Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrzeja1995

Jak nazywał się Jezus? jak miał na imie?

Polecane posty

Gość andrzeja1995

kolega mi powiedział że Wojciech Jezus, czy to prawda? musze wiedzieć bo jutro mam przygotowanie do bierzmowania.

Gość jary wikary
Jesus Chytrus się nazywał i to już klechom zostało,hahaha

normalnie bym pomyślała że jaja sobie robisz ale już takie durnoty na różne tematy słyszałam, że przyjmę że naprawdę nie wiesz, chociaż nie mieści mi się to w głowie. Jezus to imię. Nazwiska brak. 2000 lat temu to było.

Gość a ja tobie się dziwię
Zośka! ,czemu ci się to w głowie nie mieści,że ktoś może nie wiedzieć?Nie każdy musi być od razu,od małego zindoktrynowany przez kościół!

Nie mieści mi się w głowie że można iść do BIERZMOWANIA i tego nie wiedzieć. Jeśli idzie się do bierzmowania to znaczy, że było się u Pierwszej Komunii i przynajmniej siedzi się na religii - cośtam się o uszy powinno obić. To nie jest pytanie z szerokiego zakresu teologii, tylko coś oczywistego... nawet nie teologicznie tylko logicznie. Z historii można się dowiedzieć, że w tamtych czasach nie było nazwisk, tylko imiona + pochodzenie (Jezus z Nazaretu) albo imię + przydomek konretnej osoby lub dynastyczny.

Gość Pomarańczka.....
Na imie: Jezus Nazwisko: Chrystus

Gość kocham Myrka
Zośka, a czy mieści ci się w głowie, że niektórzy nie mają bierzmowania???????

Gość Jestem ale udaje ze mnei niema
Jezus nazywal sie Andrzej :classic_cool: Idioci🖐️:classic_cool:

Gość fgfgfgfgfgfgfgnmknukn,
nie nazywal sie Chrystus tylko BYL Chrystusem ffs. (z gr.Christós, "namaszczony, pomazaniec, mesjasz") a nazywa sigr. Christós, "namaszczony, pomazaniec, mesjasz" a nazywal sie Jezus bo nie bylo nazwisk dla ludzi z gminu zwlaszcza, zeby bylo wiadomo o kogo chodzi mowilo sie skad (w tym przypadku JEzus z ?NAzaretu, jak u nas w sredniowieczu byl cholerrny Zbyszko z Bogdanca)

Tak mieści mi się w głowie ze ktoś nie ma bierzmowania, natomiast Ty naucz się czytać ze zrozumieniem. Pytanie zadała osoba, która przygotowuje się do bierzmowania.

Gość na nazwisko miał Glemp