Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarszNiepodleglosci.pl

MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI ; 11 listopada 15:00 - Warszawa, Pl. Zamkowy

Polecane posty

Master111 Czy ciebie ktoś z PiSu wykorzystał seksualnie żeś się go uczepił? PiS został wybrany w wolnych, demokratycznych wyborach do parlamentu. Wybrali go OBYWATELE. Skoro jest w parlamencie to znaczy że są ludzie którzy go popierają czy to się wam podoba czy nie. Wy rozumiecie w ogóle zasady demokracji :O ?

"17 maja 1990 roku Światowa Organizacja Zdrowia (WHO), działająca na szczeblu międzynarodowym w ramach ONZ i skupiająca 193 kraje członkowskie, wykreśliła homoseksualizm z Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych."

Gość WSZYSCY NA MARSZ !
Ja bedę ;]

bazienka "a poebao z marszem kurde w komuchow sie chcecie bawic," Ale bym teraz rzucił takiego piękny, soczysty epitet na określenie twojej osoby :D ty naprawdę jesteś jakaś... dziwna :O Czy ktoś tu pisze o obowiązkowych marszach :O ? Już nawet marsz ci przeszkadza że ludzie którzy się poczuwają to go organizują? Kto chce to pójdzie... ale już wyskakujesz z komuchami i obowiązkowymi marszami :O.

bazienka ale niech sie sami ogarniaja a nie innych nawoluja Nie.. ty nie jesteś normalna :O Czy ty siebie czytasz? Założył ktoś temat, żeby poinformować, zaprosić, a nóż może ktoś chętny się dowie o marszu. A ty z tekstem "ale niech sie sami ogarniaja a nie innych nawoluja" :O Ty masz jakieś problemy chyba ze sobą i akceptacją swojej osoby :O że tak każda inicjatywa i wszystko w koło ci przeszkadza :O albo zatrzymałaś się w rozwoju na poziomie zbuntowanej nastolatki :O Ogarnij się człowieku :O

Dzięki za link do marszu. Ale chyba zrezygnuję. Niby to marsz patriotyczny, ale oprócz kombatantów z NSZ i AK, w komitecie organizacyjnym jest np ONR, a udziela poparcia autonom. Poszperałem w internecie i odnośniki na stronach niektórych organizacji wspierających i grafika są ewidentnie silnie, a nawet skrajnie nacjonalistyczne, a nawet rasistowkie. Co oznacza narodowy radykalizm? Dlaczego na transparentach z zeszłych lat 2008/2009 są krzyże celtyckie, co one oznaczają? Jak spojrzałem na fora interentowe związane z tymi organizacjami to jakoś mina mi zrzedła, ksenofobiczne komentarze, numer 14 przy nazwach (skrajnie rasistowski). Mnie jednak przeraża widmo takiej Polski. Niestety ja nie przyjdę. Jakoś nie widzę siebie ramię w ramię z tymi ludźmi, z kombatantami spotkam się kiedy indziej.

Gość sest
Krzyż celtycki to dopuszczana forma krzyża przez Kościół katolicki. Narodowy Radykalizm tzn RADYKALNE DZIAŁANIE NA RZECZ NARODU A NIE PUSTE SŁOWA.to takie straszne i rasistowskie?

Gość Poskramiacz 23
Najwyraźniej tak. Ja będę iść obok m.in. nacjonalistów, oni obok mnie - patrioty. Ten Marsz wg mnie ma scalać ludzi o różnych poglądach, którym zależy na dobru Polski. Ile jeszcze zostało ludzi, którzy się Polską przejmują? A patrząc na to z innej strony - jeśli nie pójdziecie wy, patrioci czy neutralni, to faktycznie sami nacjonaliści przyjdą. I okaże się, że tylko oni mają zapał i tylko oni są patriotami. :) Po drugie nacjonaliści nie są mają tak wąskich horyzontów, żeby widzieć w polskiej polityce tylko PiS i PO. Obie partie już rządziły i obie miały chore pomysły.

Gość marsz małych wacków
:D

Gość marsz WIELKICH MACZÓG
:D

Gość Zośśśkaaa
Przyjdę napewno. Inicjatywa jak najbardziej słuszna! :)

Gość Zenon58
Każdy Patriota musi być na tym marszu! Ja przyjadę do Warszawy z rodziną i będę na pewno obecny! DO ZOBACZENIA!

Gość www.MarszNiepodleglosci.pl
por. Stanisław Turski w Komitecie Poparcia ! por. Stanisław Turski pseudonim „Czarnocki Żołnierz Narodowych Sił Zbrojnych, który wstąpił w ich szeregi mając zaledwie 16 lat! Brał udział w bitwach pod Czarnocinem, Skalmierzu i Działoszycach. Świadek niemieckiej pacyfikacji swojego miasteczka i komunistycznych grabieży. Obecnie prezes Górnośląskiego Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych. Organizatorzy Marszu są zaszczyceni wsparciem kombatantów, realnie walczących z niemieckim nazizmem i radzieckim komunizmem, przelewających krew za naszą Ojczyznę. ww.MarszNiepodleglosci.pl

Gość www.MarszNIepodleglosci.pl
prof. Maciej Giertych w Komitecie Poparcia polityk,poseł na Sejm RP IV kadencji, obecnie poseł do Parlamentu Europejskiego. Ukończył studia na uniwersytecie w Oksfordzie, pracę doktorską obronił na uniwersytecie w Toronto, w 1989 został profesorem zwyczajnym. Członek Komitetu Nauk Leśnych PAN. Autor przeszło 230 prac naukowych. Syn Jędrzeja Giertycha przedwojennego działacza narodowego, bliskiego współpracownika Romana Dmowskiego. Wydawca pisma „Opoka w kraju. www.MarszNiepodleglsoci.pl

Gość Iwanex
bede bede bede na 100% bede

Ale po co ten marsz? NIe jesteśmy niepodległym Państwem. Właśnie trwa czwarty rozbiór Polski. Czy uczestnicy marszu, zamierzają walczyć o Polskę i usunąć bandytę Tuska?

Shatyn "Właśnie trwa czwarty rozbiór Polski." Moze jakieś konkrety i fakty na ten temat ? Szatyn, czy ty jesteś upośledzony umysłowo? Mało Ci dowodów wokół? Szkoda mi się powtarzać i marnować czas na ludzi z niskim IQ i nie mających pojęcia o ekonomiii, więc zapomnij, że poświęcę Ci mój cenny czas. Lepiej się baczniej rozejrzyj co się dzieje.

Rozmawiać można z kimś kto ma wykształcenie ekonomiczne i wysokie IQ. Tobie gdyby przedstawić niepodważalne dowody, to i tak stwierdzisz, że wszyscy na około są debilami i moherami, oraz będziesz starał się te dowody obalić. Gdybyś musiał, to byś twierdził, że ziemia jest płaska i słońce obraca się wokół niej. Ma Ci tłumaczyć teraz podstawy ekonomii, cyklów koniunkturalnych i rozwoju państw? Ma Ci tłumaczyć czym różni się państwo informatyczne od państwa przemysłowego. A może mam cie tłumaczyć po co inwestować Hi tech, tłumaczyć, że państwo nie zarabia pieniędzy i nie powinno zaciągać kredytów przekraczających możliwości spłaty samych odsetek. Może jeszcze mam ci tłumaczyć, że minister skarbu masowo wyprzedaje majątek narodowy, w ym KGHM i firmę farmaceutyczną przynoszącą zyski do budżetu państwa. I po co rząd zaciąga mega potężne kresyty i rozsprzedaje majątek, oraz wkłada bez końca łapę do kieszeni podatników? Żebu ratować gospodarkę? Żeby zacisnąć pasa i poczynić inwestycje, lub przeprowadzić reformy? Nie!!! Wszystkie te pieniądze zostaną skonsumowane. Nawet debil wie, że jeśli nie pacuje, zaciągnie kredyt w banku, będzie go spłacać kredytem z drugiego banku, nie mając dochodów, to w końcu komornik zabierze mu dom. Każą ludzom osdzczędzać, a przyznają urzędnikom podwyżki, malwersują miliony złotych. Gronkiewicz Waltz z naszych pieniędzy (jestem Warszawiakiem) przyznała 58 milionów swoim kolesiom za nic. A te pieniądze mogły pójść na drogi, albo metro, czy most północny itd. Nie inwestuje się w Polksce w oświatę i wychowanie naukowców. NIe inwestuje się w ośrodki badań, a te sa postawą rozwoju nowych technologii i napływu miliardów dolarów, czy Euro. Mogę Ci wymieniać godzinami, ale szkoda mi na ciebie czasu. Przynajmniej Balcerowicz widzi co się dzieje, ale on jest ekonomistą. I nie jestem moherem, mam w dupie partie, bo to jedna swołocz, która się chce dorwać do żłoba. O aferach Ci nie napiszę, bo są tajemnicą Poliszynela, ale mogę Ci powiedzieć, że wykradziono przez ostatnie 20 lat więcej publicznej kasy niż wynosi roczny budżet Polski. Same znane afery: alkoholowa, PZU, Orlen i zniszczenie spółek państwowych przez obsadzonych w nich agentów wywiadu wojskowego, zamieszanie Sobotki itd. są liczone na ponad 200 milionów zł. Zqacharski na przykład rozłożył Pewex, przedsiębiorstwo przynoszące olbrzymie zyski do budżetu pństwa. Potem w niewyjaśnionych okolicznościach oddał budynek Peweksu Boguszowi, jako Bogusz Center, potem City Center. Wart wiele milionów, bo to był nowy budynek przległy do Holiday In. Nie ma reformy ZUS, zdrowia, oświaty. Wartość złotówki jest sztucznie zaniżana, mało tego, pierwszy raz od lat państwo interweniowało i obniżono jeszcze wartośc złotego. Po co? I zbiegło się to w czasie z przetargami na gaz łupkowy, kiedy udziały były kupowane za euro i dolary. Jesteś krzykaczem i mało wiesz, a ja osobiście znam biznesmenów i wielu polityków, więc wiem o wielu rzeczach, układach i kradzierzach od kulis. Nie wiesz nawet, że Kalisz maczał palce w bezpodstawnym aresztowania prezesa olbrzymiej kanadyjskiej firmy telekomunikacyjnej, po to żeby złodzieje (zcłowiek, którego ten prezes przygarnął z ulicy i sekretarka prezesa) mogli przejąć firmę. Teraz Polska za to fałszywe pomówienie i przekupionego prokuratora będzie musiała zapłacić wielomilionowe odszkodowanie za utratę potężnej firmy. Znam tego człowieka osobiście, bardzo dobrze. MOgę tak dłuuugo wymieniać. Patenty warte wiele milionów euro, też wypływają z Polski, bo państwo się nimi nie interesuje, a mogły by przynosi olbrzymie zyski. Powturzymy scenariusz argentyński lub węgierski. Już rząd zap[owiada podwyżki vat, gdybyśmy mieli przekroczyć próg 55%. Tylko debile zaciągają długi wyłącznie na konsumpcję. Tusk wszystko co robi, robi, aby rozwalić Polskę do reszty. Nie ma norm jakości. Żywność to chemia i trucizna. Rząd stara się, aby Polacy byli jak najmniej wykształceni i głupi. Już obecna młodzierz, w porównaniu ze starszymi pokoleniami to debilki. Lepsza religia w szkołach niż sport i wyrastają cherlaki. 30% licealistów ma skłonności do depresji. ......... mozna gadać i gadać. Oczywiście zaraz przytoczysz na wszystko argumenty. Oszczędź sobie i tak ich nie będę czytać. Ja mam swoją sporą firmę, ukończyłem studia Handlu Zagranicznego. Mam znajomości wśród biznesmenów, a przez nich znam także różnych ministrów i polityków. Ja wiem swoje, ty wiesz swoje.

Kaczyński podpisał Traktat Lizboński i kartę pod wpływem PO. Nie będę Ci pisał książki jakie to ma konsekwencje dla Polski. Wejście teraz do strefy Euro, kiedy najstarsze państwa (NIemcy, francja) chcą z niej się wycofać jest głupotą. Unia ustaliła nam niekorzystny przelicznik, a rząd się na to zgodził. eksport leży, bo nie ma co eksportować. W przemyśle zbrojeniowym dawno nie było tak źle. Czemu? Bo produkujemy przestarzałe technologicznie rzeczy i drogo. I znów brak, fachowców, dofinansowania państwa na badania naukowe, brak ośrodków naukowych i Hi tech. Rząd nie wprowadził ani jednej reformy. To, że Polska tak ciągnie to zasługa rynku i przedsiębiorców, a nie rządu. Tusk tylko wyciąga łapy gdzie się da po kasę i ta kasa potem gdzieś znika. Tak zrobił z podatkiem związanym z czymś z dróg, niepamiętam dokładnie za co ten podatek, ale uzbierało się 20 mln zł i on to ruszył i sprzeniewierzył. Bank światowy udzielił nam teraz wielomilionowej piżyczki w dolarach, której nie potrzebujemy i trzeba będzie spłacić odsetki. Za całej komuny przez 50 lat nie było nawet 1/10 takiego zadłużenia jak obecnie. Wynosi ono prawie 700 miliardów złotych. Jak rosną odsetki? Zapraszam do Warszawy popatrzeć na tablicę Balcerowicza. Pewnie nie masz pojęcia o modelu szwedzkim. Kiedy Szwecja była na skraju zapaści, przez 4 lata zaciśnięto pasa i Szwecja odżyła. Nie zaciągano długów. Wręcz przeciwnie, likwidowano długi i nie wydawano pieniędzy. Po 4 latach, to było zupełnie inne państwo. Czemu Irlandia miała dobrobyt? Bo zainwestowano w nią Euro, które rozwinęło przemysł i gospodarkę, a nie przejedzono pieniądze. Napłynęły nowe technologie i z wieśniaków rozrzucających gnój po polach zrobiło się państwo przemysłowe. ROZWÓJ - tp podstawa. INWESTYCJE i TECHNOLOGIE, oraz wykwalifikowani eksperci. Zaciąganie długów, kiedy nie ma ich jak spłacić nieuchronnie prowadzi do bankróctwa. Ale Tuska to nie obchodzi, bo za kilka lat, kiedy zaczniemy odczuwać skutki zaciągania kredytów, zawalenia gospodarki i braku mienia państwowego jako zaplecza finansowego, rządu Tuska już nie będzie i wina spadnie na ówcześnie rządzących. Wiesz, że Polska nie wykorzystuje puli Euro przyznawanej co roku na inwestycje? A wiesz, że te pieniądze nie przechodzą na następny rok, tylko bezpowrotnie przepadają? Wiesz, że do kasy UE zapłacimy w dłuższym terminie więcej niż dostaniemy?

Gość keyet
Wszyscy na marsz! Do zoabczenia!

Gość PolskiPatriota
Wszyscy Patrioci spotkają się w Warszawie tego dnia :) Do zobaczenia