Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamadzieckażłobkowego

Czy korzystacie z opieki na dziecko gdy jest chore?

Polecane posty

Jak to wygląda u Was? Jak do tego podchodzą pracodawcy? czy za każdym razem bierzecie opiekę albo mąż? sama chodzę na opiekę średni tydz na 2 miesiące czasem częściej ale nie mam wyboru bo nie mam z kim totalnie dziecka zostawić. A parcodawca? Cóż... zadowolona nie jest, ale też nie utrudnia. Ale za każdym razem mam opory jak ją o tym poinformować :(

Gość truskawkowy sorbet
korzystam- już 45 dni wybraliśmy z mężem :(

ja nie mam żadnych oporów, biorę dziecko chore i tyle. Co mam dzieciaka z zapaleniem płuc do przedszkola posłać?

Gość pracodawca nie moze
odmówić ci opieki, podobnie jak nie moze dyskutowac z przedstawionym przez ciebie zwolnieniem lekarskim. moze mu sie to nie podobac (czasami nie jest to nic dziwnego), ale odmówic ci nie moze. jedyne co ci grozi to uznanie Cie za osobę niedyspozycyjną i wywalenie z roboty przy jakiejs tam okazji. ale jesli mimo nieobecności nie nawalasz z pracą, wypełniasz swoje obowiązki, a zaległości nadrabiasz, to raczej bedzie OK.

a z jaką częstotliwością?

korzystam no bo jak inaczej trochę mąż trochę ja we wrześniu miałam 3 dni zwolnienia a teraz też 3 dni ( jak na raziejutro zobaczymy co dalej :() szefowa ma super kobitkę