Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmmmma

Cerazette czy Azalia?

Polecane posty

Gość mammmmmma

Dziewczyny prosze o ocene i wszelkie info nt tych tabletek. (od kiedy mozna brac, ile kosztuja, czy mialyscie jakies skutki uboczne itp) Z gory dzieki

Ja brałam Cerazzette po porodzie mimo że nie karmiłam piersią. Niestety czekałam na @ i nie mogłam brać zwykłych. Ja niestety źle je tolerowałam. Bierze się je bez przerwy miałam straszne plamienia które były tak mocne że zdecydowałam się odstawić. Poczekałam na @ i wróciłam do zwykłych tabletek antykoncepcyjnych. Drugich nie znam.

Cerazette i Azalia to dokladnie to samo .. mają ten sam skład tylko producent inny... Azalia jest tańsza... koszt ok. 30złza opakowanie (ja ostatnio 29.90 placilam)

Gość jak zobaczyłam
topic to wystraszyłam się, że wybierasz imię do dziecka :D Nie mogę stosować antykoncepcji hormonalnej więc się na tym nie znam. Jak zobaczyłam nazwy to było moje pierwsze skojarzenie :)

Gość mammmmmma
"jak zobaczylam" niezla jestes :) fajne skojarzenie :D dziewczyny a czy mialyscie jakies skutki uboczne? Ja kiedys bralam zwykle tabsy anty i krwawilam cale 2 m-ce i ciagle mi bylo niedobrze (pewnie zle dobrane)

Gość Kafeterianka252
Ojej, myślałam, że któraś chce tak dziecko nazwać i nie może się zdecydować:) Ale jestem zakręcona:):)

Gość mammmmmma
hm- sadzilam, ze dobre forum wybralam bo tu mowa o tabsach, ktore mozna brac w trakcie karmienia dziecka piersia- chyba przeniose watek na "antykoncepcje" :D

Gość emmaljunga
witaj ja bralam cezarette gdy karmilam. niestety plamienia, krwawienia i wypadanie wlosow to powody przez ktore je odstawialm..bo jaki sens brac tabletki antykoncepcyjne jak non stop ma sie krwawienia i tak nici ze zblizenia;) teraz biore yasmin pozdrawiam

Gość mama M.
Ja biorę AZALIE i mi pasują, mam plamienia tylko co jakis czas, cena też przystępna.

Gość Fiolkaa28
Zaszlam w ciaze na cerazette 3 miesiace po porodzie :/

Gość Makabresska
jak zobaczyłam topic to wystraszyłam się, że wybierasz imię do dziecka :D Rewelacja.. :)

Gość justyna_85j
Właśnie biore cerazette, jestem na pierwszym opakowaniu i mam upławy, mam nadzieje ze miną....Po za tym jest ok ale z tą ciążą to sie przeraziłam, nie planuje kolejnego dzidziusia. Po urodzeniu pierwszego malucha brałam i było ok, żadnych skutków ubocznych

Gość karooolccia
Ja brałam Azalie i żaluje. Z poczatku krwawilam przez tydzien to myslalam ze to tylko z poczatku. ale wzielam 4 opakowania i ciagle to samo - tydzien z okresem , tydzien bez okresu.. ;/ lecialo ze mnie jakbym rodzila :) przez tyle okresu krwawienia dostalam ciezkiej anemii i odrzucilam te tabletki. ale wiesz kazdy specyfik dziala na kazdego inaczej wiec moze u Ciebie bedzie inaczej :)

Gość olga.w
ja biorę cerazette od roku u mnie żadnych plamień ,upławów ani innych skutków ubocznych jakbym nic nie brała.

a czy cerazette wplywaly jakos na ilosc pokarmu?? strasznie boje sie skutkow ubocznych, bo bralam juz w zyciu diane, minisystol (czy jakos tak), novynette i yasmin. poza yasmin wszystkie stragicznie znosilam a yasmin byl dla mnie idealny. super cera i zero gramow wiecej. teraz karmie maluszka i boje sie o ilosc i jakosc pokarmu...

Gość olga.w
karmiłam 17 mies biorąc cerazette.

Gość lolamysz
Hej dziewczyny... nie karmię już piersią więc wracam do swoich "starych" tabletek... mam do sprzedania 2 op. tabl. Cerazette za 50 zł z darmową wysyłką lub odbiorem w Bielsku- Białej.. termin ważności do 12.2014! Szkoda, żeby się zmarnowały, a lepiej żeby komuś posłużyły jak mnie przez 6 miesięcy :) kontakt pod lolamysz@buziaczek.pl Pozdrawiam

Gość lolamysz
Dzięki dziewczyny za szybką reakcję- sprzedałam już oba opakowania :) pozdrawiam

ja biorę Cerazette, z początku miałam uporczywe krwawienia a raczej plamienia teraz nie mam wcale ale co jakieś 2 miesiące mam takie mdłości już myślałam że jestem w ciąży ale to chyba przez te tabletki