Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jako tako jak

moje 7 letnie dziecko kradnie POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość jako tako jak
dziekuje za wypwoeidzi...rozmawialam bardzo intensyniw z mezem...postanowilismy ze za kazda kradziez syn bedzie surowy ukarany - koszenie trawy, masaz stop dla babci, zbieranie kabli na sprzedaz. mysle ,ze to oduczy go dalszej kradziezy

Potrzebna jest pomoc specjalisty, a nie durne kary :o I czego Ty nauczysz dziecko, jeśli masaż stóp dla babci ma być karą? Czy skoszenie trawy... Ucz dziecko, że jego obowiązkiem jest pomoc w pewnych sytuacjach. Zresztą czy koszenie trawy to jest odpowiednie zajęcie dla siedmiolatka?

Zgadzam się z Perwersją, Ty sama sobie z tym nie poradzisz. Marsz z dzieckiem do psychologa. Jak kradnie śrubki z łóźka to jest kleptomanem, to się leczy.

Gość dawanie klapsów
:D no no masaż stóp babci :D to też przemoc;):D

Gość powiedz mu że jak już
umie kraść to może sam sie utrzymywać i mieszkać sam

Gość jako tako jak
to wczesniej napisane to durny podszyw:o PERWERSJA-masz racje musze zasiegnac porady specjalisty ,tylko teraz musze znalezsc dobrego dziekuje za wszystkie wypowiedzi...kazda ukradziona rzecz sam oddawal z przeprosinami! raz schowalam mu jego najlepsze zabawki ale nic tonie dalo... jest mi strasznie zal jak patrze na niego ...bo nie jest zlym dzieckiem...

Gość kozibonk
hahahah- nie jest zlym dzieckiem, on tylko kradnie.......

Gość jako tako jak
bylismy znim nawet pokazac mu szkole wojskowa(z internatem) ,,gdzie dzieci w wieku 10 lat ida doniej i maja dyscypline przez 24 na dobe ale za bardzo sie tym nie zmartwil

Gość hdtsore
ja kradłam jak byłam mała.....podkradałam masowo rodzicom pieniądze, kradłam koleżankom zabawki, znaczki, mjałam gdzieś 7 -10lat. moi rodzice wiedzieli, przynajmniej o pieniądzach...ale jakoś uchodziło mi na sucho i robiłam to znowu. Kupowałam sobie różne rzeczy przeważnie słodycze do szkoły.hmm z perspektywy czasu - a dużo już go upłynęło- wiem, że brakowało mi czegoś w dzieciństwie. Nigdy nie poczułam że jestem kimś wyjątkowym, nigdy nie usłyszałam że mama czy tata mnie kocha, a ja CHCIAŁAM BYĆ WYJĄTKOWA, doceniona, kochana. Miałam za tą kase poważanie w szkole - bo miałam zawsze multum słodyczy i innych pierdół. teraz mam 30 lat - dwoje dzieci i powtarzam im codziennie, że są najlepsze, najmądrzejsze i je aaardzo baaaaardzo kocham

Gość hdtsore
a dodam, że moi rodzice byli zajęci w tym czasie "innym ważnym tematem" - chorobą w rodzinie

Gość gość
W niektórych wypadkach, nie chodzi tylko i wyłącznie o kupowanie sobie zabawek czy też innych rzeczy. Czasem dziecko kradnie pieniądze tylko po to, aby zwrócić na siebie większą uwagę po to, aby rodzic dostrzegł ****ardziej.... Przyczyny dlaczego dziecko kradnie pieniądze znalazłam na http://wyjatkowedzieci.pl/co-zrobic-gdy-dziecko-kradnie-pieniadze/

Gość gość
Nie daleko pada jabłko od jabłoni .

Gość gość
To jest genetycznie uwarunkowane .