Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z okolicy świebodzina

Co myślicie o budowie gigantycznego pomnika Jezusa w Świebodzinie?

Polecane posty

Gość Pałac Kultury i Nauki zwany
zmień dilera, bo ten ci do tajfuna gówno szczurze dodaje, a plagiatem jest Jezusika w Rio, poyebańcu

Gość czy jak wasz sąsiad
buduje altankę na działce to też mu się wpierdalacie z butami i wszystkich pytacie co o tym sądzą? czy wtedy też się wpierdalacie za ile i skąd ma na to pieniądza? to jest prywatna inicjatywa lokalnego proboszcza więc spierdalajcie

Gość bez siana w glowie
Prywatna inicjatywa a ziemię dostał od miasta. Dodam, że ziemia w tym miejscu kosztuje sporo.

powracając do pytania, myślę, że z daleka, będzie widać gdzie mieszkają głupcy i poyebańcy, którym kiecun tak zamieszał we łbach, że zdurnieli na amen.

Gość tylko tyle mam na ten temat
Gołębie będą miały na co srać a można było zrobić coś pożytecznego - ale po co - przecież nie było by tak widoczne żal

Gość ano siedziala siedziala
jedno słowo- żal.pl :)

a tu mozna myśleć, na pewno proboszcz tej parafii ma 155 cm wzrostu , jak prezes i cierpi tak jak on na gigantomanie, podobnie jak właściciele bazyliki w Licheniu. Gigantomania w wydaniu podręcznikowym.

jak dla mnie to glupota straszna,kosciol tak bardzo mowi o tym,zeby biednym pomagac,a marnuje tyle pieniedzy,na co to komu,czy moja wiara bedzie lepsza i mocniejsza dzieki temu pomnikowi? NIE

Gość stary wyga
Ten pomnik sluzy promocji Swiebodzina a czy Jezus by sobie tego zyczyl to watpie ale stawiajmy pomniki jestem katolikiem wierzacym ale uwazam ze nie na tym polega milosc do Boga ja do rozmowy z nim uzywam modlitwy i do okazywania mu czci tez w kosciele jak i w domu i to jest nie tylko moje zdanie ale takze innych ludzi wierzacych -------zadajmy sobie pytanie czy takie dzialania nie skieruja sie kiedys przeciwko nam!!!!!Osobiscie dla mnie jest to kolejne bicie rekordu jak to Brazylia ma ale my mamy wiekszy!!!!!!!!!!!

Gość prawnuk,,
"Pałac Kultury i Nauki zwany"-ja sobie zdaje sprawe z tego ze taki prymityw jak ty nie rozumie tego ze JEDYNY BOG-Jego figura nie moze byc plagiatem.To wlasnie dlatego jestes takim ignorantem.By nie powiedziec doslownie......

Gość aksklsoo
>>>>Pałac Kultury i Nauki zwany>>>>koles.Ty po prostu glupi jestes.Tyle w temacie.

bałwochwalstwo! oczywiście o tak! bałwany to grzech!

Gość aksklsoo
>>>>Master111 Dziwi mnie że to nie pomnik Ojca Dyrektora albo Lecha Kaczyńskiego."Albo jednego z kretynow.na przyklad-twoj.

może wy wszyscy jesteście zbyt głupi, żeby zrozumieć co napisałem......katole, tępi uczniowie Rydzyka

ty poyebańcu aksklsoo, przyczytałeś co napisałem, ćwoku, wejdź w dupę proboszczowi....

Gość a ja się zastanawiam
czy naprawdę ta gmina nie ma nic innego do roboty i żadnych innych problemów :O ludziom odbija od tej wolności...

Gość jenk
W Rio pomnik patronuje miastu a w Swiebodzinie polu buraków.wyglądem przypomina Mieszka I i ta korona ....A wiecie ,że ksiądz nie prowadzi żadnej księgowości z budowy? Poczytajcie na forum Gazety Lubuskiej -tam też opinie mieszkańcow..Teraz mohery będą modlić się do tej kupy betonu.A co na to świeccy mieszkańcy gminy Świebodzin ? Proboszcz mówi ,że jak 10 lat temu powierzył miasto Chrystusowi to omijają je wszystkie klęski np .powodzie .Informuję ,że w Świebodzinie i okolicy nie ma żadnej rzeki :-)

Gość Fiutek876
A po co wam pomniki! W Swiebodzynie są straszne korki drogowe. Najpierw rozwiązście problemy drogowe. Ten pomnik i tak nikogo nie nawróci. Chamstwo, oszustwo, kradzież, włamania, niesłowność, pijaństwo, zazdrość, pozostaną w sercach polaków, a ten pomnik ani jednego nie nawróci. Bałwochwólstwo, pomniki belki w formie krzyża, to Polska Choroba!

Gość Fiutek876
To nadużywanie Chrystusa do celów reklamowych, a nie o podniesienie moralności i etyki!

Gość marta w rozjazdach
Byłam miesiąc temu koło Świebodzina w Rzeczycy w Hotelu Pan Tadeusz (swoją drogą super klimatyczny hotel) i już byla tam jacyś goście (chyba nauczyciele na wycieczce) rozmawiający o organizowaniu szkolnych wycieczek. Uważam, że ten pomnik to ludzka obłuda i głupota, ale jest w końcu najwiekszy na świecie i możę przyniesie jakieś korzyści ekonomiczne.

Gość hophophooop
ponmiki, koscioly, ulepszanie kosciolow, radiostacje, samochody - NIE SA PLACONE Z TACY PARAFIAN!!!! ja jestem niewierzaca ale place podatki, moje pieniadze ida na utrzymanie ksiezy, zakonnic, oplacam im NFZ, ZUS, KOSCIOL NIE PLACI ANI ZLOTOWKI PANSTWU!!!! wiec nie pierrdol mi, ze to ich PRYWATNA inicjatywa!!! jak beda sobie z kieszeni parafian oplacac skladki zdrowotne, emerytury, modernizowac domki, kupowac samochody, oplacac media w tym satelity, i inne pierrdoloety to jest 3 razy zastanowia czy maja az tyle parafianskich pieniedzy na pudowanie prywatnych pomnikow :O jestes wierzacy? ok utrzymuj swojego ksiezulka i jego dzifki, oplacaj mu wszytsko a nie rzucaj sie jak goowno w betoniarce teraz kiedy czarny wieprz zyje za kase innych, jaknajbardziej tych, ktorzy nie chca miec nic z ta zlodziejksa, zaklamana instytucja wspolnego :)

Gość zgycgrtf
A ja pracuje w swiebodzinie i troszke wiem o kulisach budowy figury i większość z was nie ma racji, no ale Polak musi narzekac, bo taka jego mentalnośc. I żeby była jasność, nie jestem ani za ani przeciw pomnikowi, nie dałam złotówki na jego budowę, wiec nie wypowiadam sie o jego słuszności.

Gość zgycgrtf
a bardziej wkurza mnie, że tyle pieniedzy z mojej wypłaty oddaje na składki chorobowe, zusy i inne gów..a, a jak przyjdzie choroba, to i tak za wszystko musze znów płacić.

Gość prawnuk,,
>>>>hophophooop>>>po pierwsze-kobieto-nie klam.Wszystko to jest FUNDOWANE z DOBROWOLNYCH OFIAR WIERZACYCH.Po drugie-ty nie placisz zadnych "podatkow na Kosciol"-natomiast i ja i wszyscy inni wierzacy PLACA PODATEK ROWNIEZ ZA CIEBIE !!! Tak nam zalatwili twoi koledzy-komuchy ze nawet placilismy i NADAL PLACIMY-bo ak KOSCIOL PLACI-TO placa tacy jak ja i 98% WIERzACYCH-tych ktorzy chodza do Kosciola -takze za niewierzacych. Zawsze tak jest ze najwiecej krzyku podnosza wlasnie tacy jak ty-niewierzacy,ktorzy ani zlotowki nie dali na jakis cel ale maja za to wieeele do powiedzenia jak to sa krzywdzeni !!!!

Gość hophophooop
jezeli prowokujesz to widac, ze masz odpowiednim poziom IQ, czyli gdzies tak w okolicy 50 :O jezeli wierzysz w to co napisales to twoj poziom IQ oscyluje gdzies tak w granicach 50 :O a teraz spierrdalaj do skzoly moze sie czegos o zyciu nauczysz i zdobedziesz sie na inteligentniejsze prowokacje :O

Gość jasne ani złotówki nie daje
niewierzący :D weź mnie nie rozśmieszaj, płacimy wszyscy, a wierni to co najwyżej na fundamenty do tego pomnika dali. Dobrowolnie, też coś. Oczywiście grunt parafia też wykupiła uczciwie po rynkowych cenach, a nie wydarła nieszczęsnemu rolnikowi pole z ziemniakami.