 2010 czy ktoras z pan brala kredyt hipoteczny bedac w ciazy i na zwolnieniu lekarskim ?? chodzi mi tylko o konkretne rady z doswiadczenia, nie gdybanie i opinie... co na ten temat jest w sieci juz wiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość my chcieliśmy Napisano Październik 20, 2010 ale właśnie przez zwolnienie nam odmówili, bo na zaświadczeniu jest to zaznaczone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Październik 20, 2010 a w jakim banku ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość my chcieliśmy Napisano Październik 20, 2010 próbowaliśmy w pko, multi i chyba polbanku to było 2 lata temu może teraz jest inaczej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gg27 Napisano Październik 20, 2010 vi - Dorotka?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Październik 20, 2010 gg27 --> nie, nie dorotka brałam dokładnie 1,5 mies --> a bylas na zwolnieniu lekarskim ?? bo slyszalam, ze ten bank wogole w takim przypadku nie uwzglednia takich zarobkow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Październik 20, 2010 bo ja juz nie wiem komu wierzyc... doradca finansowy mowi, ze takie wnioski przechodza, a jak dzwonilam do banku to mowia, ze na 100% nie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka83 0 Napisano Październik 20, 2010 im wiece3j składasz wniosków tym jesteś spalona możesz tylko 3 przez neta to wtedy jest się wiarygodnym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Październik 20, 2010 nie zlozylam jeszcze zadnego wniosku... chodzi mi o to jak banki patrza na zarobki kobiety w ciazy i na zwolnieniu... konkrety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka83 0 Napisano Październik 20, 2010 no z reguły jest to problem bo rzecz jasna ciężarna potem wychowawczy i.... nie wiadomo co p[otem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m a d z 1 Napisano Październik 20, 2010 zakladam, ze chcesz brac kredyt razem z mezem - jesli on zarabia wystarczajaco duzo aby bylo na rate kredytu i zycie to jest szansa jesli nie to trudno bedzie Ci uzyskac kredyt. nie napsialas tez na ile ma byc ten kredyt (kwota i okres). zawsze banki (na swoich wnioskach do firmy) wymagaja aby podac czy kobieta jest na zwolnieniu lub urlopie wychowqwczym/maciezrynskim. w ubieglym roku moja kolezanka z pracy starala sie o taki kredyt z chlopakiem (byla w ciazy - kredyt na mieszkanie na ok. 300 000 zł). banki nie chcialy imk dac, oni nie maja slubu wiec w koncu on sam sie staral i sam dostal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Październik 20, 2010 moge zlozyc oswiadczenie, ze nie bede korzystac z urlopu wychowczego... wiadomo nie jest on platny, a zalezy mi na utrzymaniu dziecka... ktos jeszcze ma jakies dswiadczenie w tej sprawie ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Październik 20, 2010 maz nie zarabia wystarczajaco duzo... ma to byc kwota 150 tys na 30 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Październik 20, 2010 up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosiam37 Napisano Październik 20, 2010 Vi ja właśnie brałam kredyt w ING Bank śląski, na zwolnieniu jestem od kilku ładnych miesięcy - obecnie 9 miesiąc ciąży, na zaświadczeniu o zarobkach na druku z banku wcale nie było nic do zaznaczenia, że przebywam na zwolnieniu a mój zakład pracy normalnie wypisał mi zarobki i nie było wcale problemu, kredyt nam przyznano Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Październik 20, 2010 ale niestety na moim zaswiadczeniu jest do zaznaczenia opcja czy pracownik nie przebywa na zwolnieniu lekarskim :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anagas Napisano Kwiecień 26, 2011 Vi i co dostałaś kredyt? A może ktoś brał i dostał w takiej sytuacji?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Angela19KochamCie Napisano Kwiecień 27, 2011 WSPÓŁCZUJE WAM..... nie wyobrażam sobie jakichś kredytów, obciążeń.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anagas Napisano Kwiecień 27, 2011 No niestety niektóre banki mają w swoich formularzach takie pytanie o to czy się przebywa na L4 powyżej 30 dni :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anagas Napisano Kwiecień 27, 2011 No fajnie by było tylko większość banków które wybraliśmy ma takie pyt w formularzu :( a jak nie ma to i my tam nie mamy zdolności kredytowej :( no i mam problem w firmie laska nie chce mi tych zaświadczeń - formularzy wypisać twierdząc że nie ma czasu. Wiesz może czym ją mogę popędzić?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Kwiecień 27, 2011 no niestety moje zarobki zostaly policzone jako utracone... co nie zniechecilo banku zeby zadac ode mnie zaswiadczenia o zarobkach i wyciagu z kąta, a zawet zaswiadczenia, ze nie zlaegam ze skladkami na firme, ktora prowadze, a ktora od 6 miesiecy byla zawieszona... no coz... kredytu nam nie udzielili i musieli nas zarobkami wspomoc rodzice. w rezultacie dostalismy kredyt i od grudnia mamy wlasne mieszkanie :) a od 3 miesiecy cudowna corke :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ughiygviyvyiv Napisano Kwiecień 27, 2011 Ja brałam z mężem kredyt hipoteczny. Składaliśmy kilka wniosków, w żadnym nie bylo we wniosku słowa o zwolnieniu. Zaakceptowali nas pekao sa, bank zachodni i jeszcze jeden, nawet nie pamiętam już jaki. Było to zeszłej jesieni, przebywałam na zwolnieniu w związku z ciążą. Pekao i Zachodni dzwonili do prcodawcy w celu potwierdzenia danych i nikt nie pytał o zwolnienie. Na wnioskach było tylko o macierzyńskim albo o wychowawczym nie pamiętam dokładnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Kwiecień 27, 2011 teksty po co rodzicie dzieci jak kasy nie macie sa juz na kafe nudne... kase mamy stac nas na splacanie kredytu i na normalne zycie. dziecku nic nie brakuje, ma swoj sliczny pokoj, mase zabawek i ciuszkow... a to, ze nie bylo nas stac w wieku 24 lat na kupno mieszkania za 180tys... no coz... obawiam sie ze 3/4kraju jest w takiej sytuacji... jak Cie w takim wieku bylo stac to podziwiam, odkladalas chyba z pampersow ;) albo masz kasiastych starych... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anagas Napisano Kwiecień 27, 2011 Vi dzieki za odp. a który bank wam odmówił??? Jeśli możesz zdradzić. Pipa ja mieszkam w Krakowie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Kwiecień 27, 2011 u nas w zaswiadczeniu z getin banku bylo zaznaczone czy pracownik przecywa na zwolnieniu... bralismy kredyt przez doradce i niestety teraz nawet pko to sprawdza :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anagas Napisano Kwiecień 27, 2011 Vi no właśnie myśmy też chcieli w Getin i widziałam że oni mają takie pyt PKO nie ma więc mam nadzieję, że może tam? Najgorsze jest to, że mamy umowę przedwstępną, a to że jak jestem na l4 to moje zarobki się nie liczą nie wiedziałam:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anagas Napisano Kwiecień 27, 2011 Pipa dzięki za chęci szkoda że tu mieszkam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Kwiecień 27, 2011 no my tez sie tak wkopalismy :/ taki cudowny doradca z open finance nam doradzal, ze nawet nie wiedzial, ze przy prowadzonej dzialalnosci beda wolac zaswiadczenia z zus i urzedu skarbowego i ja w 8 miesiacu ciazy latalam godzine po urzedzie zeby pozbierac 12 pieczatek do zaswiadczenia... niestety umowa byla podpisana 5 tys wplacone, bo doradca zapewnial, ze kredyt bedzie... a tu lipa :/ i musieli rodzice ratowac... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anagas Napisano Kwiecień 27, 2011 Vi no nam też open finance doradzał hmmm może oni mają takich do d ??? co prawda ten nasz zalecił nam złożenie do 4 banków, ale w 2 jest pyt o zwolnienie a nie wiem czy jak sprawdzają dzwoniąc do pracodawcy pyt o coś poza formularzem?? Ehh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vi 0 Napisano Kwiecień 27, 2011 no nie widzialam ze trzeba takie zaswiadczenia, bo mialam dzialalnosc zawieszona, a przy zawieszeniu juz sprawdzaja czy nie zalegasz ze skladkami... poza tym jestem zatrudniona na pelny etat, wiec myslalam, ze te zarobki beda wazne... ponoc bank dzwoni do pracodwacy, ale wybiórczo , takze nie musi na Was trafic, ale rownie dobrze moze :/ wszystko zalezy od analityka... nie polecam open finance... poczytaj na necie opinie o nich... ja niestety zrobilam to za pozno i kosztowalo mnie to mase czasu i nerwow... o lazeniu w ta i spowrotem i straconej kasie na tel nie wspomne :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach