Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość West proszę o kontakt

ODDAM pieska za symboliczną opłatą

Polecane posty

Gość no.nie
rozumiecie co to znaczy odpowiedzialność? rozumiecie w czym tkwi problem, czy sie tylko przekrzykujecie? otóż wyjaśniam i prościej nie umiem: jak jestem w wieku reprodukcyjnym to nie biorę psa, bo niech Wam będzie statystyki mówią, ze co "trzecie dziecko to alergik", i może mi sie właśnie trafi. a dziwnym trafem, nagle wszyscy sobie uświadamiają, ze pies nie żyje trzech lat tylko kilkanaście! o co za niespodzianka! :o

Gość elo melo cipki
Ja jebie, co za idiotka 😭

"ale te obrończynie zwierząt to WULGARNE KURVY życze wam żeby zbok was zgwałcił w ciemnej bramie.." O gwałcie nie nie wiem, ale samochód im spalili ludzie na wsi jak się wybrały na interwencje. Rzeczywiście czasem przesadzają stawiając psa ponad człowieka.

Gość elo melo cipki
Jak się okaże że pies nie toleruje dziecka, to pewnie nie będzie miała nic przeciwko żeby dzieciaka oddać :O

Gość zszokowana przyszla mamcia
w czym pies jest gorszy od dziecka?! co to w ogole za pytanie?! sama mam psa i jestem w ciazy. jesli dziecko bedzie alergikiem albo bede musiala wybrac miedzy dzieckiem a psem to sie nawet sekunde zastanawiac nie bede. dziecko to czlowiek. pies to zwierze. co to w ogole za myslenie?!

Gość majcie oczy na tabliczkach
Angells nie widzisz różnicy między dzieckiem a zwierzęciem? to znaczy że swoje dziecko będziesz karmic suchą karmą, chodzic z nim na smyczy i uczyc aportowac kijki? :O

Gość no.nie
zszokowana --> myślenie w danej sytuacji dobre, tylko do cholery, czemu Wy tych wyborów nie dokonujecie wcześniej?

"dziecko to czlowiek. pies to zwierze. co to w ogole za myslenie?!" Chyba mało jeszcze czytasz, że dziwi Cię ich rozumowanie ;) Ostatnio to jest plaga w internecie. Wszelkiego rodzaju fundacje / firmy zbijają kase a młode naiwne dziewczynki wykonują za nich czarną robote. Zobacz jaki to jest biznes począwszy od majteczek na cieczke przez ubranka do legowisk i najdroższej karmy. W ich interesie jest, żeby ludzie traktowali psa jak dziecko i sadzali na różowej kanapie.

Gość do reala chodza tylko dzifki
100% racji, Rosalinda 🖐️

Gość akskdkff
a skad wymyslilyscie te 200zl, moze symboliczna oplata to akurat 1 zl??!!! autorko, czemu chcesz oddac takiego slicznego psiaka???

a w ogole co za głupia dyskusja. ktoś chce oddac czy tam sprzedac psa to jeżeli nie chcecie go kupic to proponuje stulic gęby i nie pisac skoro temat was nie dotyczy.

Gość akskdkff
swoja droga teZ kiedys chcialam oddac psa, pisalam tu na kafe i mnie zjechali.... na szczescie poradzialam sobie i psiak jest nadal ze mna , jest ciezko ale coz...

200 zł to jest cena podana w ogłoszeniu (patrz link)

Gość no.nie
ROSALINDA nie popadajmy w skrajności.. ja kocham psy, ale pies to faktycznie zwierzę. nie traktuję go jak człowieka, ale wiem, że wraz z jego pojawieniem się w domu wzięłam na siebie odpowiedzialność. już go nie ma i chociaż bardzo bardzo bym chciała nie wezmę póki co kolejnego, bo mam 25 lat i pewnie za jakieś 5 musiałabym stanąć przed wyborem pies czy dziecko, a tego nie chcę i chociaż mam taką "zachciankę" i chętnie widziałabym psa w moim domu, to przecież nie będę ryzykować jego całego życia dla np. moich 5 lat przyjemności.

Gość mmm p w
a zabic za sam wyglond

Gość akskdkff
no juz widze, faktycznie przesada, rozumiem oddac za darmo, bo cos tam... ale jeszcze na tym zarobic to przesada, ja chcialam oddac za darmo rasowego psa kupionego za 1000zl, bo nie chodzilo mi o to zeby zarobic

Gość mmm p w
polać benzyną i podpalić bedzie fajnie

"rozumiem oddac za darmo, bo cos tam... ale jeszcze na tym zarobic to przesada" Po pierwsze mało kto ogląda psy za 1zł, bo najczęściej są to ogłoszenia fundacji. Po drugie ludzie mogą myśleć, że jest chory albo coś z nim nie tak. Pomijając fakt, że zgłoszą się hodowcy poszukujący reproduktora bądź suki do rozrodu za free.

Gdyby moje dziecko się urodziło alergikiem to napewno nie myslalabym od razu, zeby go sprzedac w dodatku za 200zł:/ Zrobiłabym dla niego miejsce, w ktorym dziecko by w ogole nie przebywalo, a z tego co mi wiadomo to ten pies ma włosy a nie sierśc, no ale jesli i na włosy bedzie uczulone to matka sama bedzie musiała się oddac :D

Gość akskdkff
Angells, ale sa tez inne przyczyny dlaczego ludzie oddaja psy, nie tylko alergia, u mnie np byla inna przyczyna,ale w miare z nia sobie poradzialam

Gość mmm p w
zabic tego psa ja moge wziasć aby się nad nim poznęcac bo to lubie