Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elwe

Związki z niepełnosprawnymi-mogą sie udać?

Polecane posty

Jak widzicie związek osób niepełnosprawnych ze zdrowymi?Znacie takie związki?

Gość a ja uwazam odwrotnie
tzn ze rzadko kiedy sie udają.Prędzej czy poźniej pełnosprawna osoba zacznie obwiniać niepełn, o rzeczy na które tamta może nie miec wpływu.Będzie się męczyć ,nudzić i zostanie litość.Poza tym sa takie czasy ,że i tak liczy się hajs i uroda.Taki związek wymaga mega dojrzałości i znajomości siebie.

Gość hluijuih
zacznijmy od tego, o jaka niepelnosprawnosc chodzi?? Jest roznica pomiedzy powiedzmy utykaniem, a jezdzeniem na wozku.

Żadna kobieta nie zaakceptuje niepełnosprawnego faceta, raz że będzie się wstydziłą przed rodziną i znajomymi. Po drugie nie wytrzyma bez mocnego pieprzenia a taka osoba raczej nie będzie jest w stanie tego zapewnić. I po trzecie co taki facet będzie mógł jej zapewnić? Ani poczucia bezpieczeństwa, choćby z materialnego punktu widzenia.

dominik 1000 poraża mnie Twój pesymizm strasznie generalizujesz wiesz

"Żadna kobieta nie zaakceptuje niepełnosprawnego faceta, raz że będzie się wstydziłą przed rodziną i znajomymi." Dominik zacznij obserwować lepiej otoczenie... bo takie związki istnieją gdzie kobieta akceptuje mężczyznę niepełnosprawnego i nie wstydzi się rodziny znajomych, nawet nie ma czego się wstydzić bo to są takie same osoby jak ja czy ty....pisałam już przykłady kiedyś na topiku takich par które znam osobiście. " Po drugie nie wytrzyma bez mocnego pieprzenia a taka osoba raczej nie będzie jest w stanie tego zapewnić." nie tylko to się liczy w życiu .... czy tez w takim związku , czy w innym

Wiem, czasem też widuje niepełnosprawnych gości z dziewczynami, żonami czy nawet dziećmi. Ale to mnie zawsze zaskakuje.

Gość a ja uwazam odwrotnie
dominik patrzy racjonalnie,napisałam wyżej trzeba siebie przede wszystkim znać.Łatwo popaśc w mit matki teresy ,bardzo romantycznie wyobrażać życie z niepełn.Tylko co zrobisz jak sama bedziesz utrzymywać dom? bo renta mała. wozić dzieci do szkoły ,do lekarza.(nie wiem o jakim typie niepełnopsrawnosci piszesz).Poza tym ludzie zdrowi też sie zmieniaja w związkach.Nie wychodzisz ża kogos i jest taki sam przez 15 ,czy 20 lat. Jestem za duzym racjonalizmem w takiej sytuacji.

Mnie nie... jak byś znal takie związki osobiście to zauważyłbyś ze dla nich nie liczy się stan portfela a uczucie

Dominik ma sporo racji. Z reguły kobieta akceptuje niepełnosprawność u mężczyzny, kiedy została ona nabyta już po rozwinięciu między nimi silnych uczuć... W innych przypadkach rzadko pełnosprawna dziewczyna będzie się starała o związek z niepełnosprawnym facetem. Może instynkt odgrywa tu znaczną rolę?