Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rondel przypalony

Karkówka- pomocy!!!

Polecane posty

Gość rondel przypalony

Chcę żonie zrobić niespodziankę i przygotować karkówkę. Gotowanie wychodzi mi na średnio podajcie mi jakiś przepis którym zasłóżę sobie na poobiednią nagrodę :classic_cool:

Gość To zrób
karkówke w kroku własnym :D :classic_cool:

Gość rondel przypalony
w kroku jest inny rodzaj mięsa :P ;) podajcie jakiś sensowny przepis 😭

Gość jaśka nie oddam! moja podusia!
zrób karkówka ala gulasz :D kasza i korniszonek:P

albo z modrom kapustkom:D:P

Gość snila mi sie promotorka
dziewczyny pomozcie chlopu bo nie bedzie sie dzisiaj seksil :D

Gość rondel przypalony
Nie znam się na kapustach i gulaszach. :( WIem jak zrobić jajecznice, kisiel czy parówki obgotować.🖐️

zamów catering:D

Gość ahaaaaaaaaaa
hmm a więc tak kup karczku pokrój na plastry, w głębokim talerzu wymieszaj olej z przyprawami np do grilla, mozesz wsypać calą przyprawę, plastry karczku rozbij tłuczkiem żeby nie były za grube, wsadź wszystko do tego talerza z przyprawami tak żeby całkiem się zanurzyło, przykryj wstaw do lodówki żeby parę godzin się "ponaciągało". Potem wyjmij karczek i do piekarnika na funkcję grill, moim zdaniem taka wersja karkówki najlepsza :) do tego jakieś ziemniaki, surówkę.

Gość lk9iuyuttre
podsmaz najlepiej na oleju 2 duze cebule pokrojone w piorka albo jak tam chcesz i doprawiona ziołami karkowke obsmaz na dosc ostrym ogniu z obu stron, nast podlewajac mała iloscia wody dus do miekkosci

Gość rondel przypalony
ten pomysł z tym grillem jest niezły :) w sumie sezon grilowania już sie dawno skończył wiec można przypomnieć sobie smaki lata :)

kroisz karkówkę na kotlety układasz na blaszce posypujesz solą pieprzem i kostką cebulową knorra polewasz 30 % śmietaną ( w żadnym wypadku nie 18 lub 12%) kroisz parę pieczarek na krążki układasz na wierzchu tej polanek karkówki przykrywasz folią aluminiową blaszkę wstawiasz do piekarnika po pół godziny ściągasz folię , która przykrywała mięcho i pieczesz kolejne pół godziny piekarnik nastaw na ok 200 do 250 St jak masz dużą brytfannę możesz w brytfannie i ściągnąć pokrywkę po pół godziny wbrew pozorom to bardzo łatwe danie i karkówka zawsze wychodzi miękka- więc początkującemu polecam

aha zamiast kostki cebulowej możesz dać dowolną przyprawę w zależności od upodobań smakowych

Przeczytałam omyłkowo "kartkówka", teraz zobaczyłam swój błąd i chyba zaraz zwymiotuję. :( Ale życzę powodzenia, autorze!

Gość Tu masz coś dla słabego
kucharza :) Karkówka dla leniwych - dowolnie duży kawał karkówki - ok 1 kg soli - słoiczek musztardy francuskiej (tę z całymi ziarnami gorczycy) - koniec, żadnych innych przypraw !!!!! 1 - Dowolny kawał karkówki kładziemy na blachę, na której wcześniej wysypana jest sól na wysokość ok. 1 cm. 2 - Karkówkę smarujemy grubo musztardą 3 - W rozgrzanym piekarniku (ok. 200st.C) pieczemy przez 2 godz.

Gość rondel przypalony
Podziękował serdecznie dziewczyny. Pozdrawiam :)

Borderlineowa Ty w ogóle masz problemy z czytaniem. Wczoraj ktos pytał o sklep Orsay, a Ty pisałas o Oriflame. :O 🖐️ Wróć do szkoły dziecko, bo sama sobie szkodzisz.