Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala mala mi

temperatura w pochwie a ciaza

Polecane posty

Gość mala mala mi

mam takie pytanko, glownie do kobiet, ktore monitoruja swoja temperature w czasie cyklu... czy mierzycie temperature w pochwie, czy w innym miejscu? ile wynosi u was taka normalna temperatura poza dniami polodnymi, ale mierzona w pochwie.. kochalam sie z moim chlopakiem w czasie dni plodnych. do konca. zastanawiam sie, czy to ciaza, czy nie. o tescie mi nie piszcie, juz kupilam, ale lezy i czeka, bo jeszcze za wczesnie, zeby go zrobic...

Ja mierzę w pochwie,moja średnia temperatura to 36,7,ale u każdej kobiety jest inaczej!A jak długo masz wyższą temperaturę?

Gość mala mala mi
nie wiem. szczerze mowiac, zmierzylam sobie dzisiaj i bylo 37,2.. w pochwie wlasnie. to 23 dzien cyklu. troche glupie pytanie, wiem, powinnam mierzyc przez kilka cykli, zeby miec jakies porownanie, ale wiadomo jak to jest w stresie..

Oj ale jak dopiero teraz 1raz zmierzyłaś to Ci nic nie da i nie idzie z tego nic wywnioskować!Tempkę należy mierzyć codziennie o tej samej porze,w tym samym miejscu zaraz po przebudzeniu,ale zanim wstaniesz!To jest ważne!I zapisuje się ją najlepiej na wykresie!

ja miałam tak: na początku cyklu około 36,5 potem stopniowy skok aż do około 37,2-37,4 i spadek do 36,5 dopiero w 2-3dc następnego temperatura wyższa powinna utrzymywać się 10-16 dni(długość fazy lutealnej to indywidualna sprawa) i spaść przed/w czasie @. Jeśli utrzymuje się 18 dni można podejrzewać ciążę

Gość mala mala mi
czyli i tak niczego ciekawego sie nie dowiem przed terminem okresu :) dzieki za odpowiedzi, dziewczyny. chyba sobie troche wkrecam. w sobote po prostu zrobie test i zobacze, co wyjdzie, o ile cokolwiek bedzie widac! w sumie nie wiem, czy bardziej cieszylabym sie na 2 kreski, czy na 1...

Gość mala mala mi
przeraza mnie moja ignorancja w temacie ciazy i macierzynstwa... mam wrazenie, ze jakbym zaszla w ciazy, to mialabym spory problem ,jak ogarnac te wszystkie trymestry, tygodnie, temperatury, objawy, ruchy dziecka, badania, kupowanie wyprawki, wizyty u lekarzy, usg, ktg i pies wie co jeszcze. nie interesowalam sie tym do tej pory, chociaz ogolnie jestem w temacie... jak widac - za malo i zbyt teoretycznie. bo jak przychodzi co do czego, to zadaje glupie pytania :O