Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elegancko

zmiana studiow

Polecane posty

czy jest mozliwosc zmienienia uczelni, ale kontynuowac ten sam kierunek? Chce zmienic uczelnie, ale zastanawiam sie czy jest w ogole taka mozliwosc teraz i co jest brane pod uwage. Czy ktos kiedys z Was zmienial uczelnie ?

W trakcie jest mozliwe, ale zazwyczaj na gorsza uczelnie. Tzn w trakcie roku, tym bardziej jezeli jest to pierwszy rok. Potem mozesz sie przeniesc po końcu danego roku i wtedy patrza na Twoją średnią ocen i wtedy decydują. ;) Natomiast jeżeli nie jest to 1 rok, a w poprzednim roku miałam bardzo, bardzo, bardzo dobra średnia to powinni przyjąc Cię również na lepszą uczelnię.

Gość Natasza Kubrańska
kontaktujesz się z nową uczelnia, pokazujesz indeks, składasz podanie w dziekanacie, płacisz, jeśli to płatne studia, jeśli nie mają jakiś limitów to przechodzisz, wyrównujesz ewentualnie różnice programowe w uzgodnionym terminie, zapytaj u źródła a nie na forum

Gość jest szansa, jeśli zaliczyłaś
wszystko w terminie i nie masz zaległości na pierwszej uczelni. Składasz podanie o przyjęcie na studia na uczelnię tę i śmę na rok drugi, co uzasadniasz tak, że ukończyłaś rok pierwszy kierunku takiego i takiego na uczelni tej i tej oraz, że zobowiązujesz się do wyrównania różnic programowych (bo na pewno jakieś są) w terminie takim i takim (najczęściej do końca bieżącego roku akademickiego). Przyzwoita średnia ocen jest oczywiście wskazana, ale ważniejsza jest chyba ilość uzyskanych punktów ETCS.

zaliczone wszystko jest, z tymi roznicami programowymi to slyszalam, tylko jeszcze nie mam indeksu. Jutro mam zamiar pojechac, popytac, dowiedziec sie co i jak.