Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niskopienna

Plusy i minusy niskiego wzrostu

Polecane posty

Gość niskopienna

Jak w temacie proszę o podanie plusów i minusów niskiego wzrostu. Może ja zacznę :) Mam 158 cm wzrostu i 23 lata czyli okres rośnięcia oczywiście już za sobą...nad czym nieustannie ubolewam :) Nie żebym chciała mieć tego wzrostu nie wiadomo ile, ale tak 165 cm bym nie pogardziła :) Minusy: - czasem ludzie traktują Cię jak dziecko - musisz słuchać różnych głupich żartów (ja na szczęście mam odrobinę dystansu pod tym względem więc czasem sama sobie z siebie żartuję, ale wiem że niektórych to boli) - lato i przejażdżka przepełnionym autobusem gdzie musisz stać... chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego jest to minus :) - z facetem który ma około 190 cm wygląda się komicznie - tak jak by tato szedł z córką - nie można sobie pozwolić na noszenie niektórych ubrań żeby się jeszcze bardziej nie skracać - to jest mój wieeeelki ból - stojąc przy długonogich laskach wygląda się jak młodsza siostra :) Plusy: - wszyscy się chcą wyręczać we wszystkim bo taka drobna i krucha - można przy wszystkich kumplach (nawet tych najniższych) chodzić w szpilkach i nie będą się czuć źle - na pewno dużym plusem jest numer buta bo czasem wysokie dziewczyny mają strasznie długie stopy, czasem wręcz nie proporcjonalne ... chociaż mają rekompensatę w postaci długich nóg :) - faceci chcą się Tobą opiekować (może to jakiś ukryty instynkt tacierzyński ? :) ) - można z łatwością skoczyć na kogoś i go nie przewrócić (to ma zastosowanie jeśli jest się niskim i lekkim...te trochę cięże mają odrobinę gorzej :D )

Gość niskopienna
jestem mała, czarna, niewywrotna

Gość niskopienna
niskoskanalizowana jestem więc plus tego taki, że jak sikam na chodnik to mniej sobie nogawki ochlapie

Gość niskopienna
ach jak ja uwielbiam podszywy :/ Levviatanie czy Ty próbujesz podnieść mnie na duchu ? :)

Gość niskopienna.
no i tańsze mam zycie, bo i mniej jem, i mniejsze kupy robię, więc mniej wody w WC zuzywam

Gość hehe a autorka to pewnie
jedna z tych co na faceta ponizej 1.80 m nie spojrzą;D🖐️

a czemuż miałabym nie spojrzeć na faceta poniżej 180?? W sumie to nie patrzę na takich ponad bo po pierwsze z dołu gorzej widać :) a po drugie wiem że śmiesznie bym z takim wyglądała.

Gość hehe a autorka to pewnie
taa jescze napisz ze karakany 160-170 cie interesuja;D no way

hehe a autorka to pewnie - wiesz co, ja nie wiem co masz w głowie ale wygląda mi to na siano. Jeśli koleś mający np. 165 cm okazał by się fajnym facetem to czemu miałby mnie nie zainteresować. Z resztą jeśli się człowiek zakocha to wzrost nie ma znaczenia/ Wiesz mam o tyle dobrze że przy mnie żaden facet nie czuje się za mały :D Levviatan - już Cię lubię :D :)

niskopienna -> wiedz ze możemy mieszkać daleko os siebie to tak jakby ci przyszło coś więcej niż lubienie na myśl ;D

no weeee co Ty do mnie rozmawiasz??(jak by to powiedział mój siostrzeniec) :P Raczej w stronę: zdobądź - sprawdź czy się nadaje - szanuj i dbaj ale nie daj się zdominować :D :)

Gość Beatkowiec
Ci mali to mają rozum blisko doopy

"szanuj i dbaj ale nie daj się zdominować" -> bardzo rozbudowana forma słowa "wykorzystaj" odnoszące się do relacji międzyludzkich ;p

ja mam 159 cm:) jedyne co mi przeszkadza to hmmm.... szafki w kuchni... mogłyby wisieć trochę niżej a i jak mam załatwiać coś w urzędzie grrrr...

Gość wlasnie takie karlice
zakompleksione na gwalt szukaja jak najwyzszego nawet jesli sie nie przyznaja

Byś może niektóre KARLICE (jak to poiwiedziałeś/łaś) szukają wysokich facetów. Ja nie mam tego problemu bo mój się przyplątał sam i w dodatku nie jest za wysoki - ale dla mnie w sam raz pod każdym względem.

Levviatan - ale np. małżeństwo polega na tym żeby się szanować i nie dać się zdominować co absolutnie nie jest równoznaczne z wykorzystaniem. :) Czyżbyś robaczku miał jakieś kiepskie przejścia z dziewczynami :P

Gość panno krotkie nozki
gdybys nie byla zakompleksiona to nie utworzylabys tego topiku i nie zalilabys sie

Gość Calineczka!
Ja mam 158 cm. i jakoś mi to nie przeszkadza. Lubie swój wzrost. . . a mój chłopiec nazywa mnie Kruszynką:)

niskopienna -> po prostu jestem świadomy tego jak nami manipulujecie i również wiem że mimo tej świadomości nie wygram z manipulacją ze strony kobiet ;D Barbie555 -> to przy mnie góra 14cm mogła byś mieć ;p

Barbie555 -> to przy mnie góra 14cm mogła byś mieć ;p a co levi chcesz sie umowic ;D dyrektore pewnie ze mam :P