Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka30

naczyniak u niemowlęcia - kiedy zniknie?

Polecane posty

Gość ciezarowka30

u mojej córeczki kilka dni po porodzie zaczął rosnąć naczyniak. w wieku 4 tygodni przestał się zmieniac, ma kształt wypukłego czerwonego znaczka między oczami (teraz ma 8 tygodni). jeżeli szybko przestał rosnąć i się zmieniać, czy może to oznaczać, że szybko zniknie?

Gość moejj bratanicy wchłonął
sie po 7 m-cach, a teraz ma niewielką plamke na główce...

Gość onaaaaaaa009090
moja coreczka ma ale juz prawie nie widac ma poltora roku

Gość onaaaaaaa009090
ja mam tez ale na szyja i do tej pory jest go troche widac

Gość onaaaaaaa009090
i czesto tez jest z tylu na karku pod wloskami moja ma i to niestety nie znika

moja ma na powiece i wszyscy lekarze mówili że zniknie i faktycznie znika powoli choć się nie zanosiło, także nic się nie martw, pozdrawiam

Gość karol232
zalezy jaki ten naczyniak-czasami rosnie i rosnie i przestac nie moze -czasami przez to dziecko traci nawet wzrok bo jak narasta na oko????mnostwo jest takich przypadkow .

Moja mała urodziła się z naczyniakiem pod noskiem. Nie był wypukły i nie jest. PO porodzie był bardzo czerwony, ale teraz po 8 miesiącach nieco zjaśniał, ale nadal go widać. Nie wiem czy całkowicie zejdzie. Aż tak bardzo nie rzuca się w oczy.

Gość oliwado ognia
jak bylam dzieckiem taki naczyniak wlasnie zabral mi polowe zycia bo przelezalam w szpitalach i mialam operacje plastyczne ,niewiem z czego takie cos w ogole jest, mam dwoje dzieci i zadne nie ma naczyniaka na szczescie ale balam sie jak cholera.

moja córeczka ma na podbrzuszu , wyszedł jej w 2 dobie - dziś ma 8 mc i nadal jest jaki był

marystuart ------To nie zależy od dziecka-lecz od tego jaki rodzaj jest to naczyniaka :)! Moje dziecko w 2 dobie dostał naczyniaka.Jeden na brzuszku,drugi na stopie.Mi lekarze mówili że jeśli jest "ten dobry"to się wchłonie (czasami trzeba czekać i 2 lata.....)a w najgorszym wypadku zrobi się mniejszy i bledszy.Najważniejsze by się nie powiększał!Wspomniali że jeśli bym chciała to usunąć ze względu na estetykę ciała to żaden lekarz mi tego przed 2-3 urodzinami nie zrobi :) Teraz moje dziecko ma 5 lat a na brzuszki widać ,bledszą,mała plamkę.Na stopie nie ma. Jeśli się martwisz to idź do lekarza(chirurga dziecięciego) ,ja byłam i dzięki temu jestem spokojna.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ślad może utrzymywać się długo. Moja chrześnica miała taki guziczek na skroni od pierwszych dni po urodzeniu i w wieku 8 lat nadal był widoczny, jako taka już bardziej sina blizna, a teraz to nie zwróciłam uwagi, bo ma taką fryzurę, że nic w zasadzie nie widać, skronie są przykryte włosami, więc nie wiem. Może już zanikł.

u mojego chrześniaka zaczął znikać dopiero ok. 5 roku życia. Teraz jest widoczna tylko troszeczkę ciemniejsza plamka na ramieniu.

Gość moja na pupie miala jak maline
teraz 4 latka ma i prawie niewodoczny

Moja córka ma od urodzenia, mniej więcej na wysokosci dekoltu, ale jest to naczyniak płaski (wygląda jak żyłki, nie umiem tego opisać) nieco zjaśniał,a nie znika wcale, mimo, że lekarze mówili, że zniknie... Córka ma 4,5 roku teraz.