Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniolek159-1992

Czy jestem w Ciąży?

Polecane posty

Gość aniolek159-1992

Witam mam mały problem brałam przez 3 miesiące tabletki antykoncepcyjne przed wakacjami i w lipcu zapomniałam o 2 tabletkach wzięłam na 2 dzień odrazu 2 tabletki potem pojechaliśmy z chłopakiem na wakacje i kochaliśmy się i on skończył we mnie .Boje się że jestem w ciąży kiedy po wakacjach wróciłam do szkoły wszyscy mi gratulowali ciąży każdy gada że strasznie sie zmieniłam przytyłam zrobiłam się inna po buzi i mój brzuch jest taki zaokrąglony naprawdę przerażają mnie te wszystkie opinie nie robiłam testu ale byłam u ginekologa tylko on mi nie powiedział że jestem w ciąży ani ja mu tez nie powiedziałam że to podejrzewam pewnie gdybym powiedziała to by mnie badał pod innym kontem.. okres mam bardzo dziwny najpierw miałam bardzo silny a teraz mam słaby i tylko 4 dni, ostatnio po zjedzeniu pączka dostałam mocnej zgagi a nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam Czy myślicie że ja rzeczywiście mogę być w ciąży?? Dodam jeszcze że zawsze byłam bardzo szczupłą osobą ważyłam 52 kg po wakacjach 57 a teraz już 59 nagle tak szybko przytyłam dlatego wszystkim rzuca się to w oczy

powiem tak naczytalam sie tyle o tabletkach anty ze czuje sie tak ze moglabym z nich pisac mature;) nie bierze sie 2tabletek naraz kiedy sie zapomnie nie robi sie tak nie mozna! nie nadrabia sie jezeli juz sie zapomnialo to wyrzuca sie te tabletke i bierze dalej nigdy nie bierze sie dwoch naraz... Strasznie dziwie sie ze nie zrobilas jeszcze testu??? przytyc moglas wlasnie od tych tabletek czasem jest to efekt uboczny brania tabletek anty.. no ale okres masz? masz! a jest dziwny bo zrobilas usiebie wielka burze hormonow.. a ta zgaga wmowilas sobie

Gość ChocolatePuma
Już sama nie wiem co mam o tym myśleć, może ktoś mi doradzi. Otóż ostatni okres skończył mi się 12 października. 15 października uprawiałam z chłopkiem seks oralny, miał wytrysk, ale sperma nie dostała się w moje okolice intymne, miałam jej troche na rękach ale zaraz szybko je wytarłam i nie dotykałam po tym moich okolic intymnych. 22 października wszedł we mnie bez zabezpieczenia i kochaliśmy się tak ok. 5-6 minut po czym wyszedł ze mnie. Oczywiście nie miał wytrysku. Przed wsadzeniem członka do pochwy sprawdziłam czy nie ma na nim preejakulatu i rzeczywiście go nie było, członek był zupełnie suchy. Poza tym mój partner mówi, że czuje kiedy zaczynają mu się wydobywać z penisa kropelki preejakulatu,a podczas tych 5-6 minut nie czuł żeby się coś wydobyło. Jednak dzień po naszym króciutkim stosunku zaczęły boleć mnie sutki. Wszędzie pisze, że to pierwszy objaw ciąży. Dodam, że zawsze przed okresem bolą mnie całe piersi, nie pamiętam kiedy bolały mnie same sutki. Do okresu został mi ok. tydzień i parę dni, nie mam regularnych miesiączek więc nie wiem, w który dzień dokładnie wypadnie miesiączka. Przez te sutki zaczęłam się mocno stresować;/ Zawsze używamy prezerwatywy, ale kilka razy przy wcześniejszych stosunkach również wchodził we mnie na dosłownie 3 minuty bez gumki i okres dostawałam normalnie. Czy ten ból wiąże się z nadchodzącym okresem?

ZANIM CIĄŻA WPROWADZI ZMIANY W ORGANIZMIE TRWA TO 3,4 MIESIĄCE NORMALNIE MA SIĘ OKRES:(

Gość ChocolatePuma
Aha, w takim razie muszę cierpliwie czekać na okres. Troche mnie zdziwiło, że dzień po tym króciutkim stosunku zaczęły mnie boleć same sutki :|

Gość ChocolatePuma
wiem właśnie, ale czasem za bardzo schizuje :)

Mnie tak samo bolały sutki po tygodniu od zapłodnienia, teraz minęło 6 tygodni, jestem w 8 tygodniu ciąży, więc to może to!!

Gość aniolek159-1992
okres w ciąży jest możliwy!!! moja koleżanka do 4 miesiąca miała normalny okres

Gość ChocolatePuma
Okres jeszcze nie przyszedł, ma na to jeszcze tydzien i jakies dwa dni wiec czekam, staram sie nie stresować. Ale o dziwo sutki juz mnie nie bolą, moze to reczywscie od pieszczot ;>

W ciazy nie ma okresu!!!!!! Są to krwawienia/plamienia wygladajace jak @ i wystepujace w terminie w ktorym miala by ona wystapic gdyby nie bylo ciazy....

Gość a tak sobie siedze......
Przeczytaj sobie co to jest menstruacja i na czym polega, nastepnie poczytaj o zagniezdzeniu zarodka w macicy. To nie o nazwe chodzi tylko o zupelnie cos innego moze jak poczytasz o tym co Ci napisalam zrozumiesz czemu w ciazy nie ma okresu.....