Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Akyszaaaaa

Schab ze śliwką- pytanie

Polecane posty

Gość Akyszaaaaa

Czy śliwki daje się uprzednio namoczone w wodzie czy takie 'suche'?? i jakie przyprawy i zioła najlepiej do marynaty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i ja daje sos sojowy papryczke chili papryke ostra sol ziolowa sol rozowa nie dawaj zadnych vegat kucharkow ani nic w tym stylu niepotrzebne sa kompletnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a schab oczywiscie marynuje w tych skladnikach co wymienilam trzymam w tym przynajmniej 12 godzin a jak sie da 24 to super mozna do marynaty dac cienko pokrojone plasterki cebuli w krazki i kilka zabkow czosnku z tym ze ja schabu nie pieke jest wtedy za suchy ja gotuje w folii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak robię schab ze śliwką czy też z morelą to nie moczę.Nacieram mięso majerankiem,czosnkiem,solą,wrzucam liśc laurowy,ziele angielskie,pieprz ziarnisty i wkładam najlepiej na 24 godziny do lodówki.Potem wyjmuję liśc laurowy,pieprz i ziele angielskie.Schab wkladam do rękawa i piekę -dzięki temu jest soczysty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×