Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nie jest tak jak myslisz

irytuja mnie Polacy z UK, ktorzy wielce przestrzegaja przed przyjazdami do UK

Polecane posty

ooo, to super. czyli niedlugo tam bylas...udalo Ci sie zarobic na te studia troche? a nie myslalas zeby tam troche postudiowac?

wiesz,ja poprostu nie chcialabym tak zyc, jesli chodzi o studia to w miare latwo sie dostac,gorzej sie utrzymac,mimo wszystko wciaz jezyk,a poza tym kasa,ciezko byloby mi pogodzic nauke z praca,a nie chcialabym czerpac pieniedzy od mamy,o ojcu juz nie wspominajac

a jak zylas? mialas chociaz wlasny pokoj?

ja zylam w bardzo dobrych warunkach,osobne mieszkanie w samym centrum,moi pracodawcy byli lekarzami,a ja bylam babysitter,do tego wyzywienie zapewnione,tylko kasa mala,ale nie musialam nic wydawac,wszystko mialam zapewnione,jak na moja 1 prace oplacalo sie

Gość daj spokoj
pijana a ile ci placici na tydzien?

na tydzien???????? mi placili 85f. na tydzien.

Gość daj spokoj
to calkiem ok. chcoiaz wiadomo na meisiac to jakies powiedzmy 700 f, a zawsze ma sie jakies wlasne wydatki ,wiec w sensie zaoszczedzania to cos tam mozan zaoszczedzic ,ale kokosow to nie ma....ja jestem w londynie i bylam w stanie zaoszczedzic 1000f miesiecznie ,ale poszlam na studia,wiec pracowalam mniej ....

ja wiem,tak wlasnie au-pair zarabiaja,jak przyjechalam do Londynu zamieszkalam u polsko-angielskiej rodziny,to zarabialam 75 funtow,jakos po 3 miesiacach ja zmienilam,na ta wlasnie

o czym wy w ogole mowicie dziewczyny??? te moje 85 f wydaje sie niczym. przyznam ze nie oszczedzilam- wlasne wydatki plus zwiedzanie i nie ma kasy.

pijana, to ile tam bylas?

no dlatego ci pisze,ze ja na czysto tylko mialam,dostawalam na oyster tez,albo mnie podwozili(pracowalam miedzy domem rodzicow i babci) a w sumie moim jedynymi kosztami,to wydatki na telefon,jakies tam jedzenie,troche ubran,nic specjalnego...

troche ponad rok,kolo 13 miesiecy,pomiedzy tymi rodzinami znalazlam sie bez pracy a nie chcialam jeszcze wracac do pl,wynajelam mieszkanie i wtedy jedna z moich wspollokatorek w mieszkaniu byla dziewczyna w moim wieku,w pl nie skonczyla zawodowki,jej jedyna praca bylo sprzatanie u jakiejs babki za 100 funtpw w tyg,pokazala mi jak ludzie tu zyja(historia tego chlopka)itp, po pracy tylko koledzy,hektolitry piwa,wodka,trawka i dobra zabawa w towarzystkie innych polaczkow,jednym slowem polski slums w uk

porażka. :/

wiem,dlatego mam mieszane zdanie na temat polakow w uk,nie powiem,ze nie ma pracowitych,porzadnych ludzi,aczkolwiek sama zobacz,przyjezdza mlody chlopak z biednej rodziny do uk,nie mial pieniedzy na nic,kompletnie,a pozniej doznaje szoku,stac go na wszystko,czytaj,ubranie,papierosy,piwa,nie musi sie o nic,nikogo prosic,po co on ma wracac do pl? bez wyksztalcenia,do powiatow z najwyzszym wskaznikiem bezrobocia? i tak sobie wlasnie tam wegetuja...bo nie wiem,czy da rade nazwac to zyciem

Gość mnie irytują ludzie którzy
naduzywaja słowa "wielce", w dodatku wtedy, kiedy nie pasuje do reszty zdania.

straszne. ale tak czy siak, zakladajac ten temat to zycie ktore opisalas- jego w ogole nie biore pod uwage. To mnie przeraza ale sadze ze jesli ktos jest pracowity, umie chociaz troche jezyk i otwraty na nowe rzeczy- moze sobie poradzic oczywiscie dodajac do tego troche szczescia.

sorry ale gdzie Ci to nie pasuje? skonczyla(e)s polonistyke?