Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona..... :(

problem z matką ...

Polecane posty

mam prawie 27 a moja matka prawie siłą próbuje mnie zatrzymać w domu, nie zgadza się na wypady do znajomych, na wyjscia na imprezy, nie pozwala zostawać nigdzie na noc. Jak jestem z facetem i dochodzi godzina 22 to dzwoni i krzyczy ze juz powinnam byc w domu , szantazuje mnie co robić ?? ma ktoś pomysł ?

moze na poczatek porozmawiaj z nia ? zapytaj dlaczego jest taka zaborcza? moze jej zachowanie ma jakas przyczyne ?no i dlaczego sie nie wyprowadzisz?

Gość hhajkhsjs
jesli jestes naprawde tak ograniczona , i opozwalasz na to co wyzej opisalas, to naprawde hestes zahukaną osobą, Szacuenek, szacuenkiem do rodzicow, ale jest pewna granica, twoja matka przeciagneła ją, wiesz, rodzicow tez trzeba umiec sobie wychowac, Bedziesz miala ciezko w zyciu, jesli do tego wieku tak dajesz sie manipulowac to co bedzie kiedys w przyszlosci z twoim mezem , z twoimi dziecmi?? Dlaczego jej sie nie postawisz?? nie mowie o awanturach, tylko o tym ze niech ona sobie mowi swoje, a ty rob swoje, wogole nie wdając się w nia w dyskusje, bo i tak z tego co widzejest tak despotyczną kobieta że slowa tylko sa zb.edne do niej

rozmowy nic nie pomagają, ona uważa że wszystko co robię robie zle, nie podoba jej sie facet z ktorym sie spotykam, znajomi, obecnie nie mam pracy a chetnie bym sie wyprowadzila z domu wierz mi ... brakuje mi juz pomyslu na dobre relacje z nia

hmmm.. to nieciekawie, zwłaszcza ze jestes uzalezniona od niej finansowo , jak sadze ( bo nie masz pracy )? a czy Twoja mama zawsze tak sie zachowywała?

Gość pasikonik........
a jakie mama miala/ma relacje ze swoja matka?

bedąc na studiach mieszkałam w innym miescie , wtedy nie mialam takich problemow bo nie wiedziala co robie, gdzie wychodze i z kim. Po powrocie do domu zaczęły sie problemy, ja zaczęłam mieć swoje zdanie... tak to sie zaczelo, jest coraz gorzej. Czuje ze ona niszczy mi zycie, nie wiem ile jeszcze jestem w stanie to wytrzymac ...

moja babcia jest taka sama jak mama... od pewnego czasu zdałam sobie sprawę że u mnie w domu panuje chora atmosfera...

wyszłam wczoraj i jeszcze nie wróciłam, oczywiście od samego rana telefony , smsy, szantaże ... a poinformowałam ja ze wroce w niedziele juz wczoraj

no to pewnie Twoja mama powiela relacje ze swoja matka... i pewnie nie moze pogodzic sie z myslą, ze nie jestes juz mała dziewczynka , której moze cos nakazac lub zakazac... oprócz terapii rodzinnej , jedyne co mozesz zrobic to wyprowadzic sie z domu.. tu same rozmowy nie pomoga niestety

Boże dziewczyno! To się wyprowadź albo nie odbieraj tel... Jak matka zrozumie co robi źle to jej przejdzie... ;) 27 lat masz a się pytasz na forum co masz zrobić :O

po powrocie do domu robi mi zawsze awanture i wyzywa mnie od szmat... itp , kurcze nie jest to miłe słyszeć od własnej matki :/ taka sytuacja powtarza się za każdym razem i mam tego dość

ja myślę, że nic dobrego z tego nie wyniknie ... przykre ale prawdziwe