Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam cię

Przewodnik Kair

Polecane posty

Gość widizałam ten
temat, życzę powodzenia:)

Gość szukam cię
dziękuję, chociaż powoli zaczynam wątpić, że uda mi się z nim skontaktować:(

Gość adi_P
ona jest tylko zauroczona a jej sie wydaje ze jest zakochana tez gdzies jest topik na kafe pt.Oszalałam na punkcie boskiego Egipcjanina!!!!!!! poczytaj sobie

kurcze wiem, że to zauroczenie, nie można mówic o miłości bo się nie znamy. Z wyglądu jest moim ideałem, podoba mi się jego poczucie humoru, sposób bycia (tak wiem, że spędziliśmy "razem" tylko 10 godzin). Zdaje sobie sprawę z tego, że takich jak ja może miec na pęczki, ale naiwnie wierzę, że nie można wrzucać wszystkich do jednego worka i mówić, że wszycscy arabowie to kobieciarze:)

Gość Lidiaaa
ok ale skąd wiesz ze akurat ten w którym się zauroczyłaś nie jest kobieciarzem? On ma tyle okazji z racji ze oprowadza wycieczki a kobiety same mu się ładują do łózka a on z tego korzysta Wiesz arab to muzułmanin oni nigdy nie zrzekną się z swojej wiary zawsze to kobieta innej wiary przechodzi na wiarę męża nie słyszałam by muzułmanin przeszedł na wiarę np: katolicką

Gość ale jak można mieć 25lat
i kochać się w Sindbadzie z wielbłąda:O który jest wymysłem naszej wyobraźni tak naprawdę:O tochu to psychiczne :D

Wiem, że to inna kultura i obyczaje, a przede wszystkim inna religia. Zdaję sobie też sprawę z tego jak wygląda życie kobiety w Egipcie. Nie powiem żeby podobały mi się ich zwyczaje, ale ja na razie chciałabym się z nim skontaktowac, porozmawiać. Ślubu na razie nie planuję :P otulona_snem a gdzie dokładnie mieszkałaś i z jakich powodów (jeżeli mogę wiedzieć):)

Nie wiem czy jest, czy nie jest kobieciarzem. Ale tak jak napisałm nie lubię uogólniać więc nie będę z góry zakładać, że każdy przewodnik idzie do łóżka z kobietą poznaną na wycieczce. Wiem jak wygląda jego praca i sądze, że nawet jeżeli byłby takim typem to nie byłoby to takie proste.

Może i jest wymysłem mojej wyobraźni, ale nie wiem w czym jest problem. Mało razy kochałaś/eś się w wymyśle swojej wyobraźni, nie mając odwagi/okazji zagadać??? Problem , raczej tkwi w tym, że on jest tak daleko i jego życie różni się tak drastycznie od mojego, a nie w tym, że się zauroczyłam/zakochałam!

Gość no ale jak można mieć 25lat
no wyobraź sobie że nigdy nie kochałam swoich wymyślonych ludków;) a u Ciebie takie niebezpieczeństwo ,że trzymasz się Sindbada a życie realne? Kobieto mając 25 lat to co tydzień powinnaś jakiegoś wielbłąda wyhaczyć;):D:D

Co to znaczy "trzymasz się Sindbada"? Nie jestem ograniczona, nie mam klapek na oczach. Nie mówię, że jest on miłością mojego życia i że tylko on i nikt inny! Nie jest wymyślonym ludkiem, ale fajnym chłopakiem, z którym chciałabym nawiązac kontakt. Gdybyśmy mieszkali bliżej siebie to tez byłoby takie dziwne gdybym chciała się z nim skontaktować?

Gość To źle słyszałaś
Lidiaaa "Wiesz arab to muzułmanin oni nigdy nie zrzekną się z swojej wiary zawsze to kobieta innej wiary przechodzi na wiarę męża nie słyszałam by muzułmanin przeszedł na wiarę np: katolicką". Są takie przypadki, ale są rzadkie, ponieważ za odstępstwo od islamu grozi śmierć. Ja słyszłam o kilku takich przypadkach, tylko na te osoby nakładane są fatwy i zwykle żyją one w poczuciu zagrożenia, a niektóre z nich zostały zabite. Co do Arabów, to nie wszyscy są muzułmanami. Jest całkiem spora grupa Arabów-chrześcijan, a najwięcej ich jest w Libanie, Syrii, Stanach Zjednoczonych czy Francji. Tutaj znajdziecie dokładniejsze informacje: http://www.muzulmanie.com/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=67

Gość gość
Witam na mojej stronie Przewodnika po Warszawie, Nazywam się Paweł Szczerkowski, jestem licencjonowanym przewodnikiem miejskim po Warszawie, członkiem Warszawskiego Oddziału Przewodników PTTK. Współpracuję zarówno z największymi biurami podróży, jak i oprowadzam bezpośrednio. Nie jestem typowym przewodnikiem warszawskim, z historią rodową sięgającą kilku pokoleń warszawiaków wstecz, odwiecznie pałającym miłością do naszej stolicy. Urodziłem się w Żyrardowie, do Warszawy przyjechałem na studia i… nie polubiłem jej. Wydała mi się nieprzyjazna i chaotyczna. Minęło trochę czasu, nim to miasto zaczęło mnie fascynować. Studiowałem stosunki międzynarodowe na Uniwersytecie Warszawskim i karierę zawodową zacząłem jako dziennikarz. Przez kilka lat pracowałem w dziale zagranicznym „Gazety Wyborczej”, jeżdżąc po świecie i poznając inne stolice. http://www.warszawa-przewodnik.com.pl/o-mnie. html