Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozdro6OO

Żebractwo na kaffe

Polecane posty

Gość pozdro6OO

co o tym myslice bo sie tego namnozyło.

Gość tzn co masz na mysli?

Gość nie na temat
nie widzialam

Gość pozdro6OO
typu. jestem biedna nie mam dziecku na buciki niechce kasy .... ale net mam .

Gość mysle ze//
wsrod tych prosb o pomoc znajduja sie prawdziwe dramaty ale wiekszosc to pewnie prowo dlatego trzeba umiec wychwycic te prawdziwe

Gość Nie wiem bo nie widzialam
takich topicow, ale to chyba normalne, ze sie jest biiednym i ma Internet??? Po pierwsze - zazwyczaj kiedy podpisuje sie umowe na Internet, jej zerwanie kosztuje duuuzo wiecej niz placenie abonamentu az sie skonczy Po drugie - w wiekszych miastach oraz na uczelniach, w PUPie sa darmowe miejsca dostepu do Internetu Po trzecie - kiedy sie jest ubogim, to jest totalna glupota rezygnacja z Internetu, kiedy to w wielu wypadkach praktycznie jedyna mozliwosc dorobienia, znalezienia lepszej pracy itp. Wiec kompletnie nie rozumiem dlaczego osoba uboga nie moze miec Netu?

Gość a co to takiego internet
dzisiaj? Jest dosłownie wszędzie, możesz za darmo korzystać z sieci w wielu miejscach, to żaden argument. A jak ktoś prosi o używane buty, to gdzie widzisz problem? I tak duża ilość osób wyrzuca takie rzeczy na śmietnik, to chyba lepiej, że ktoś z nich jeszcze skorzysta, o aspektach ekologicznych nie wspominając. Lepiej się przyznaj, że zazdrościsz i sama chętnie wyżebrałabyś mini na imprezę w remizie.

obok mojej ciotki mieszka kobieta, ogłaszała sie w calej polsce ze nie ma na chleb,na wykonczenie domu, itd baba klamala,dorobila sie,bo ludzie z polski a nawet zza granicy paczki jej przesylaja,pieniadze i ta kobieta chodzi co 2dzien na poczte tam gdzie pracjuje moja ciotka i pyta czy cos przyszlo. Baba odjebana,paznokcie zrobione,wlosy zrobione,czemu do cholery nikt jej jeszcze nie sprawdzil?!

Gość pozdro6OO
no tak moze . niech zaplaci 50 pln za net a dzieciak niech zima chodzi owiniety gazetami.

pozdroo - a Twoim zdaniem lepiej 4000 kary za niedopelnienie umowy? Kiedy ja podpisywalam umowe na Net, to bylo od 35zl / mc i stalo w tej umowie, ze niby teraz jest promocja i nie placi sie za aktywacje, ta oplata aktywacyjna to bylo chyba 2tys :) ale jesli sie zrezygnuje przed uplywem terminu umowy (18 mcy) trzeba te oplate aktywacyjna uiscic :D Wiec jesli ktos po roku uzytkowania netu zbiednial to Twoim zdaniem bardziej mu sie oplaca placic przez te 6 mcy 35zl i szukac pomocy za pomoca Internetu, czy nie placic, a za kilka m-cy zaplacic 2tys + odsetki karne?

Gość pozdro6OO
bazienka a gdzie osoba uboga ma mkupic dzieciakowi buty w levisie, jasne ze wtaniech matkach. wyludzactwo - chyba nic tak sie nie nazywea

ja sama oddalam kiedys kobietce ubranka dla dzieci bo potrzebowala,sama po nie przyszla,pare dni pozniej ubranka byly na sprzedaz na innej stronce z ogloszeniami

Gość generał Custer u źródeł Nilu
głupota boli ale innych ludziom różnie się wiedzie, czasem nagle wszystko się rozpada i rady w rodzaju, zrezygnuj z netu, telefonu, sprzedaj samochód są głupie bo te rzeczy są potrzebne by jakoś stanąć na nogi dzisiaj można nie mieć telewizora ale nie internetu, to może być degradujące i utrudniające życie

Gość pozdro6OO
ok jestem bezrobotny nie mam na oplate netu 250 pln , umowa na predkosc 25mb/s. cena promocyjna kto poraruje?

Gość buzzybear
Powiem tak - kiedy ja bylam bezrobotna i jadlam jedzenie ktore pozostalo na targu (spadlo ze straganow, np. ziemniaki - sprzedawcy ich nie sprzatali) - nikogo o pomoc NIE PROSILAM - to MIALAM INTERNET. Bo mozna bylo zdechnac od stania w kolejkach do PUP-u (wtedy jeszcze nie bylo darmowych punktow w bobliotekach o ktorych mowi Bazienka). Nie bylo szans inaczej tego rozwiazac, bo nawet jak poszlam do czytelni poczytac oferty pracy, widnialo tam "wyslij maila"

u nas pod biedronka tez stoi kobieta,o jedzenie prosi,a pieniadze z mopsu przepija bo juz nie raz ja widzialam z menelami w parku na laweczce jak ktos nie ma to mops da, unia tez paczki daje, zle mają?? Niektorzy to w ogole na samym mopsie zyja bo po co do pracy isc jak mops na ciuchy da,dodatek do mieszkania da,na przedszkole da,a im jeszcze malo i po ludziach zebraja

Gość xcvxc
różni sa ludzie, nie ma co ogólniac. kiedys przeczytalam taki topik gdzie jedna kobieta opisywala ze wyslala potrzebujacej 300 zl, oczywiscie kazdy jej odradzal, twierdzili ze to jedna wielka sciema... po paru miesiac tamta potrzebujaca odeslala tamtej kobiecie 300 zl z pieknym podziekowaniem. takze jak sami widzicie naprawde sa tez potrzebujacy..

Co jak co ale sprzedac samochod jak najbardziej mozna i jest to sensowne. Ale rezygnacji z netu, komputera i chocby z telefonu z pusta karta (jak sie ma full wypas model, mozna zmienic na rzecha) nie polecam

tak sa tez potrzebujący,ale duzo osob klamie i w ten sposob nawet potrzebujace osoby traca zaufanie. Ja moge pomoc,ale jesli na 100 procent bede wiedziala,chocby nawet od sasiadow jakiejs rodziny,ze rzeczywiscie na chleb nie maja

Ja nie rozumiem, z czym macie problem? Jakby ktoras z tych osob potrzebujacych pomocy (tak, tak i majacych net) byla z mojego miasta, tobym poszla, obejrzala mieszkanie i pomogla. Ale nie wysylam kasy, ciuchow w ciemno. Jak ktos tak robi = jest glupi. Ale przekonanie, ze wszyscy ktorzy prosza o pomoc to naciagacze albo ze cudownym uzdrowieniem domowych finansow jest rezygnacja z niezbednego netu za 35zl, zeby pozniej zaplacic duzo wiecej to idiotyzm w czystej postaci

tzn co masz na mysli moja rodzina ma trudna sytuacje materialna. W GOPSie wylacznie przed zima "prosimy" o pomoc, ale co to za pomoc? Daja nam zawsze na 4 osoby 115 zł!!! i to na 3 miesiace. To policz sobie po ile to jest na osobe i co to za pomoc MOPS/GOPS. trudno nie zebrac jak w portfelu i lodowce pustka i czlowiek nawet na chleb nie ma

Gość mijan
w dzisiejszych czasach internet to standard - w wielu miejscach mozna korzystac z niego za darmo, albo podpisac umowe z tanim abonamentem... Majac internet osoba zaradna jest w stanie nie tylko dorobic sobie, ale takze wyszukac potrzebna mu rzecz np. na portalach gdzie oddaje sie rzeczy za darmo np. graty z chaty czy moje ciuchy. A zakladanie kolejnych topikow pt. prosze o pomoc i czekanie az ktos sie zglosci to jest pojscie na latwizne. A poza tym ile jeszcze sie czlowiek naslucha wyzwisk itp.

Gość tzn co masz na myśli?
oczywiscie ze bzdura jest ze biedny a ma internet. Często jest tak,ze ludziom wiedzie sie dobrze,maja telefony,internet,ale nagle znalezli sie w trudnej sytuacji,w mojej rodzinie tak bylo jak wujek stracil prace a byl jedynym żywicielem. Teraz tez ma swoje lata i tez nikt nie chce wziasc go do pracy,a jest zlotym pracownikiem. Dla mnie glupota jest tylko to kiedy komus sie nie przelewa a zakłada sobie internet,kupuje tel itd

Gość xcvxc
ja nie widze nic zlego w tym ze np kobeita poprosi o używaną kurtkę czy buty dla swojego dziecka!! Wiecie jak trudno prosic o pomoc? Na pewno towarzyszy temu wstyd i wiele innych emocji..pewnie wiele z tych ludzi musi sie przełamać aby coś takiego wydusić z siebie.

przeszkadza wam ze ktos ma neta. A dla mnie to najlepsze wyjscie, wprawdzie korzystam z niego na uczelni ale przynajmniej nie musze wydawac kasy na ksero bo sciagam sobie ebooki podrecznikow.