Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Steella

***Konto w banku-POMOCY!***

Polecane posty

Gość Steella

Nie znam się na tym kompletnie więc mam nadzieję że jest tutaj ktoś kto będzie potrafił udzielić mi rady. Sprawa dotyczy wyboru banku do założenia w nim konta osobistego. Nie wiem na jaki bank się zdecydować :O czytam o tych wszystkich ofertach różnych banków i czytam..i im dłużej czytam tym mniej wiem :( głównie chodzi mi o to, żeby było jak najtaniej i możliwie jak najwięcej bankomatów, z których mogłabym wyciągać pieniądze bez pobierania prowizji. Myślałam nad bankiem pekao sa (z żubrem)..czy to dobry wg Was wybór? jest tam takie konto o nazwie "Eurokonto net"-może ktoś z Was jest posiadaczem? jak to wygląda w praktyce? proszę, będę wdzięczna za każdą szczerą opinię.

Gość tru$kawencjaa
ja polecam multibank szczegolnie konto mlodziezowe wszystko za zero zl i jednorazowo5zl za karte:)

tylko nie pko! przecież ono jest płatne, przelewy też, bankomaty, oprócz własnych - za opłatą to stary bank z komunistycznymi zasadami polecam Deutsche Bank, Alior albo mBank - konta darmowe, w dwóch pierwszych - wszystkie bankomaty za darmo, przelewy też

Gość poprostu matrix!!!!
ja również polecam multibank

Gość Steella
Hm...Ewa...no niby na stronie pekao sa wyczytałam, że: Najważniejsze korzyści Eurokonta Net: 0 zł za otwarcie i prowadzenie konta 0 zł za przelewy 0 zł za całodobowy dostęp do Twojego konta przez Internet, telefon i sms 0 zł za wypłaty gotówki z 20 000 bankomatów w Europie w tym z ponad 4 000 bankomatów w Polsce więc już teraz nie wiem jak to naprawdę jest... najlepiej chyba zrobię, jak po prostu przejdę się tam i wypytam o co kaman... jest jeszcze kwestia czy powiedzą prawdę czy za tą ich prawdą nie będą schowane jakieś pułapki...

no, chyba, że zauważyli, że mają juz konkurencję... to nie wiem faktycznie, najlepiej jest się przejść do banku i zapytać właśnie o te kilka rzeczy - czy są pod jakimiś warunkami (np. prowadzenie kota darmo ale wpływy od x tys, karta za darmo, ale m-cznie musi być x transakcji itp.)

Gość Steella
kurde różne są w życiu problemy, ale że będę mieć problem z wyborem banku to nigdy bym nie pomyślała :O

Gość 22 lata
Również odradzam Ci pekao sa, miałam tam konto student, zabierali mi 12 zł miesięcznie, jak w końcu zmobilizowałam się pójść do oddziału je zamknąć to miła pani w okienku tak mnie ugadała, że zgodziłam się przerobić je na "bezpłatne" i tak na tym wyszłam, że nadal płaciłam, tylko mniej - zabierali mi kasę za każdy przelew przez internet i za używanie karty. Poszłam więc wkurzona do oddziału je zamknąć, to się dowiedziałam, że pan nie ma nigdzie śladu po tym, że mam ten nr rachunku od 3 lat, tylko on widzi w systemie, że zakładałam je tydzień temu i mogę zrezygnować, jeśli zapłacę karę. Odczekałam te 3 miesiące i nigdy więcej nic nie chcę w tym banku :P Teraz mam konta w ing i w mbanku i jestem naprawdę zadowolona.

Gość dzumsza
Inteligo. Konto bezplatne, przelewy tez, bankomaty PKO i WBK za free.

Gość Steella
może to inteligo (jak tak czytam) to nie głupi pomysł...

Gość Steella
A to Inteligo to jest oddzielny bank czy tak jakby konto w banku PKO BP?

Gość Steella
aha, czyli żeby założyć to konto "Inteligo" muszę się udać do banku PKO BP, tak? (pewnie można to zrobić przez internet ale wolę osobiście). To by mi nawet odpowiadało :)

Gość dzumsza
Lepiej przez neta, a jak juz osobiscie to uwazaj, zeby zamiast uslugi Inteligo, nie wnisnieli Ci uslugi iPKO :o

Gość Steella
aha...czyli rozumiem że to jest konto internetowe i nie ma ten bank swojej siedziby, tzn swojego jakiegoś oddziału? przepraszam że tak wypytuję i że trzeba mi odpowiadac jak krowie na rowie ale naprawdę nie jestem rozeznana w tym temacie :O i czy jest tak, że aby to konto było darmowe to trzeba np płacić kartą za zakupy na jakąś tam kwotę..?

Gość cxvxvx
konto jest darmowe, jak masz na koncie ponad 100zl, za karte placisz miesiecznie 1zl, chyba, ze placisz nią na przynajmniej 100 zl, wtedy za karte nic nie pobieraja.

odchodzę z ing, opłata 10 zł na m-c, wcześniej brali 15 zeta przechodzę do mbanku (umowa via net) przyjeżdża kurier podpisujesz papiórek, odbierasz kopertę z tymczasowym loginem jeśli jesteś "zwierzęciem internetowym" to najlepsza opcja, wszystko robisz via net