Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalafingaaa

UBEZPIECZENIE proszę o pomoc ?? PORADY !!!!

Polecane posty

Gość Kalafingaaa

Witam a więc tak sprawa wygląda tak że jak uczyłam się byłam ubezpieczona u taty Teraz ucze się zaocznie i niewiem wsumie czy podlegam ubezpieczeniu nadal u taty Obecnie jestem w ciąży i myśle by stworzyć już swoje własne ubezpieczenie razem z dzieckiem by mieć albo zrobic takie ubezpieczenie gdzie ubezpieczona jest cała trójka ja ojciec dziecka i dziecko ale wiadomo to dopiero po ślubie Narazie mam ubezpieczenie w urzędzie pracy ale wiadomo to tylko takie zdrowotne Prosze doradzcie mi gdzie sie ubezpieczyc itd ?

Gość Kalafingaaa
chodzi mi o ubezpieczenie na zycie i odrazu zdrowotne nfz szpitalne itd

Gość Kalafingaaa
ktos pomoze

Gość Kalafingaaa
pytam o rade tych co sie dobrze znaja na tym

Gość jaśka nie oddam! moja podusia!
dopuki się uczysz masz ubezpieczenie u rodzica , ale taki rodzic powinien po twojej 18-tce dostarczać do Zusu zaświadczonko ,że kontynuujesz naukę (co rok). jeśli pracujesz ,zalatw je sobie w pracy,napisz pisemko do księgowej ,żeby cię ubezpieczyła, wtedy będziesz do tego ubezpieczenia mogła dopisać dzidziusia. Jeśli twój facet pracuje , dzidziuś może być z nim ubezpieczony. Jesteś w ciąży-dopilnuj tego już teraz, wystarczy,ze zadzwonisz do zusu tam ci wszystko powiedzą od a do z. W polsce dziecko polskich rodziców jest obięte bezpłatnym leczeniem do 18 roku życia nie zależnie czy jest ubezpieczone czy nie ,ale rodzic ma jednak obowiązek zgłosić maluszka do ubezpieczenia. Jeśli pracowalaś do porodu (na umowie przedłużonej do porodu)i będziesz pobierać macierzyński z zusu pamiętaj,że w tym wypadku ubezpieczona będziesz wyłącznie ty ,zus automatycznie nie dopisuje malucha do twojego ubezpieczenia. Musi to zrobić osoba pracująca ,np;twój men lub jedno z twoich rodziców na czas kiedy jedno z was(ty lub twój facet) będzie mogło to zrobić u siebie.

Gość Kalafingaaa
czyli najelpiej u mojego taty sie ubezpieczac dalej i dopisac dziecko poki moj facet ma np umowe zlecenie lub poprostu zrobic jakies inmdywidualne ubezpieczenie bym mogla wraz z dzieckiem byc ubezpieczona a wrazie malzenstwa polaczyc to w trojke ? tylko gdzie polecacie jak juz sie ubezpieczyc indywidualnie ?

Najlepiej jak zapytasz o to eksperta na stronie jakieubezpieczenie.pl fachowa porada bardziej się przyda i może być pomocna w temacie.

Gość baska883
Jesli zadasz ekspertowi pytanie to odpowiedz wysyła emailem ? Jak to wyglada?

Gość energiaaa
Tak, z tego co się tam trochę poruszałem, to obsługa jest on-line.

Gość syoss
Ja raz pytałam o pewną kwestię i odpowiedź przyszła na maila