Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spree

obrona pracy mgr - pytanie!

Polecane posty

Gość spree

Mam pewien może dziwny problem... a propo kwiatów/upominkow dla komisji po obronie mgr. Kiedys podczas obrony licencjackiej bronilem sie w duzej grupie, znajomi itp - zlozylismy sie na kwiaty dla komisji i prezent dla promotora. Czeka mnie teraz obrona pracy mgr ale bronię się sam...... no własnie i co wypada zrobić w tym przypadku. W komisji będzie promotorka + 2 osoby (mezczyzni). Sam nie bede kupowal prezentow, ale tez jakos dziwnie mi kupowac kwiaty dla facetow w komisji :P. Tylko czy wypada dac kwiaty tylko promotorce? Ktoś moglby sie podzielic swoimi doświadczeniami, moze ktos tez sie bronil sam...?

Ja broniłam się sama-promotorka i recenzent (facet) dostali kwiaty, a trzecia osoba w komisji-czekoladki, bo do końca nie było wiadomo, czy się w ogóle zjawi (czekoladki zawsze można zjeść, a kwiaty by się wyrzuciło).

Nobry pomysł. Dla facetów czekoladki, dla kobiety kwiaty. Trochę i tak głupio, ale cóż. Jakieś takie z alkoholem wybierz i tyle, bo flaszki dać nie wypada. ;)

czytam te Wasze wypowiedzi i mi włosy stają dęba. Broniłem się w tym roku i nikt nikomu nie dawał żadnych prezentów. Wchodziło się po pojedynczo, każdy miał 20 minut. Przedstawiło się najpierw tezy swojej pracy, potem pytania komisji i tyle. Prezenty to przecież przekupstwo.

Jacku, jeśli u was nie ma takiego zwyczaju, to nie. Kwiaty czy czekoladki to nie prezent, tylko forma podziękowania za całokształt i dawane są nie PRZED obroną, tylko już PO, kiedy kończy sie studia i ma się wystawione za wszystko ocenę.

Gość spree
przekupstwem byloby dawanie czegos PRZED obroną.... upominek czy kwiaty dla promotorki /promotora to chociazby male podziekowanie za pomoc przy piasniu pracy i dobra atmosfere wspolpracy - ale to juz kwestia indywidualna. dzieki za odpowiedzi. nie no alkoholu kupowac nie chcialem, a sam tez iczego wiecej. wlasnie myslalem o kwiatach dla promotorki i...? no moze wlasnie jakis czekoladkach dla reszty.