Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feminadaza

Wzory mężczyzny i męskości

Polecane posty

powyżej też masz fajne pomysły:) i nie wczuwaj się za bardzo w tą prezentację - pomyśl nad pytaniami jakie możesz dostac o "swoich" bohaterach! Ja pisałam o kobietach zbuntowanych. Sto lat temu:)

no to już ci chyba tyle starczy tych przykładów. Zresztą jak chodzisz do liceum, to jesteś na bieżąco i nie powinnaś mieć chyba z tym wielkich problemów.

Gość feminadaza
Jacek123: ciekawi mnie czemu akurat takie 18-19 lat ci się podobają, w życiu nie zrozumiem facetów :) Oglądałam wojnę polsko-ruską i za bardzo mi się nie podobała. Sagi o ludziach lodu nie czytałam, możesz opisać krótko tego bohatera? :)

Gość feminadaza
Jestem na bieżąco ale w lekturach a wolałabym coś spoza listy lektur :)

Gość a mi szkoda
Martin Eden z powieści Jacka Londona; Don Juan de Marco z tej filmowej wersji, w której gra go Johnny Depp; jeszcze jakieś czarne charaktery by się przydały :)

Gość asddsaazs
Ja tam po "Lalce" zakochałam się w Wokulskim...

Gość feminadaza
W tym roku był taki temat o kobiecych intrygach, też się zastanawiałam czy go wziąć :) nad pytaniami też muszę pomyśleć bo teraz zmienili punktację i jeśli bym wygłosiła samą prezentację i nie odpowiedziała na pytania to obleję.

Gość feminadaza
No przecież ty stary też nie jesteś :) co oo?

ja nie, ale wiele dziewczyn w moim wieku jest już jakaś taka... nie wiem... zrzędliwa... nie wiem, jak to określić. Ale niektóre i w moim wieku mi pasują, więc nie jest źle.

Gość feminadaza
No to dobrze, gorzej jak by ci się żadna w twoim wieku nie podabała :) i wiem o co ci chodzi z tą zrzędliwością, po prostu niektóre kobiety zatracają gdzieś swoje piękno, w tym całym zabieganiu zapominają o nim. Jestem świeżo po wspaniałej książce o kobietach więc czytałam o tym :)

Gość lfjldsjfdlsjflsfjaslkfjalf
możesz powiedzieć coś o Lordzie Jimie, Makbecie, Otello w zasadzie w każdej lekturze coś znajdziesz i nie muszą to być główne postacie. W samej lalce będziesz miała najmniej 6.