Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapomnialam zpaytac

Czy syropy Supremin i Sinecod to to samo?

Polecane posty

Gość zapomnialam zpaytac

Nie chodzi mi o składniki i dawkowanie ale o mniej więcej sposób działania i wskazania do stosowania? Czy można ich używać jako zamienników?

Gość zapomnialam zpaytac
Działanie: Sinecod : Leczenie ostrego kaszlu o różnej etiologii Supremin : Supremin jest lekiem przeciwkaszlowym, łagodzącym suchy ostry kaszel. No to czy to nie wszystko rybka? A tylko nazwa i producent inny?

Gość zapomnialam zpaytac
skład ten sam cytrynian butamiratu. Może dawki ciut inne, ale to niewielka różnica i się wyrównuje podczas dawkowania.

Gość a który jest lepszy na
mokry kaszel ?? ja myślalam ze superemin to jest na katar zatokowy??? może cos doradzicie dobrego, jakiś syrop czy coś przeciwko mokremu, gęstemu kaszlowi??

na mokry kaszel żaden z nich. to syropy na suchy, szczekający kaszel. na mokry stosuje sie syropy wykrztuśne, zeby oczyszczac oskrzela.

Gość ja kupuje na ebay uk
na mokry kaszel to flegamina

Gość zapomnialam zapytać
Lekarka mi przepisała dla dziecka ten supremin, ale mam w domu sinecodu 3 opakowania więc stwierdziłam, ze dam ten sinecod. Ja mam dawać flawamed na dzień żeby "wykaszleć wydzielinę" i supremin (sinecod) na noc bo ma takie ataki kaszlu w nocy ze wymiotuje.