Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Mauuu

Problem z rzodzicami w wigilię

Polecane posty

Gość Mauuu

Proszę o poważne rady, a nie głupie komentarze. Otóż nim sie obejrzymy będą święta Bożego Narodzenia a ja z związku z tym mam duży przynajmniej dla mnie problem. Mieszkam z mężem od ponad 2 lat u rodziców,do czasu wybudowania własnego domu. Mieszkanie mamy urządzone na tip top,własna kuchnia, łazienka i 2 pokoje. Mieliśmy z nimi mieszkać juz na stałe,ale życie układa swój scenariusz i wszystko sie zmieniło. Przed ślubem moi rodzice świetnie się dogadywali z moim mężem, traktowali go jak syna,a on ich jak rodziców. Rok po ślubie wszystko się zmieniło, rodzice nie pozwalali nam na wcielenie własnych pomysłów, chcieli żeby było tak jak oni chcą. Np. oni mają 3 garaże, my żadnego więc chcieliśmy postawić swój mały blaszak na tyłach podwórka, nikomu by nie przeszkadzał,a nasz samochód nie musiałby stać w zimie na mrozie. Po drodze mój ojciec wywinął parę numerów w stosunku do męża i teraz on nie rozmawia z nimi od ponad 3 miesięcy. Od 2 lat wigilię spędzaliśmy z rodzicami, wspólna kolacja, itp. W tym roku niestety mąż stanowczo powiedział że nie chce usiąść z nimi przy jednym stole, bo nie może patrzeć na mojego ojca. Nie było by problemu gdybym miała rodzeństwo,ale jestem sama! Mąż mógłby iść do swoich rodziców,ale ponieważ za 7 tyg. rodzę i będzie to nasza pierwsza wigilia z synem chcemy ją spędzić razem.Mąż zaproponował żebyśmy zrobili swoją wigilię u góry, a rodzice na dole. Zgodziłam się na taki układ, mąż poszedł na kompromis i zgodził sie na zaproszenia rodziców z obojga stron na po wigilijną kawę. Nie wiem jak mam to powiedzieć rodzicom. Czy to jest dobre rozwiązanie czy ma ktoś inny pomysł na rozwiązanie tej chorej sytuacji.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować