Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chomiczyna 999

bordelineowa porozmawiajmy o szczurku :)

Polecane posty

Gość Chomiczyna 999

masz go jeszcze/?? to chlopiec czy dziewczynka??

Gość .NATALA..............
PISAŁA NA UCZUCIOWYM WCZORAJ,ŻE ZDECHŁ.

Gość Chomiczyna 999
i jak tam? długo go masz?? oswoił się ??

No przecież pisałaś,że zdechł i pochowałas go w doniczce w której rośnie dracena.Szkoda Marcela.Współczuję.

Gość Chomiczyna 999
pozdrawiam go serdecznie ;* widziałam na tym filmiku dla Katy Perry , sama mam myszoskoczki , ale one mnie chyba nie lubią, a słyszałam że szczurki kochają swoich właścicieli

Mam go rok! :D Oswoił się bardzo, z początku był bardzo przestraszony... Teraz jest odważny, gryzie moje psy, jeżeli zbliżą się do jego klatki za nadto. :D Siedzi ze mną na biurku, zawsze śpi obok głośnika, ale teraz węszy, bo mój lizak ma słodki zapach! :D Panowie szczury oswajają się bardzo wolno, panie dość szybko. ;) Szczury nie są nawet agresywne, są bardzo inteligentne, więc bez przyczyny nie atakują. :D Myszoskoczka kiedyś chciałam mieć, ale uznałam, że są zbyt głupiutkie i się nie oswoją. ;) Im inteligentniejsze zwierze, tym bardziej zbliża się do właściciela!

Nie jest samotny, bo poświęcam mu uwagę. ;) Ale fakt - jeżeli ktoś kupuje np. małemu dziecku szczurka, to wiadomo - dzieciak się znudzi i po jakimś czasie zwierzątko będzie siedziało same jak palec. W takim wypadku lepiej kupić dwie samiczki (bo dwa samce mogą się ostro kłócić, a parka... hm... szybko się rozmnoży delikatnie mówiąc). Jeżeli jednak będzie się przy tym szczurku przez większość czasu, będzie się go głaskać, obserwować, czasem bawić z nim to będzie szczęśliwy i nie potrzebne mu do towarzystwa inne szczurki. :)

Gość bordelineowa...?
jesteś chora?

Dlaczego jest chora???? Kocha dziewczyna zwierzęta _____tytle

a jeszcze sie musze zapytac, w jakim kolorze jest Twoj marcel? mi najbardziej podobaja sie takie jasnoszare szczurki. to prawda ze jedza niemal wszystko? co ma ciekawego w klatce? sorki ze tak truje, ale jestem ciekawa i chcialabym sie dowiedziec czegos poza tym co wyczytalam w ksiazce

Nie trujesz! :P Mój jest jasnoszary właśnie. ;) Tak jedzą wszystko, chociaż ja go tak rozpieściłam, że wybredny się zrobił cholernie! Jak mu połozę przed pyszczkiem jabłko i czekoladę to jabłko wywali sobie jak najdalej, a porwie czekoladę! Potem już nawet na to jabłko nie spojrzy. Ale kiedy dostanie same jabłko, to zje. Uwielbia kraść żarcie, także trzeba uważać. :D Większość gryzie kable i wszystko, co wpadnie im pod zęby, ale Marcel łatwo się tego oduczył. Pogryzł, nie smakowało, to zostawił. :D Klatkę ma dużą, bo po tchórzofretce. Ma w niej 3 piętra, drążek i drabinkę, także może sobie biegać, bo zabawki typu kulki, czy kołowrotek to raczej szczurków nie interesują. Są bardzo czyste. Ma miejsce na toaletę (na biurku nic nie zrobi, a jak już to trochę posika papier, który ma tu po to położony), jedzenie, picie, spanie i drzemki. :) Większość szczurów źle reaguje na trotowe pasożyty, dlatego Marcel ma klatkę usłaną granulatem i mnóstwem siana, bez trocin. Niestety podczas mojego pobytu w szpitalu moja mama sprzątając mu wsypała trociny do klatki... Jest cały w strupach. W sianie zresztą też czasem znajdą się te insekty, dlatego kąpię go raz w tygodniu. :) Natala - dzięki za wstawienie się za mną. :D

Gość bordelineowa...?
chodziło o ten szpital :(

Gość heyyy tam w doleee
borderlinowa -----> czy ty masz zeza?

Gość Chomiczyna 999
jeszze masz psy ? :D to ile tych zwierzaków i co na to rodzice? :D czemu myszoskoczki są glupiutkie :( a chomik? miałam dżungarskiego, on mnie chyba kochał... całował mnie , wchodził do ręki...podawał łapeczkę, lubił się miziać i uśmiechal tak słodko :(

Gość Chomiczyna 999
co za zadrosna kuna tak mówi 😠 borderlineowa nie ma zeza i jest bardzo ładna ;)

Jej, dziękuję za komplement i pozdrowienia dla Marcelka, już przekazuję! :D W szpitalu leżałam na ostre odmiedniczkowe zapalenie nerek, ale już jest ok. :) Nie, nie mam zeza... :O Tsa, mam borderline.... Myszoskoczki mają inteligencję przeciętnego gryzonia, a trudno o to, żeby była ona jakaś wysoka. :P Mam 4 psy, ale to dlatego, bo ojczym jest myśliwym i to są myśliwskie pieski. ;) Rodzice hm... Psy to w 100% ich sprawka, ale Marcela musiałam ukrywać przed nimi z jakiś miesiąc... Potem przypadkowo się dowiedzieli... Niezłe mieli miny, ale przecież nie wyrzucą mi z domu zwierzaka... A ojczym to nawet sam zbudował piętra, drabinkę i drążek w klatce mojego pupila. :D Chomisie są słodkie, miałam ich już kilka. Na początku gryzły jak opętane, ale z czasem się oswajały. Raz nawet rozmnożyłam i urodziło mi się 9 malutkich chomiczków. :D Chomiki są bardzo strachliwe, ale kiedy czują się pewnie to bardzo przyjazne z nich zwierzątka. :) Głupiutkie, ale przyjazne!

nie widze zadnego zeza:) chomika tez mialam, byl sliczny, mial megadluga ruda siersc. ale musze przyznac ze nie udalo mi sie nawiazac z nim takiej prawdziwej wiezi, pewnie dlatego ze dniami spal, a wieczorami byl tak ruchliwy ze nie dalo sie go trzymac na rekach, mialam wrazenie ze ten chomik ciagle widzi przed oczami jakis cel i do niego pedzi i nie widzi nic poza tym

Fakt, chomiczki są baaaaaaaaaaardzo ruchliwe. :D To utrudnia nawiązanie z nimi jakiegoś emocjonalnego kontaktu, bo one wcale do tego nie dążą, nie potrzebują bliskości innych stworzonek, są bardzo ciekawskie i chyba cierpią na swoistego rodzaju ADHD. :D