Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iijjkkk

wyrzucic psa, bo urodzi sie dziecko

Polecane posty

Gość jej sumienie , jej sprawa
nie przesadzaj. Na rasowego psa znjdzie się dużo chętnych. Lepiej niech oddadzą niż mają go dręczyć. Bo wątpię, że narodziny dziecka to prawdziwy powód.

Gość też mam psa
"szkoda oddać go do schroniska" - kuźwa - jak o przedmiocie, przecież to członek rodziny,mój pies przynajmniej nim jest w 100%...biedny zwierzak, mam nadzieję, że trafi do dobrych ludzi...

może pies jest agresywny i boją sie że zje dziecko były juz takie przypadki w Polsce w pewnej miejscowości psy wyciągnęły dziecko z wózka i go podjadły matka jak przyszła i zobaczyła to straciła przytomność

Gość różnie bywa w tym zasranym
świecie. Nie każdy ma warunki na psa i dziecko jednocześnie, a niektórzy nie mają ani na jedno ani na drugie, więc lepiej, jeśli oddadzą go w dobre ręce, niż mieliby przywiązać do drzewa w lesie. To samo powiedziałabym o ogłoszeniu: "oddam dziecko do adopcji" - jeśli ktoś ma taką sytuację, to przecież nie jego wina.

Gość nie chce mi sie logować
Skoro nie ma się warunków, by psa wychować to się go po prostu nie bierze. Denerwuje mnie ta nieodpowiedzialność społeczeństwa wobec zwierząt. Takie decyzje należy przedyskutować. Pies to obowiązek na 15-20 lat i trzeba uwzględnić przyjście np. dziecka na świat. Egoizm w czystej postaci.

Gość xyzzz1234
pisalam do tej pani na gg. reprezentuje najnizszy pozniom intelektualny, a ton wypowiedzi jest rynsztokowy.

Gość różnie bywa w tym zasranym
No, ale oni go wzięli 5 lat temu :) Może w międzyczasie stracili dom w powodzi, a teraz siedzą w kawalerce gdzie pies ma tylko godzinkę spaceru na smyczy dziennie? Nie panikuj, to nie kredyt. Przyjaciel, członek rodziny - to wszystko są relacje dobrowolne, jeśli ktoś nie chce opiekować się np. matką to też nie musi.

Gość xyzzz1234
chodzi o brak odpowiedzalnosci za to co sie robi. dziecko marna przyszlosc bedzie miec.

Gość ooonnb
na zdjeciu nie wyglada jakby mieszkali w kawalerce, tylko w domku, a poza tym jakby mieli kiepska sytuacje mieszkanowa to by chyba nie decydowali sie na dziecko.... mieszkam w tych okolicach i tam nie bylo powodzi - glupie tlumaczenie nieodpowiedzialnych ludzi. Czy jak dziecko im sie znudzi czy bedzie im przeszkadzac to tez je oddadza?

Gość tak sobie skomentuje
pewnie kolejny kaprys. tak samo jak dziecko jest kaprysem.