Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wam sie podoba

imie Pola nie Apolonia tylko Pola

Polecane posty

Gość jak wam sie podoba
no to bedzie Polka :D

nie podoba Ci się Matylda. No przestań, to moja pierwsza miłość. Nigdy nie zapomnę jej spojrzenia, gdy na mnie patrzyła, choć między nami poza tym do niczego nie doszło.

Gość jak wam sie podoba
poczekaj jak ty doczekasz sie dziecka wtedy dasz na imie Matylda :):D

Gość jak wam sie podoba
teraz sobie tak mysle czy nadac skort Pola czy Apolonia i wolac Pola :( ehhhh

Gość ja bym doradziła Apolonia
z dwóch powodów: 1 - piękny źródłosłów, imię pochodzące od greckiego boga Apolla, opiekuna muz i sztuki (z całym szacunkiem, ale to jednak większy majestat niż jakaś tam Pola Raksa). 2 - Apolonia-Pola już daje dziecku dwie możliwości, a pewnie da się utworzyć i inne. Ponieważ nie wiesz, co będzie się podobało Twojej córeczce, a jak znam życie to przynajmniej raz usłyszysz, że wolałaby inne imię, daj jej przynajmniej jakąś możliwość operowania tym imieniem, które nosi. Jestem za imionami, z których można utworzyć kilka różnych wariantów, wtedy dziecko będzie mogło wybrać, które najbardziej lubi. Pola nie daje dużo pola (niechcąco :) ) do popisu. Tylko Pola i ta Polka. A jak nie będzie się jej podobało to co? Nie może prosić, żeby mówić do niej Apolonia, Lonka czy jak tam sobie wymyśli. W ogóle Pola można też mówić na Poliksenę. Myślałaś o tym?

Gość jak wam sie podoba
tak ja wiem o tym zreszta kazda Pola czy moja prababcia czy Raksa Negri itp nazywaja sie Apolonia tylko jakos tak Apolonia ... hmmm Apolonia-Pola bardziej mi sie podoba i sama teraz nie wiem :(

Gość jak wam sie podoba
ale Pola bardziej pasuje do nazwiska anizeli Apolonia :( no i teraz znowu bede myslec myslec i myslec..... :D

A np. Apoloniusz Tajner to chyba pasuje. Co do Matyldy, to jak miałbym nadać swojemu dziecku takie imię? Co bym powiedział żonie? Że chcę, aby nasza córka przypominała mi o mojej pierwszej miłości?

Gość jak wam sie podoba
no wlasnie jacek :) Apolonia W.... nie pasuje bardziej Pola W

Gość gość
Anka, Kaśka, Polka... to nie są formy pieszczotliwe! :/ pieszczotliwie i zdrobniale jest Anusia, Aneczka, Kasiunia, Polusia itd.

Gość gość
co sie doczepilas mojego imienia Pola,ja je wrzucilam na forum vor kurzem!!!

Gość gość
Mieliśmy psinkę, nazywała się Pola.

Gość gość
jestem w****iona !!!!!!!!!!!!!!!!!!! od malego podobala mi sie Wiktoria pisane Victoria naprawde mialam z 13 lat kiedy postanowilam,ze tak bedzie miala na imie moja corka ,ale k***a sie posypalo no pelno jak mrowek,potem Pola piekne imie itd i teraz sie zaczyna kolejna fala jak nicole i jessici jezus i mam jeszcze jedno Laura ,ale k***a tez je rozkradna:(

Gość gość
A ja mam na trzecie Paula,dlatego,że sama chciałabym sie tak nazywać i tak nazwę córkę. Nie Pola,nie Paulina (po babci),właśnie Paula. I nie kopiować mnie małpy :P

Gość gość
A w ogole ostatnio masakra z tymi imionami.W kazdym przedszkolu 4 Zosie,5 Hani,10 Wiktorii,15 Weronik,100 Hanii,Len.Antosiek,Michałów,Dominików

Gość Pola Laksa
:classic_cool:

Gość gość
piekne imie sama chce dac corce tak Pola/ Polcia slodkie :) cudowne

Gość gość
a syn Kubus albo Pawelek

Gość gość
Pola--baaaardzo ładne imię, ja żałuję , że nie dałam mojej tak na imiea dałam OLa. Pewnie podoba mi sie bardzo bo widziałam taka sliczna mała dziewczynke co miała tak na imię, po prostu cudowna była.

Gość gość
jestem w ciazy i takze mysle o imieniu Pola , tylko jak mowic do takiego noworodak POLCIA?POLKA?

Gość gość
policja i Półka też dobrze

Gość gość
Pola to śliczne imię ale ja jednak wolę Polę jako zdrobnienie od Apolonii. Bo Pola jako pełne imię to trochę tak jakby ktoś wziął dla dziecka imię Basia a nie Barbara i mówił że Basia to pełna forma. Dlatego ja jestem za Apolonią (przecież i tak na Apolonię woła sie Pola)

Gość gość
Polka to debilne zdrobnienie. To dla synka Szwab albo Ruski :D