Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z okolicy świebodzina

Co myślicie o budowie gigantycznego pomnika Jezusa w Świebodzinie?

Polecane posty

jak w temacie, co o tym myślicie? według mnie to zwykła megalomania i marnotrawstwo pieniędzy, przecież za te pieniądze można by wyremontować szkołę czy szpital, czy pomóc biednym, ale kiecuń zamarzył o gigantycznym Jezusie :O tylko komu ten pomnik potrzebny? pomnikiem się głodne dzieci nie najedzą :O

polska to katoland i tyle :O czy gdzieś indziej w Europie stoją takie pomniki? Nie dość że jesteśmy biednym krajem to jeszcze pieniądze są marnowane na takie głupoty, a czarna mafia już pewnie myśli gdzie następny pomnik stawiać i wyłudzać publiczne pieniądze :O

Gość półidealna :)
jak jadę nad morze to widzę to coś - zawsze myśalłam ,że to jakiś elewator zbożowy :) ale podobno budują za pieniądze parafian - to chyba ludzie sie na to zgadzają?

Gość budują drugą Brazylię
:)

Gość no niestety u nas jest
gdyby (tylko) ci parafianie oplacali im skladki zdrowotne, emerytiry, upusty, ulgi itp itd a nie CALE SPOLECZENSTWO to moze by 3 razy pomysleli jak i na co przeznaczyc pieniadze....

Gość ffaaaaaaaaaak
No ale co was to obchodzi? Jak wasz sąsiad buduje dom to też mu mówicie że mógł wydać pieniądze na biedne dzieci? Jest to prywatna inicjatywa lokalnego proboszcza i wam nic do tego :O

Gość ffaaaaaaaaaak
Kto chciał to dał pieniądze na to, kto nie chciał to nie dał. Co wam do tego jak ktoś swoje pieniądze wydaje?

Jasne. Za pieniądze parafian... Gdy byłam w liceum, w czasie wakacji chodziłam na pielgrzymkę do sanktuarium w Miedniewicach. Pół dnia spacerku w jedną stronę, msza, nocleg, następnego dnia po południu powrót. Dowiedziałam się, że w jednej z mijanych parafii co roku była organizowana zbiórka pieniędzy i żywności na gorący posiłek dla pielgrzymów. Ani razu tego posiłku na oczy nie oglądałam... Z tego co dają parafianie to może 20% idzie na pomnik, reszta to "koszty własne" księdza, który ubrudził mercedesa, więc musi nowego kupić.

Gość wg mnie powinni postawic
jeszcze z 5 takich pomnikow z np Maryja itp itd i bedziemy znalni na caly swiat hihi

Gość dla chwały bożej
:classic_cool: tak jak w roku pańskim 1600 dla chwały bożej wyżynało się niewiernych. Przeciez to cywilizacyjny postęp :classic_cool:

Gość cvfgbnjhmk,
za pienidza parafian????? ja jako niewierzaca place podatki, ktore ida na ich ZUSY srusy, NFZety, emerytury i inne pierdoly!!!!! zyja za moje pieniadze a od parafian zbieraja dodatkowe zeby potem sobie wydawac na takie cos!!!! OPODATKUJMY KOSCIOL!!!!!!!! to sie zaraz im pieniadze od ich parafian prztdadza na normalne cele!!! wiec nie pierrdol mi glupot, ze nie mam nic do powiedzenia co sobie za kase parafian buduje jakis proboszcz!!!!

Gość To na chwale Pana
i Kosciola Swietego! Nic wam do tego szatanski pomiocie!!

Gość sdgdfgd
skoro to prywatna inicjatywa to niech robi co chce, nam nic do tego. ale głupie polaczki zaraz muszą wpierdolić wszędzie swój nos bo jak ktoś ma kasę to tym nierobom też się niby należy :o

Gość gdyby taki pomnik postawił
sobie w ogródku mój świecki sąsiad uznałabym to za tak samo dziwaczne i tak samo raczej by wzbudził mój uśmiech politowania niż oburzenie. Nie jest to pierwszy ani ostatni pomnik szpecący Polskę i nie mam na myśli tylko pomników kościelnych. Po prawdzie to bardziej niż Jezus w Świebodzinie przeszkadza mi pomnik smoleński pod pałacem prezydenckim. Może mówiłabym inaczej, gdybym mieszkała w okolicy, nie wiem. Bardziej niż pomnik martwi mnie to powierzenie gminy patronatowi Chrystusa Króla. Czy z tego już czasem nie wynikają jakieś profity dla kościoła z pieniędzy wszystkich podatników? Czy nie wiąże się to z jakimiś długoterminowymi zobowiązaniami dla mieszkańców tej miejscowości?

Gość osttni
Bida wam uczeni w Piśmie i faryzeusze obłudnicy, bo zamykacie królestwo niebieskie przed ludźmi. Wy sami nie wchodzicie i nie pozwalacie wejść tym, którzy do niego idą.

Gość hudatyka
u nas w mieście postawili wieeelki krzyż przy rondzie, przy tym ani to ladne ani zgrabne i nic nie symbolizuje...

Gość Pałac Kultury i Nauki zwany
Pekinem w Warszawie, jest gównem pozostawionym, przez komunistów, Jezusik, będzie gównem pozostawionym przez katoli ze stolicą w Watykanie.

Gość ty wyżej
jezusik to twój stary trochę szacunku szczylu do Jezusa :O

Gość vnm
hehe ciekawe ile na ten pomnik dorzucił ksiadz :D:D

ty wyżej, poyebańcu, oślepłeś fiucie obesrany, Jezusik napisane jest z dużej litery, a to może twój stary, to jezusik, odstawisz tabletki prezesa, to będziesz widział. ślepaku.

Gość bez siana w glowie
Za pieniądze parafian?! Policzce ile kasy musieli by dać parafianie (na łebka) by to coś powstało. I już będziecie wiedzieć, że za pieniądze parafian tego nie zrobiono.

Gość dunajecccka
Temat zgłaszam do usunięcia z powodu obrażania uczuć religijnych!!!!

mi sie nie podoba pomysl. Nie mam nic do kasy, bo kto chcial to dal, ja tam sie nie dokladalam wiec wisi mi to. Jednak sam pomysl budowania pomnika jezusa jest dla mnie plagiatem, bo Brazylia juz takowy ma. A oni buduja bo chca by byl lepszy i wiekszy:O Widzialam zdjecia, tandeta jak dla mnie, szczegolnie ta zlota korona glowie:O Mogli sobie juz wielka Maryje wybudowac, przynajmniej bylby to jakis ich pomysl a nie zwykle malpowanie

Gość vnm
za pieniądze parafian to by ten pomnik powstał za 200 lat

Gość prawnuk,,
Popieram jak najbardziej budowe pomnika Jezusa.Co do twojego okreslenia obe;lzywego dla nas -woerzacych to ja bym uscislil to jako polpalantoland.Mysle tu o takich jak ty.

łepatyna z koroną poraniła pracownika i w roku 2011, podczas pierwszej wiosennej burzy, piorun trzaśnie i zleci na łeb temu durnemu proboszczowi i mu jaja urwie.

prawnuk, zmień dilera, koniecznie.

Gość prawnuk,,
Zal mi takich ludzi jak ta dziewczyna:::: "singri".naprawde.Biedna jestes. Co wam do tego gdy sie woz przewraca?wasz woz?ZADNA i zaden nie dali ANI POL GROSZA.Ale tacy wlasnie KRZYCZA NA CALY SWIAT JAKA TO WIELKA KRZYWDA IM SIE DZIEJE.TAK !!! POMNIK POWSTAJE ZA PIENIADZE OFIARODAWCOW.!!!!

Gość prawnuk,,
Poza tym jak pomnik Jezusa moze byc jakims plagiatem.Jezus jest naszym Panem a Pana mamy JEDNEGO wiec jaki plagiat.?