Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiaxxd

Jakie miałyście objawy przed porodem?

Polecane posty

Gość asiaxxd

Hej! Jestem w 40tc. Termin mam na 25.10 :) Chętnie poznam wasze doświadczenia przedporodowe. Co się działo? Czy miałyście jakieś objawy na długo przed? Mi pare dni temu odszedł ten cały czop śluzowy, pobolewa mnie brzuch, krzyż- teraz już co jakiś czas, ale tuż po odejściu tego czopu to tak prawie non stop bolało jak przed @. Wczoraj w nocy 2 skurczybyki od krzyża, straszne.. no i twardnienie brzucha. Dodam, że tydzień temu na wizycie było już rozwarcie na 1cm, szyjka miękka i krótka. Ale póki co, nic się nie dzieje :(

Gość Nikaraguua
Ja też z chęcią się dowiem :) Jestem w drugiej połowie 34 tygodnia ciąży :)

Gość ale nikt tutaj...
nie mialam zadnych objawow..poprostu odeszly mi wody w loznku o 22 jak smacznie zasypialam:)

u mnie na tydz. przed porodem zaczął stopniowo odchodzić czop, na 2-3 dni przed zaczęły pojawiać się w nim niteczki krwi. na 3 dni przed zaczęły mi się dość regularne w miarę niebolesne skurcze, taki prądzik od krzyża przez podbrzusze w kierunku ud... wyraźnie było czuć jak się zaczyna, narasta i odchodzi... ale nie było to bolesne... takie skurcze miałam np. przez dwie godz. co 15 minut a potem cisza... a ostatniego dnia przed te skurcze zaczęły pojawiać się częściej niż co 15 min, aż wreszcie zamiast kolejnego pękł pęcherz i pojechaliśmy do szpitala.. po 10 godz. córcia była z nami... tak było przy 1. porodzie, bo drugi to zupełnie inna bajka :)

przy pierwszym porodzie to wszystko jakoś tak strasznie szybko poszło bo ciąża zakończona w 32tc :) i tylko wody mi odeszły ale ciąża od początku była zagrożona, było rozwarcie i szwy zakładane :) teraz też myślałam że będzie podobnie a tu zonk :D w czwartek poszłam do szpitala bo miałam straszne bóle i skurcze zdjęli mi szwy szyjka skrócona o 85%, rozwarcie na 1 a mały się rozmyślił i nie wychodzi więc ja wyszłam po tygodniu ze szpitala i biernie czekamy w domu co bedzie dalej :) dodam że to już 37tc a czop odszedł jakiś tydzien temu ale on ponoć nawet do miesiąca przed porodem może odejść :/

Gość upupupup
up mamuśki piszcieee

Gość yannnaa
powiekszyl mi sie brzuch

U mnie w 8 m-cu pojawiły się bóle krzyża (maluszek przyparł główką na nerw kulszowy) Ledwo się poruszałam, ale wytrzymałam do 41tc. Regularne skurcze zaczęły się o 11 potem wypadł czop i o 13 odeszły wody. Potem nie było postępów dostałam kroplówkę z oksytocyną, wtedy dopiero poczułam co to znaczy ból! o 23:43 urodziłam synka :):):)

U mnie w 8 m-cu pojawiły się bóle krzyża (maluszek przyparł główką na nerw kulszowy) Ledwo się poruszałam, ale wytrzymałam do 41tc. Regularne skurcze zaczęły się o 11 potem wypadł czop i o 13 odeszły wody. Potem nie było postępów dostałam kroplówkę z oksytocyną, wtedy dopiero poczułam co to znaczy ból! o 23:43 urodziłam synka :):):)

Gość galaytu
no i moje pytanie odnosnie tego - czy to mógł byc czop sluzowy ?