Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka 78

do kobiet z grupą krwi "0"

Polecane posty

Gość Kaśka 78

Hej dziewczyny właśnie przeczytałam ze kobiety z grupą krwi "0" moga miec problemy z zajściem w ciaże. Podobno wcześniej u nich wyczerpują się "rezerwy" zdrowych komórek jajowych, a jednocześnie rośnie odsetek tych nieprawidłowych. Przestrzaszyłam się bo mam Krew "0" i nie mam jeszcze dzieci. Czy któras z Was miała moze problemy ?

Gość moje ma.......................
ja mial grupe krwi "0" i mam synka...w parwdzie mialam za soba dlugie starania i poronienia no i lezenie cala ciaze na podtrzymaniu, ale nigdy ni slyszlam o tym ze to moze byc wina grupy krwi... jak dla mnie to chyba jakas bujda...

Gość problemy zwiekszaja sie z wiek
iem kobiety.

Gość kuki123
ja mam 0 i przez 2 lata nie mogłam zajść w ciążę a le z 2 dziekiem poszło jak z rękawa:)

Gość Kaśka 78
wiem , że z wiekiem ... mam 32 lata . Niedawno zostawił mnie facet a na dodatek jestem po operacji torbiela i teraz biore hormony . Oj jak sie wali to już wszystko :(

Gość bukaa
miałam problemy z zajściem, ale u mnie przyczyna było PCOS. Po zabiegu zaszłam za półtora miesiąca, więc się nie stresuje :)

Gość a ja mam grupe 0
30 lat juz prawie i zaszlam za pierwszym razem

ja mam grupę krwi 0, dobijam 32, w okolicach urodzin bede rodzić moje pierwsze dziecko - w ciązę zaszłam od pierwszego zamachu. po latach brania hormonów, z nieregularnymi cyklami i ogolnie bez specjalnych staran. nie wiem jak to sie ma do wszystkiego, ale mozliwe ze jestem zywym zaprzeczeniem stereotypów :) natomiast podobno grupa krwi 0 słabo chodzi w ciązy i to mi sie akurat potwierdza w kręgu wszystkich znanych mi osób...

Gość to jakaś kompletna bzdura
gdzie o tym wyczytałaś? problemy to mogą pojawiać się, ale wraz z WIEKIEM moja mama ma grupę krwi 0 i bez najmniejszych problemów urodziła dwójkę dzieci

Gość to jakaś kompletna bzdura
co to znaczy "grupa 0 chodzi słabo w ciąży"?

e tam,bzdura:) mam grupe krwi "0" i dwojke dzieci.Z pierwszym dzieckiem w ciaze zaszlam w pierwszym cyklu staran,z drugim-w drugim:) glowa do gory-nie ma co wierzyc w kazda przeczytana rzecz:P

Gość MI_zielone
tez mam "0" 31 lat, w marcu urodzilam pierwsze dziecko, zaszlam w ciaze w 1 cyklu staran, wiecjak dla mnie to bzdura

Gość Kaśka 78
dziewczyny dziekuje za wasze opinie . Juz mi lepiej !

Gość jeszcze raz powoli
w tym artykule o ktorym pisze autorkanie pisze, ze kobiety z grupa 0 sa bezplodne, czy jak skoncza 30lat beda bezplodne :O ale! w porownaniu do kobiet z grupami A, B, AB maja wraz z wiekiem wieksze problemy z zajsciem w ciaze i ew. bezplodnosc! to, ze jednej matka urodzila dziekco w wieku 43 lat nie obala zadnej teorii ani nawet dowodu!

oj wiesz, jakies tam problemy zdrowotne, ciąze zagrożone w jakimś tam etapie itd, wiele ciąż leżących czy na podtrzymaniu... ale właśnie o to chodzi że piszę "podobno" - nie nalezy tego traktowac serio, bo przesłanek naukowych do tego zasadniczo nie ma żadnych :) u mnie akurat tak jest, ale naprawde nie zamierzam tego traktowac serio i nie polecam nikomu takiegoż traktowania :)

kasia,ja stosowalam antykoncepcje hormonalna i po odstawieniu przy pierwszym dziecku zajscie w ciaze zajelo mi miesiac.W druga zaszlam w jakies 2 miesiace po odstawieniu tabletek.Dzieci sa zdrowe jak ryby,wesole i pelne energii.Bedzie dobrze,nie zamartwiaj sie na zapas:)🖐️

Gość tutaj jest link
...że u kobiet z zerową grupą krwi liczba zdrowych komórek jajowych wyczerpuje się znacznie szybciej niż u innych pań. Dlatego, wraz z wiekiem, ich szanse na zajście w ciążę drastycznie maleją.... znaczy mogą normalnie zachodzić, póki młode ;)

no jakoś te stare pozachodziły tez bezproblemowo :D chociaz moze to jest kwestia oszczędzania przez lata puli komórek jajowych ;)

Gość e-cinka
moze kobiety z grupa o maja sklonnosc do zaburzen hormonow i o to chodzi?...ja mam wlasnie takie zaburzenia cale zycie i straszono mnie ze moge miec klopoty z ciaza.. ale dwoje dzieci mam bez problemow z tym ze rodzone sporo przed 30tka

Gość Kaśka 78
wyzej ktoś podał link do tego artykułu

Gość ja też mam zerówkę
Mam dwoje dzieci, pierwsze po 11 cyklach, w zasadzie po 9 było hsg i chyba to pomogło, drugie to złoty strzał:p nie wiem kiedy i ciąża:-D

Gość jajajajajahhhhh
Może coś w tym jest. Mam 29 lat, jestem w 2-giej ciąży, kłopoty z progestwronem. Jak 4 lata temu robiłam bdania hormonalne, to moje FSH było 9.63 co oznacza obniżoną rezerwę jajnikową. W ciążę zachodziłam bez problemu, ale ciekazw jakby było za kilka lat.

Wszystkie arykuły wp, onet i im podobne, dzielimy przez 10 :) Dziewczyny, to są brukowce, w najlepszym wypadku kompletnie nie wiedzą o czym piszą. W najgorszym - sieją panikę.Nikt normalny nie powinien przejmować się tym, co zostanie tam napisane ;)

Gość JA MA ZERÓWKĘ
za pierwszym raem zaszłam od razu za drugim razem w drugim cyklu

mam 34 lata i urodziłam synka. W ciążę zaszłam w 3 cyklu starań. Ciąża bezproblemowa poza mega mdłościami.