Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżta ludzie...

DUSZONĄ CEBULĘ dusi się na SMALCU czy na OLEJU??? PLIS ODPISZCIE

Polecane posty

Gość pomóżta ludzie...

Bo na necie raz doczytalam ze na oleju,tak to nigdzie nie jest napisane na czym się ją dusi....mi się kojarzy,że mój dziadek na smalcu robił. Kurde nie wiem,a chcę ją właśnie zrobić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ta od Ciotki
to juz od Ciebie zalezy ja jestem wege - na oleju dziadek mogl na smalcu, moja mama zawsze na margarynie, tata na masle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a do czego ci ta cebula
można i tak i tak:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiesz tak uzywa sie smalcu np posmarowac naczynie w ktorym beda sie piekly zeberka w marynacie slodko pikantnej z ziolami i odgrzej sobie w tym kopytka :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak Ewa w sklepach sprzedają
smalec, moja babcia wyrabia sama :) ale ja wole dusic cebule na oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a do czego ci ta cebula
ja Ewuniu używam smalcu do robienia pasztetu z wątróbek i mięsa do chleba:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A moja babcia ma mi w niedziele przyniesc domowy smalzyk na chlebek ze skwareczkami szczypta majeranku i odrobinka jabluszka kurka slinotoku dostalam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomóżta ludzie...
dzieki!:D zrobie na oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomóżta ludzie...
a tak na marginesie to co dodajecie do tej cebuli? Ja dodam kielbase i pieczarki. A wy z czy lubicie?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kogo nie zapytasz - czy lekarza czy dietetyka - to mówi, że tłuszcz zwierzęcy to świństwo jakich mało - a wy dalej na smalcu ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomóżta ludzie...
a ja używam smalec...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak Ewa w sklepach sprzedają
też lubie z pieczarkami. konieczne maggi, kucharka i dużo pieprzu. daje na chleb, albo bułke, wychodzi taki pieczarkos. pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak Ewa w sklepach sprzedają
przestan teraz wszystko jest niezdrowe, sztuczne naszprycowane niewiadomo czym. daj juz spokoj z taką gadką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dodaje kielbaske taka ponacinana i na sam koniec plasterek zoltego sera posypany ostra czerwona papryka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaka dziewczyna
Ewa spierdalaj!Nie musisz zreć smalcu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
swietny jest tez schab bardzo cienko rozbity na ostro panierowany jedynie w mace. jak lubisz dodaj pieczarki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomóżta ludzie...
Ewa każde smażenie jest nie zdrowe i na oleju i na smalcu to też ci powie dietetyk i lekarz :D tak więc to i to nie zdrowe,bo smażone!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a propos cebuli wez smalec nieduzo :D wysmaruj nim naczynie zaroodporne na dno daj cebule czrwona pokrojona w cienkie plastry duzo duzo cebuli poloz na tym zeberka polane sosem sojowym szczypta lubczyku szczypta bazylii mnostwem papryki ostrej polej tez sosem tao tao slodko pikantnym i dalej do pieca :) smalczyk do chlebka spod zeberek bedzie pycha zreszta zeberka tez :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomóżta ludzie...
bede musiała wypróbować wasze przepisy :) apetycznie brzmią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aaa zapomnialam zeberka posol oczywiscie ja uzywam soli ziolowej lub soli rozowej lub czarnej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomóżta ludzie...
zaraz mi ślina poleci :D dobra lece 'dusić' a temat zapisze żeby mieć wasze przepisy dzięki jeszcze raz Pozdrawiam🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a do czego ci ta cebula
ja tak ze 30 dkg mięsa mielonego wieprzowego na dwie kostki smalcu,ze 4 cebule wszystko razem smażę aż cebula ściemnieje ,bazylia,oregano majeran sól i pieprz i w słoiki,dzieci w akademiku wszystkich znajomych tym częstują:D jeszcze jak im chleb upiekę to od razu imprezę robią;):D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dam na bitki schab rozbijasz na plastry ja wole cienko w garnku klade smalec nawet pol ostki albo wiecej ;D zalezy od ilosci miesa. Schab panieruje jedynie w mace i delikatnie obsmazam smalec wutampaim dodaje cebule i zaczynam dusic na wolnym ogniu przypraswy to czubryca czerwona mmyliwska lub cyganska przyprawa do sosow sol ziolowa troszke ziol prowansalskich. jak cebulka sie poddusi wkladam mieso. zaznaczam cebuli musi byc mnostwo pod koniec dodaje 1/2 zmiksowanego pomidora nadaje niesamowity smak jak sos za rzadki zageszczam smietana wiejska zmieszana z maka do tego ziemniaczki z duza ioscia masla i smietany i surowka najprostsza i najleopsza na swiecie dla mnie por ze smietana do tego dania pasuje idealnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bhjbjbd
No,to niezdrowe,tamto niezdrowe dla Ewy ktora juz 40 ma ,ale za to zdrowe jest gotowanie zupy i jedzenie jej 2,3 dni pod rzad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×