Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska108754632454654678745

inicjacja seksualna

Polecane posty

Witam! Mam pytanie. W jakim wieku rozpoczęłyście/rozpoczeliście inicjację seksualną? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

Ok, przyznaję się bez bicia. Ja miałam 18lat. Mam troche staroświeckie poglądy w tym temacie i chciałam poczekać z tym na tego jedynego i udało się! Już jesteśmy razem 4lata :) :) :)

up up up up

Gość ekooke
18 lat to późno? :D

Gość nic w glowie buu
21 lat z wlasnym mezem:-)

Czasem mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach normą jest 14-15. Chciałam to zweryfikować. PISZCIE JAK TAM U WAS BYŁO?

widzę że jesteś pod wpływem tego co mówią w mediach. 14-15 lat to nieliczni wtedy inicjują. 18 lat to raczej norma, a nawet dość wcześnie.

Do jacka123. Pamiętam taką sytuację. Byłam w pierwszej klasie technikum na wycieczce szkolnej. W ośrodku psycholog zadał całej klasie to pytanie i tylko mniej więcej pięcioro szesnastolatków odpowiedziało, że jeszcze tego nie robiło! Zmyślali żeby dowartościować sie w grupie?

Gość mała czarna#
ja miałam 18 lat ale to było wieki temu

up up up up up

Gość Marylk1212
Jacek jestes pewnie juz wiekowy,to nie te czasy co robilo to sie po slubie,nie mozna bylo spac przed slubem i takie tam.Ja swoj pierwszy stosunek odbylal w wieku 17 lat i nie zaluje swojej decyzji.Teraz mam 25 lat i wychowuje piatke wspanialych dzieci niestety sama;(

Każdy człowiek jest inny. Dla jednej osoby 18 lat to będzie wcześnie dla innej późno. Jak dla mnie to nie jest późno! Sama tyle miałam. Zadałam to pytanie kilku osobom z różnych pokoleń w mojej rodzinie. Starsze pokolenie to średnia 19lat ale młodsze już 16. Może wpływ na to ma szybsze dojrzewanie społeczeństwa? Hormony buzujące w coraz młodszych dzieciach? Czy wiek ma wpływ na ten pierwszy raz? Tzn. Im człowiek starszy tym bardziej świadomie podejmuje decyzję o rozpoczęciu życia seksualnego? Nie ukrywam, że podjęłam ten temat m.in. po przeczytaniu kilku topików o prawiczkach w dojrzałym wieku.

Gość PsychologJan
Moze to problem w rodzinie.Ktos czuje sie niekochany,niedowartosciowany i szuka oparcia w drugim czlowieku bliskosci?Napewno wplyw na pierwszy stosunek ma tez srodowisko w ktorym sie obracamy.Wplyw kolegow i kolezanek.

Gość polecam revlona
ja stracilam dziewictwo w wieku 22 lat

Gość ja mialem 15 lat
i bylo to 15 lat temu. bylo to zaplanowane i nigdy tego nie zalowalismy. wspolzylismy wtedy po kilka razy dziennie ale rozeszlismy sie po roku. molo wspominam te czasy. wydawalo mi sie wtedy ze bylem taki 'dorosly' hehe. ale co doswiadczen zebralem to do dzisiaj owocuje :P

Gość poruszenie_W_bokserkach
jeszcze nie rozpoczałem... :O

Gość aliciamaiu
mialam 24 lata. Do dzis jestem z tym facetem ,jest moim mężem :) Warto było czekać ,zdecydownie..

Gość cierpientliwa
27 jeszcze nic. choć mam powodzenie. Czekam na tego jedynego. Może sie w koncu doczekam