Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytankooo

Podkłady poporodowe

Polecane posty

Gość takie pytankooo

Za parę tygodni rodzę pierwsze dziecko i pakuję powoli torbę do szpitala i tak się zastanawiam ile i jakie podkłady najlepiej kupić. Na allegro znalazłam Bella, Absorgyn i Hartmann, które warto kupić i w jakiej ilości będą potrzebne? Bo nie mam pojęcia jak długo krwawi się na tyle mocno, że potrzebne będą podkłady.

Gość takie pytankooo
up

Gość seafish
ja stosowałam podkłady z Seni do szpitala zabralam 2 paczki ( 10 sztuk) i to wystarczyło:)

Gość seafish
koszt bodajże 8 zyna w aptece :)

Gość ja mialam firmy tena
chyba ale jakie kupisz pewnie beda dobre, tylko wez sobie tez wiekszy rozmiar....i najlepiej dwie paczki, jak nie zuzyjesz to sie przydadza do przewijania pod dziecko ale raczej zuzyjesz...zalezy ile bedziesz tez w szpitalu, ja rodzilam miesiac temu i w piatek o 5 rano urodzilam a w niedziele wyszlam wiec mi jedna paczka wystarczyla....ale ogolnie moje wrazenia sa takie ze krwawilam wiecej niz myslalam ze to bedzie :/ wiec lepiej wez dwie paczki takich podpasek duzych poporodowych np bella

Gość ja uzywalam tylko przez
jeden dzien, potem uzywalam duzych podpadek, o wiele wygodniejsze. Podklady kupolam Belli 1 paczke 10szt i do tej pory leza bo okazalo sie ze w szpitalu dostalam szpitalne (wiedzialam ze szpital zapewnia wiec kupilam tylko jedna paczke bo myslalam ze po powrocie do domu bede jeszcze potrzebowala), wiec swoich nawet nie otworzylam. Dodam ze mialam cesarke i dosc obficie krwawilam na poczatku (nie wiem jak jest po naturalnym porodzie) ale duze podpaski mi wystarczyly

Gość takie pytankooo
a jakie podpaski używałyście? Może to pytanie śmiesznie brzmi ale zawsze używałam tamponów więc kompletnie się na nich nie znam :o Czy lepiej kupic jakieś z siateczką czy bez?

te poporodowe sa inne takie wieksze, jak pojdziesz do apteki to ci dadza specjalne, takie zwykle na poczatek sie nie nadaja.... u mnie szpital nie zapewnial podkladow, mialam, zuzylam 1 paczke a druga wykorzystalam dla dziecka,