Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyneczka

Imie dla chłopca i problemy

Polecane posty

Dowiedziałam się, że urodzę syna, nastawiłam sie na dziewczynke i teraz mam problem z imieniem. Imiona meskie nie sa zbyt ładne moim zdaniem...Mąż uparł sie na Wojtusia a ja...nie jestem przekonana....znacie jakis małych wojtusiów? Jak Wam sie podoba to imię??

Gość blę27
straszne :O Wojciech,Wojtek,Wojtuś :O:O:O:O

Ja mam męża Wojtusia:) nigdy mi się nie podobało ale teraz tak:) mam znajomych mają 2 latka o imieniu Wojtuś, słodziak z niego:)

Gość fakmjuzik
Mnie się nie podoba za bardzo, ale tak jest z każdym imieniem, ze jednemu sie podoba, a innemu nie. Mnie osobiscie podobają sie imiona Filip, Emil i Karol, najbardziej Emil, ale rodzice mają pieska o tym imieniu, więc jest "zajęte" :)

Gość blę27
nie mam dzieci i nie chcę mieć

Gość fakmjuzik
I też musze powiedzieć, że o ile imion na wypadek córki mam od groma i aż nie mogę wybrać, tak z meskich nie ma za wiele, które wchodzą w grę, jakoś mniej mi sie podobają

Gość suche gacie na dnie morza
po co pytac obce osoby o zdanie? wiadomo, ze jednej sie podoba innej nie i nie ma w tym nic nadzwyczajnego ...... po co wiec ich pytac skoro to Ty bedziesz wolac tak do swojego dziecka, a nie obce osoby na Kafeterii szczegolnie :) Moj brat nazywa sie Wojtek i jakos nie jest to zle imie jak dla mnie :) lepiej Wojtek niz Jasiu, Brad, Jurek czy Rysiek :) u mnie pod domem biega maly Henio :) mi sie osobiscie nie podoba to imie, ale widocznie rodzicom tak :)

Nie chce brajana ani kewina itp cudactw ale na prawde imiona meskie nie sa ładna jaś michal tomuś odpada a grzes przemus czy raduś odpada :(((

Gość fakmjuzik
Jak tobie się nie podoba, to szukajcie dalej. Moze wypiszcie kazde po 10 imion na kartce, takie, które wam sie podobają, moze znajdzie sie jakaś część wspolna albo dojdziecie do konsensusu. Bez sensu nazywac dziecko imieniem, które się samemu uważa za brzydkie. A co inni o tym imieniu sądzą, jest zupelnie niewazne

Mnie się swego czasu podobało imię Patryk choć teraz mam kiepskie skojarzenia (synek koleżanki straszny, męczący urwis) :D i też mam problem ze znalezieniem jakiegoś fajnego. Ja jeszcze nie wiem co noszę więc jak coś opcje są podwójne:D. Imię Wojtek nie jest złe choć ja szukałabym innego . Imię powinno podobać się wam obojgu.

tez uprzedzam sie do imion poprzez to że np znajomy patryk to diabel wcielony itp dla dziewczynki mielismy 3 imiona co do których zgadzaliśmy się

Gość aisoglam
Wojtek jest ok, ale coraz popularniejszy. Skoro nie jesteś przekonana, szukałabym dalej, jakiegoś wspólnego typu dla Was obojga.

Gość fakmjuzik
o mnie sie Tymon bardzo, bardzo podoba, Tytus też

Jestem zdania, że do wszystkiego można się przekonać i zmienić zdanie, ale Wojciech zupełnie mi się nie podoba, mały Wojtuś jeszcze ujdzie, ale duży Wojtek i stary Wojciech- strasznie. Musicie poszukać czegoś, co wam obojgu się spodoba. My mamy z mężem tak różne gusta, że jest naprawdę ciężko, ale tych imion jest aż tyle, że da się coś wybrać. Jeżeli nie jesteś przekonana do Wojciecha, to absolutnie się nie zgadzaj, bo to także twoje dziecko i masz prawo głosu.

Gość suche gacie na dnie morza
mi sie nie podobalo strasznie imie Nikodem ..... za to tatus byl w niebo wziety jak slyszal to imie .... :/ zgodzilam sie, choc zle mi sie kojarzy (Nikodem Dyzma - szczegolnie :/ ) i jakos sie przyzwyczailam :) Nikos, Nikolek, Nikodem, Nikol, Niki .... mozna roznie odmieniac, ale ja i tak mowie inczej :P :) chociaz nie uwazam, zeby zmuszanie sie do imienia bylo dobre! Z reszta tesciowie i moi rodzice tez byli zniesmaczeni jak uslyszeli imie wnuka hahah

Gość Kasia85m
Mi się podoba imię Mateusz :) Ładnie mozna zdrobnić Mateuszek :)

Gość sandra25
Patryk,Eryk,Fabian,Damian,Rafał-to są ładne imiona dla chłopców,moim zdaniem.

Gość a mnie imię Wojtuś
bardzo się podoba. Mężowi jednak nie. W zasadzie nie mamy imienia dla chłopca. Liczymy na to, ze będzie dziewczynka, a jeśli się jednak okaże, ze chłopczyk to wtedy będziemy myśleć. Mateusz jest ślicznie, ale mamy już w rodzinie Mateuszka, a chcemy wybrać imię żeby nie dublowało się w rodzinie.

jak dla mnie bez szału, troche to imie jest dla mnie mało męskie ;p może jestem uprzedzona bo też nie przepadam za Wojtkami jakich znam moje propozycje: Artur, Błażej, Borys, Bruno, Daniel, Emil, Emilian, Gabriel, Grzegorz, Hubert, Jędrzej, Jonasz, Kamil, Karol, Krystian, Ksawery, Łukasz, Marcin, Mieszko, Nikodem, Olaf, Przemysław, Radosław, Ruben, Sebastian, Tobiasz, Tomasz, Tymon, Tymoteusz, Witold

Gość mammmmmma
luska walnela imiona bez skladu i ładu... moj maz ma na imie Wojtek i brzmi to fajnie ale jak uslyszalam wolanego chlopczyka "wojtus" to pizn** smiechem :)