Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wam sie podoba

imie Pola nie Apolonia tylko Pola

Polecane posty

Gość jak wam sie podoba

???????????

Gość jak wam sie podoba
ok

Gość jak wam sie podoba
np jest aktorka Pola Raksa :D

Moja kumpela ma tak na imię. Ciekawe jest, ale myślę,że za kilka lat będzie się roiło od dziewczyn o takim imieniu.

Gość yoox
bardzo ładne , jak miałam 10 lat to chodziłam na zajęcia do pracowni plastycznej , zajęcia prowadziła pani Pola.....wtedy ( 30 lat temu ) to imię wydawał mi się takie oryginalne

Gość jak wam sie podoba
jestem w 8 miesiacu i dziewczynka i mysle nad tym imieniem od miesiaca ;) ale teraz chyba duzo nie ma dziewczynek o imieniu Pola :D

Gość yoox
są , moja przyjaciółka ma córkę o tym imieniu (10 lat ) u córki w klasie też jest dziewczyna Pola ( 16 lat)

Gość pierwszy wpadł na to
Tomasz Lis, który nazwał tak córeczkę i odtąd pojawiła się moda na Pole. Co do imienia Pola to nie wiem czy w ogóle jest w kalendarzu? Kiedy będą jej imieniny? Ale w ogóle to nie widzę przeciwwskazań, jeśli Ci się podoba. Nie jest to takie ostatnie imię.

Gość i got it off so why ge
paola?? czy od paula?

Gość jak wam sie podoba
akurat nie interesuje sie celebritami polskimi ale jakos tak ostatnio czytalam o Poli Raksie i tak mi sie to imie spodobalo ale Pola nie Apolonia

Gość jak wam sie podoba
Pola to nie od paoli czy pauliny tylko jest skrotem od Apolonia ale rowniez jest juz uzywane jako odrebne imie ;)

Gość jak wam sie podoba
mojego ojca babcia wlasnie sie nazywala Apolonia mowili na nia zawsze Pola bo to skrot ostatnio czytalam o Raksie i tak jakos .... spodobalo mi sie to imie ;) moja prababcia zyla 102 lata ;)

Gość pierwszy wpadł na to
Właśnie doczytałam na Wikipedii że ma imieniny 9 lutego. Spoko, o co Ty pytasz? Skoro Ci się podoba to nazwij tak córkę, myślę, że życia jej akurat tym imieniem nie złamiesz. A mi się średnio podoba, głównie dlatego, że jest już "oklepane", nawet czytając imionowe topiki na kafe spotkałam ten pomysł co najmniej kilka razy. Trochę jak Julka i Hania, a po jakichś dwóch latac Lena czy Maja - najpierw genialny pomysł, a potem się okazuje że wszyscy wpadli na to na raz :)

Gość jak wam sie podoba
no tak ja wiem ze moze byc oklepane mieszkam na warmi i jakos sie tu nie spotkalam z tym imieniem ;) no ale teraz kazde imie jest zagrozone tym ze bedzie wiecej dziewczynek czy chlopczykow o tym samym imieniu zreszta w mojej klasie kiedys tez byly 2 beaty 2 wioletty ,itp :)

Gość yoox
mam wrażenie że teraz przyjdzie moda na niemieckie i skandynawskie imiona mine się strasznie podoba imię Gerda ale niestety w pl kojarzy się z drzwiami

Pola ładne imię i nie jest aż takie popularne - było na 46 miejscu w ubiegłym roku czyli 848 nadań + trzeba tez doliczyć trochę dziewczynek o pełnej formie imienia Apolonia.. dla porównania imię Julia nadano 14 761 razy.

Gość jak wam sie podoba
o to tak czesto nie jest nadawane zreszta coreczka bedzie Pola ;) po praprababci :D

Gość yoox
gdzie są takie statystyki...?

Gość yoox
moja córka ma drugie imię po babci ( Kaja Anastazja )

mi się podoba. Ale jeszcze bardziej wolę Matylda- to była moja pierwsza miłość i nigdy jej nie zapomnę

Gość jak wam sie podoba
o prosze nawet mezczyznie sie podoba ;) no tak bedzie w rodzinie Polusia :)

Gość a dzieciaki będą wołac
Polka - aż się prosi dodać "Matka" :)

Gość jak wam sie podoba
wlasnie a gdzie znalezsc te statystki ?

a co, że jestem chłopakiem to nie może mi się podobać? Rozważ jeszcze imię Matylda, co o nim myślisz?

Gość jak wam sie podoba
no fakt jest pola na 46 miejscu i nadawane bylo 889 razy wiec duzo to nie jest ;)

Gość jak wam sie podoba
jacek123 a co, że jestem chłopakiem to nie może mi się podobać? Rozważ jeszcze imię Matylda, co o nim myślisz? Chodzilo mi o to ze nawet plec przeciwna sie wpisala i uznala za ladne to imie ;) Matylda - raczej nie :)

Gość a dzieciaki będą wołac Polka
czemu mają być bez kultury? Przecież to normalne że między kolegami z podwórka używa się mniej pieszczotliwej formy imienia: Anka, Olka, Ewka, Kaśka, no i Polka. To chyba nie jest bardzo niekulturalne.