Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moe_moe

DLACZEGO?

Polecane posty

pewnie do mnie, ale to już padło w stopce i z braku humanitaryzmu, że jeżolnia vel jeżyce poznańskie :]

A skąd wiesz, że "Mam nick" to nie mężczyzna? Mu również o pięknych oczach i innych uszach będziesz mówił?:D

Oh. Ten brutalny świat. To może nie siedź na kafe od rana?:D A włąściwie to już jest popołudnie.

Aż tak dużo wczoraj wypiłeś? :P Mi to ciężko ogarnć - nie pijam w ogóle jeśli nie liczyć czasem jakiegoś wina do romantycznej kolacji.

Gość to niehumanitarne
fetyszysta, weź ty jakiegoś żula za flaszke bełta do tego zmywania ;) wystarczy się wychyilić przez okno i zapytać który chce zarobić ;)

I będą tymi pachnącymi rączkami, którymi w trakcie będą czochrać się nie wiadomo gdzie zmywać Jego talerze nie myjąc ich dokładnie? :D

humanitarne, żul mi zapierdoli wszystkie butelki na dil, zasyfi podłogę swoim zmiennym obuwiem i wyniesie wszystkie gąbki do naczyń, żeby opylić na rynku. Abstrahując od jego zdolności manualnych. ps. Ciekawe, czy mi wygwiazdkuje 'abstrahując'?

Haha, Fetyszysta, niezły komentarz. :D Ej, nie możesz być na takim mocnym kacu, skoro piszesz "mUuuuundre rzeczy".

moe, o, to też. Co za piękna apokaliptyczna wizja. Uwielbiam takie, jeżeli je można oglądnąć na youtube, ale nie bliżej. ps. nie dość, że wygwiazdkowuje, to poprawia samo h na h z c :]

moe, Ty lepiej pomyśl, jak błyskotliwy muszę być w pełni władz umysłowych. Nie żeby mi nie stawał, ale lubię sobie wlewać.

Gość to niehumanitarne
eee swojskie żule ci nic nie zapierdolą :D jakbyś wziął z innej dzielnicy to obawy słuszne; a co do higieny, to sie nie przejmuj, chate wywietrzysz, błota nie ma, a rączki każesz umyć dokładnie zachęcając panów fajeczką; zyskasz szacun na dzielni i żule będą się do ciebie zwracać - szefie ;)

Hm, nie kusi Cię wizja bycia szefem dla takiego "własnego" żula? Bardzo pociągtająca sprawa. Czyli z aparycją cieniutko, skoro ją elokwencja przyćmiewa. ;)

humanitarne, to zwracanie się 'szefie' ma swoje wady i zalety. Mogą myśleć w kategoriach 'swój ziomek, ale daje wypłaty'. Czy może nawet 'swój ziomek, bo daje wypłaty'. To może za sobą pociągnąć nawet pielgrzymki, a ja jestem kiepskiej wiary. Pomijając fakt(nie będę już pisał abstrahując, ponieważ słownik kafeterii nie uznaje takiego słowa), że i mało wiarygodny bywam. moe, wręcz odwrotnie :P to elokwencja musi ją przegonić, a póki co tkwi w cieniu. Jaki ja jestem próżny, bosz. A taki zmarnowany... chyba lecę do tej żaby na chwilę po faje, bo coś brak humanitarności wywołał u mnie głód. Jak dobrze, jak blisko...

Gość to niehumanitarne
z tym szefowaniem to czasami zwykłe lizodupstwo, a czasami po prostu jakiegoś dziwnego rodzaju respektu dla swojego "darczyńcy"; zależy od żula, niektórzy potrafią być bardzo oddani za 1 fajke; taki jeden mój osiedlowy sam z siebie kiedyś do mnie podleciał i wymienił mi koło w aucie, choć fajke dostał tylko raz a później słyszał - spadaj ;) zresztą to nie jedyny przykład "pomocności" żuli a zwracają sie ludzi różnie - najczęsciej - szefie, kierowniku, raz się zetknęłam z żulem pod tesco co do mojego starego wypalił - panie profesorze daj fajke :D

moe, nie wiatr. Zefirek z wahaniami formy najwyżej. niehumanitarne, żule bardzo często pomagają nie tylko Tobie. Oni to mają w dużej mierze we krwi. Nie znam bardziej obitej rasy ludzi. Są najlepiej nauczeni sobie pomagać, ale też i najlepiej potrafią żerować na solidarności, Pani córko profesora :]

Gość to niehumanitarne
żule - temat rzeka u mnie ;) w wieku szczenięcym miało się nawet kilku zaprzyjaznionych żuli i tworzyło z nimi pewnego rodzaju symbiozę ale do dziś najbardziej pamiętam żula - legende poznania - nazywano go ernestem hemingweyem, rejon - stary rynek - wszyscy go chyba do dziś pamiętają :D

W wieku szczenięcym nawet nie wiedziałem, że tylu kolegów ze szkoły żulami będzie. Teraz to może oczywiste, ale wtedy nie... Oryginalnie nie jestem z Poznania, więc i z tutejszymi żulami jestem na bakier. Nie pamiętam ich, bo są nieszkodliwi. Romowie są gorsi. Potrafią napierdalać w swoje instrumenta pod balkonem ile wlezie, zapadając w pamięć. Przekreślili jednoznacznie moje zainteresowania etnologią :P

Gość to niehumanitarne
nieoryginalny poznaniak :P ja mam taki plan, że na starość zostanę żulem; lepiej już z kolegami pić na ławce lub pod sklepem jabole niż siedzieć samemu w domu przed telewizorem i czekać na epilog ;)

można i by zostać, ale przy założeniu, że już mi nie będzie stawał. Doznania estetyczne... :] Ale do tego trzeba myślenia perspektywicznego, a ja nie myślę o metanarracji życia mego doczesnego. Moe, bo to sztampa, granda i woda na młyn dla matron. Więc w sumie nie wiem czemu nie.

Gość to niehumanitarne
fetyszysta, spoko, ja mówie o takiej prawdziwej starości, wtedy na bank już ci nie bedzie stawał od wielu lat, więc się nie martw moe - nie wiem, tego sie nie robi na zawołanie i przy braku motywacji/chęci